20.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Hans ).
Studené rezy by sa mali uchovávať v chladničke. Je však potrebné vedieť, že to musí byť vykonané primerane. V opačnom prípade sa môže produkt pokaziť oveľa rýchlejšie. Nechať mäso v otvorenom obale nie je najlepší nápad. Podobná situácia je aj s igelitkou.
Prečo sa údeniny v chladničke rýchlo kazia?
Údeniny sú nepostrádateľným doplnkom mnohých rôznych jedál. Z tohto dôvodu sa tieto výrobky často nachádzajú v chladničkách slovenských žien a mužov. Bohužiaľ, v mnohých prípadoch sa mäso stáva nevhodným na konzumáciu pomerne rýchlo. Najčastejšie je to spôsobené nesprávnym skladovaním. Údeniny uchovávané v plastových vreckách alebo obaloch sa ľahko kazia. Prečo tomu tak je?
Ukazuje sa, že to súvisí s vlhkosťou. Ak mäso nemá prístup vzduchu, vo fóliovom vrecku sa rýchlo nahromadí vlhkosť. Tento stav spôsobí, že vaša obľúbená šunka alebo iné studené mäso budú v krátkom čase slizké. To isté sa deje pri skladovaní produktu úplne uzavretého v plastovej nádobe. Konzumácia slizkého mäsa môže mať za následok problémy s tráviacim systémom, vrátane bolesti brucha a hnačky.
Ako uchovávať údeniny v chladničke?
Aby ste si chuť svojich obľúbených údenín vychutnali čo najdlhšie, musíte vedieť, ako ich skladovať v chladničke. Určite by ste sa mali vzdať plastových tašiek a tesných plastových nádob. Po zakúpení chladeného mäsa v obchode je najlepšie ho vložiť do papierového obalu. Tento materiál si dokonale poradí s prebytočnou vlhkosťou a zabráni tak skazeniu mäsa. Na uskladnenie môžete použiť aj papier na pečenie.
Dôležité je aj polica v chladničke, kde uchovávate údeniny. Mäso v papierovom obale by sa malo zvyčajne umiestniť do stredu chladničky. Optimálna teplota, pri ktorej je dobré uchovávať tento druh mäsových výrobkov, je cca 3-6 stupňov Celzia. Ak potrebujete skladovať údeniny na dlhší čas, vákuové balenie je na tento účel ako stvorené.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobte to raz za mesiac v čase čistenia. Prach sa prestane usadzovať vo vašom byte
Nad vaňu zaveste bobkový list. Po niekoľkých minútach sami nebudete môcť uveriť tomu, čo sa stalo