Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Keď som videla tento recept, pretrela som si oči. V živote som takýto jablkový koláč nerobila. Krém ma prekvapil

20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Cairomoon). Jablkový koláč je dezert, ktorý je tak dokonalý, že sa ho neoplatí meniť. Aj s takýmito koláčikmi sa však dá trochu experimentovať. Svedčí...

20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Cairomoon).

Jablkový koláč je dezert, ktorý je tak dokonalý, že sa ho neoplatí meniť. Aj s takýmito koláčikmi sa však dá trochu experimentovať. Svedčí o tom aj tento recept a to, čo z neho vzíde, vám vyrazí z hlavy. Toto pečenie prevyšuje tradičný recept.

Foto: Pixabay/Cairomoon

Krehké cesto plnené šťavnatými jablkami je jesenné pečivo, ktoré sa musí upiecť aspoň raz. Pri jeho príprave vychádzame z receptu, ktorý poznáme, ktorý je v rodine už celé generácie. Tento recept však presahuje normu a ukazuje, že toto pečenie sa dá urobiť aj inak. Jedna ingrediencia je mimoriadne odvážna a málokto by si myslel, že sem patrí.

Jablkový koláč so smotanou môže spôsobiť poriadny rozruch medzi ľuďmi, ktorí tento koláč milujú. Takto ich robí málokto. Dá sa však povedať, že práve ona tomu celému dodáva krémovú chuť a jemnosť. Po upečení sa oplatí celý posypať práškovým cukrom, ktorý teplý koláč ešte viac osladí.

Recept na jablkový koláč so smotanou

Ingrediencie na koláč

  • 250 g pšeničnej múky
  • 100 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • kôra z jedného citróna.

Ingrediencie na náplň

  • 4 veľké jablká
  • 200 ml kyslej smotany
  • 3 vajcia
  • 2 polievkové lyžice jemného cukru
  • 1 lyžička škorice

Spôsob prípravy

  1. Než začnete pripravovať koláč, vyberte z chladničky potrebné ingrediencie, mali by mať izbovú teplotu.
  2. Mäkké maslo dáme do misky a pridáme práškový cukor. Pomocou mixéra pri strednej rýchlosti rozmixujte ingrediencie do hladka. Akonáhle sa to stane, začnite postupne pridávať vajcia za stáleho miešania. Ingrediencie by sa mali navzájom kombinovať.
  3. Do tejto hmoty nasypeme preosiatu múku a pridáme aj nastrúhanú citrónovú kôru. Znova premiešajte, aby sa spojili.
  4. Vypracované cesto dáme na vymastený plech. Na popichanie použite vidličku.
  5. Umyte a ošúpte jablká a odstráňte jadierka. Nakrájajte ich a položte na koláč.
  6. Smotanu nalejeme do misky, pridáme cukor a škoricu a premiešame. Nakoniec pridajte vajcia a dôkladne premiešajte, až kým nebude hmota jednotná. Pripravenou zmesou zalejeme ovocie.
  7. Jablkový koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 35 minút. Po uplynutí tejto doby necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Po vychladnutí uložíme do chladničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Našla som dokonalé jesenné jedlo. Cesto je krehké a takúto náplň nikde inde nenájdete

Ukázala, ako sa čistí kuracie filé. Nie každý to vie. „Najlepší trik všetkých čias“


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako upiecť zemiaky, aby boli zvonka dokonale chrumkavé a zvnútra jemné?

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arthur Linnik). Pečené zemiaky sú nielen klasickou prílohou k večeri, ale aj samostatným občerstvením, ktorému sa ťažko odoláva. Kľúčom…

Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte pár kvapiek, zhustne a bude nadýchaná ako obláčik

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna). Smotana je často kľúčovou zložkou mnohých dezertov. Problém nastáva, keď po nedeľnom obede všetci čakajú na sladké dobroty…

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Probiotická bomba z hôr: Turisti ju milujú, vedci chvália

9.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/noxphotos.com). Na prvý pohľad môže pôsobiť mastne a ťažko, no v skutočnosti ide o jednu z najcennejších potravín,…

Ideálne na lenivé večery. Natieram maslom a hneď jem

8.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova). Mäkké, pružné a výraznej chuti - domáce chleby Naan sú viac ako len občerstvenie na večierok. Táto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov