Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Celebrity,

Tento zásah obrátil jeho život naruby. Čo sa dnes deje s frontmanom The Streets?

27.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Loredana Sangiuliano). Keď sa Mikea Skinnera nedávno v rannej šou televízie BBC pýtali na zlomový bod v jeho kariére, britskému moderátorovi pobavene povedal, že...

27.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Loredana Sangiuliano).

Keď sa Mikea Skinnera nedávno v rannej šou televízie BBC pýtali na zlomový bod v jeho kariére, britskému moderátorovi pobavene povedal, že to bol ten, keď peniaze prestali byť problémom. Hoci dnes môže pohodlne žiť a splácať hypotéku z honorárov za skladbu „Dry Your Eyes“, trvalo mu posledných desať rokov života, kým sa pokúsil získať tri milióny libier na svoj vysnívaný projekt. Hudobník známy z pôsobenia pod hlavičkou „The Streets“ oslávil 45 rokov a po dlhej prestávke sa vracia s novým albumom a celovečerným filmom.

Foto: shutterstock/Loredana Sangiuliano

Možno nemáte radi rap, možno sa o tento žáner úplne nezaujímate, ale je veľká pravdepodobnosť, že najznámejší hit Mikea Skinnera „Dry Your Eyes“ prerazil v roku 2004 mediálny humbuk. Táto neuveriteľná skladba, ktorá je úprimnou spoveďou opusteného a zlomeného priateľa, zaujme svojím podmanivým refrénom: „Dry your eyes, mate / I know it’s hard to take, but her mind has been made up / There’s plenty more fish in the sea / Dry your eyes, mate / I know you want to make her see how much this pain hurts / But you’ve got to walk away now, it’s over“ (pozrite si text). Pieseň priniesla skupine The Streets najväčší úspech v rebríčkoch ich kariéry a zo zdanlivo uzavretého chlapca Skinnera urobila vyhľadávanú hviezdu, ktorej tvár sa neustále objavovala na obálkach bulvárnych časopisov.

„Je to ako výhra v lotérii. Zvyčajne sa to neskončí dobre.“

Od svojho debutu „Original Pirate Material“ z roku 2002 sa Skinner stal v Spojenom kráľovstve uznávaným a obľúbeným hudobníkom. Debutový materiál bol chválený pre svoju originálnu hudobnú štruktúru a vynikajúce, takmer lyrické texty. Rapper sprístupnil hip-hopovú kultúru ľuďom, ktorí sa považovali za dobre situovanú strednú triedu. Rytmické beaty už nevychádzali len z robotníckych štvrtí, ale aj spoza okien drahých áut. Hudobník rozprával obyčajné príbehy z každodenného života a dokázal rapovať o mužskej krehkosti spôsobom, ktorý priamo oslovoval poslucháčov.

S pomocou spomínaného hitu, ale aj spopularizovaného v známej skladbe z futbalovej videohry „Fit but You Know It“, sa druhý album The Streets „A Grand Don’t Come for Free“ dostal na prvé miesto v rebríčkoch v Spojenom kráľovstve a Írsku a tešil sa značnej popularite aj v ďalších európskych krajinách. Skinnerova popularita vystrelila do vesmíru a bola aj príčinou jeho dlhodobých citových problémov. V rozhovore pre denník The Guardian po rokoch povedal: „Ak sa rozhodnete skočiť do tohto bláznivého sveta, určite riskujete svoje duševné zdravie. Byť veľmi mladý a veľmi slávny je traumatizujúca vec. Nie je to druh nejakej najhoršej traumy, ale je to … Myslím, že je to trochu ako výhra v lotérii. Zvyčajne sa to neskončí dobre.“

„Už toho mám dosť“. Mike Skinner sa nervovo zrútil

Tretí album The Streets nebol prijatý tak dobre ako jeho predchodcovia. „The Hardest Way to Make a Easy Living“ dokumentoval jeho krízu identity spôsobenú bulvárnymi útokmi a jeho psychické problémy znásobila náhla smrť jeho otca, tety a netere v krátkom časovom slede. Pridajte k tomu závislosť od hazardných hier, na ktorých prehral desaťtisíce libier, a vidíte, že Skinnerov život napriek zdanlivému lesku ležal v troskách. „Bola to najhoršia chvíľa môjho života. Už by som to nechcel zopakovať. Po rokoch mi to pripadá šialené, to neustále byť v hitparádach, objavovať sa v novinách. Mal som toho plné zuby, nechcel som, aby môj život bol takýto,“ spomínal pre NME.

Na otázku denníka Independent, prečo sa jeho ďalšie albumy predávajú čoraz menej, odpovedal: „Je to zrejmé. Keď prestanete žiť v rovnakom svete ako ostatní, a to sa stane každému úspešnému hudobníkovi, prestanete rozumieť svojmu publiku. Možno by som sa potom mal vrátiť ku koreňom a napísať niečo ako ‚A Grand Don’t Come for Free‘, ale to by bolo cynické a taký som nikdy nebol.“ Jeho vášeň pre tvorbu hudby a zdieľanie myšlienok so svetom vyprchávala s každým projektom.

V roku 2011, po vydaní albumu Computers and Blues, Skinner oznámil, že odchádza do dôchodku a rozpúšťa skupinu The Streets. Už vtedy bol unavený zo života v žiari reflektorov a hľadal nové smery svojej činnosti. Možno aj preto spolu s Robom Harveym z alternatívnej rockovej skupiny The Music rozbehol nový projekt s názvom The D.O.T.. Skrytý za chrbtom svojho kamaráta sa mohol venovať produkcii a vyhýbať sa tomu, aby bol v popredí. To, čo však Mikea Skinnera pomaly pohlcovalo najviac, bola filmová produkcia.

Nová myšlienka, ktorú nikto nechcel finančne podporiť

Jeho nová vášeň ho úplne naplnila. Nakrúcal videoklipy pre mnohé hudobné projekty a už sníval o natočení celovečerného filmu. Hľadal nápad. Uvedomil si, že natočiť klasický triler je nad jeho možnosti. Medzitým si zdokonaľoval svoje filmárske zručnosti. Produkoval krátke reklamy pre známe značky a učil sa používať filmové vybavenie a písať scenáre. Vtedy dostal nápad nakrútiť snímku o niečom, čo mu bolo blízke a v čom dlhé roky existoval. Mike Skinner bol vyhľadávaným dídžejom, ktorého sety sa tešili obrovskej popularite. Roky delil svoj scénický život medzi vystupovanie s kapelou The Streets a klubové nočné párty. Do tohto prostredia sa rozhodol zasadiť aj svoj film, pričom k tomu pridal inšpiráciu zo svojej fascinácie prózou Raymonda Chandlera.

Na scenári strávil dva roky. Ďalšie dve sa venujú písaniu hudby. Tá mala byť rozprávačkou celej veci a následné udalosti by sa mali na obrazovke objavovať v rytme nasledujúcich riadkov textu. Nasledujúcich niekoľko mesiacov premýšľal, ako celý nápad financovať. Stretol sa so známymi ľuďmi z filmového priemyslu, spoločnosťami a potenciálnymi investormi. Všetci sa na hip-hopovú hviezdu usmievali, no nemali v úmysle zapojiť sa do projektu.

10-ročný projekt, ktorý konečne uzrel svetlo sveta

Vtedy sa rozhodol svoje sny financovať sám. Znovu dal dohromady The Streets, vydal sa na turné, vydal niekoľko nových singlov a dobre prijatú kompiláciu „None of Us Are Getting Out of This Life Alive“. Takto sa vyzbierali potrebné peniaze a keď bolo všetko pripravené, pandémia sa objavila na svete. Klubový život umrel a na dlhé mesiace bola realizácia plánov nemožná. O sile Skinnerovho odhodlania svedčí fakt, že sa nevzdal. Ďalej zdokonaľoval svoje postprodukčné schopnosti a vylepšoval svoje hudobné nápady.

„The Darker the Shadow the Brighter the Light“, plod muzikantovej desaťročnej práce, vyšiel na CD 13. októbra tohto roku. O pár dní neskôr mal premiéru aj film, ktorý bol kriminálnou intrikou ponorenou do klubového života. V rozhovore s reportérom „Sky News“ Mike Skinner povedal: „Tento film je akousi hudobnou sálou, plnou rapových príbehov, v ktorých hudba hrá úlohu rozprávača. Chcel som, aby to bol noir film, je to akoby sa Philip Marlow objavil v našich časoch a stal sa klubovým DJom. Samotným počúvaním albumu nespoznáte do hĺbky celý príbeh prezentovaný vo filme. Tieto dva umelecké priestory sa navzájom dopĺňajú.“

Na otázku, prečo umiestnil udalosti do klubového sveta, sa v rannej šou BBC usmial: „Keď máte 45, je jednoduchšie nakrútiť film o hudbe v klube, ako byť v klube. Uvedomíte si, že každý v je polovica tvojho veku.“ „Čuduješ sa, čo tu robím. Preto je lepšie natočiť o tom film.“

Kritici sa zhodujú, že „The Darker the Shadow the Brighter the Light“ je jedným z najlepších vydaní The Streets za posledné roky. Čo sa týka samotného filmu, poznamenávajú, že sú tam isté produkčné nedostatky a Skinnerov herecký výkon nevyniká, no paradoxne sa všetky tieto nedokonalosti môžu v očiach hudobníkových fanúšikov stať ďalšou výhodou.

Keď sa ho reportér filmu The Upcoming na premiére filmu opýtal, aké má teraz plány, slávny rapper odpovedal: „Nasledujúcich šesť mesiacov strávim doslova nič nerobením. Som šťastný, nadšený, ale zároveň som strašne unavený. Všetko som si zapísal do denníka, ale teraz musím zresetovať svoju myseľ, dosiahnuť zen. Dokončiť to je úžasný pocit.“ Zdá sa, že zvyšok nebude trvať dlho. The Streets plánujú koncerty na budúci rok a turné je dokonca naplánované až do Austrálie a na Nový Zéland.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Taylor Swift oslovila rodinu zosnulej fanúšičky Any Benevidesovej, Travis Kelce utešuje speváčku

Založia deti Beatles spoločnú kapelu? Ostrá odozva berie internet útokom


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Princ Harry sa bojí o život Meghan Markle! „Jeden útočník stačí“

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: snímka obrazovky youtube.com/@GBNewsOnline). Princ Harry neprestáva bojovať, aby zostal v centre pozornosti. Syn britského panovníka poskytol ďalší rozhovor, v…

Miro Jaroš náhle utiekol do zahraničia

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jarosmiro/). Známy sympatický spevák zo Superstar sa ocitol vo veľmi zlej životnej situácii a veľmi sa trápi. Jeho milovaná mama…

Meghan Markle je v tomto outfite úžasná. Nikdy nevyjde z módy

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kathy Hutchins). Meghan Markle už viackrát dokázala, že jej jednoduchosť módy pristane. Manželka princa Harryho si zvyčajne vyberá jednoduché…

Takto vyzerali 55. narodeniny Jennifer Lopez v štýle „Bridgertons“: kočiar, sláčikový orchester, 4-poschodová torta a BEZ Bena Afflecka (FOTO)

25.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jlo/). Jennifer Lopez ukázala zákulisie svojej narodeninovej oslavy. 55-ročná žena zorganizovala párty v štýle "Bridgertons" v Hamptons a vyzerala…

Jennifer Lopez má 55 rokov. Takto vyzerala, keď mala 20 rokov. Prekvapení? Je to naozaj ona!

24.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jlo/). Jennifer Lopez má 55 rokov. Ako vyzerala na úplnom začiatku kariéry? Pozrite si video, ktoré nedávno zverejnili jej…

Auto Trendy

Toto vozidlo má motor z vozidla F1. Potrebuje špeciálnu starostlivosť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Mercedes-AMG One je najrýchlejšie sériové vozidlo na Nürburgringu. Je poháňané motorom priamo z vozidla F1, čo so sebou prináša množstvo nepríjemností, a to aj počas…

Palivový gigant investuje do výroby spaľovacích motorov. Vynaloží viac ako 7,4 miliárd eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Saudi Aramco, jedna z najväčších svetových ropných spoločností, investuje do vývoja spaľovacích motorov. Petrochemický gigant kúpil 10-percentný podiel v spoločnosti Horse Powertrain, ktorú kontrolujú spoločnosti…

Toyota s novým rekordom v Európe. Corolla zosadená z trónu

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota má za sebou mimoriadne úspešný polrok na starom kontinente. Síce nepreskočila na pozíciu lídra, ale udržala si druhé miesto a zaznamenala nový predajný rekord…

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy . Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol, pretože bol práve vyradený z ponuky.…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v tejto otázke zmení, ak sa vráti…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z atraktívnejších kompaktnejších možností je určite Toyota…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov