Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Celebrity,

Unikla scenáristom seriálu „The Crown“ v šiestej sérii pravda? Britský bulvár analyzoval nové epizódy seriálu

17.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alessia Pierdomenico shutterstock/mark reinstein). Na Netflixe práve debutovali prvé epizódy 6. série seriálu „The Crown“. Britský bulvár sa rozhodol overiť, do akej miery sú...

17.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alessia Pierdomenico shutterstock/mark reinstein).

Na Netflixe práve debutovali prvé epizódy 6. série seriálu „The Crown“. Britský bulvár sa rozhodol overiť, do akej miery sú udalosti zobrazené v seriáli pravdivé. Okrem iného sa spomínala aj tragická smrť a pohreb princeznej Diany.

Foto: shutterstock/Alessia Pierdomenico shutterstock/mark reinstein

V piatok mala na Netflixe premiéru šiesta séria seriálu „The Crown“. Záverečná časť seriálu o osudoch kráľovskej rodiny bola rozdelená na dve časti – už teraz si diváci platformy môžu pozrieť prvé štyri epizódy. O záverečnej sérii jednej z najpopulárnejších produkcií Netflixu sa v médiách hojne informovalo ešte pred jej premiérou. Najzaujímavejšie boli špekulácie o tom, ako scenáristi zobrazia tragickú smrť princeznej Diany. Hovorilo sa napríklad, že matka Williama a Harryho sa objaví v jednej epizóde…. v podobe ducha.

„The Crown“. Britský bulvár analyzuje prvé epizódy šiestej série

Hoci šiesta séria seriálu „The Crown“ ešte len stihla debutovať na Netflixe, zahraničné médiá ju už stihli podrobiť dôkladnej analýze. Britský denník Daily Mail zašiel o krok ďalej a rozhodol sa overiť pravdivosť udalostí zobrazených v prvých štyroch epizódach. Na webovej stránke bulvárneho denníka bol uverejnený rozsiahly článok, ktorého autor porovnal niekoľko scén zo šiestej série produkcie s realitou.

V prvej epizóde sa denník Daily Mail venoval rozhovoru medzi kráľovnou a Tonym Blairom, v ktorom sa panovníčka pýtala na podrobnosti stretnutia šéfa vlády s Dianou v Chequers. Blair spomenul, že vojvodkyňa bola presvedčená, že má krajine stále „čo ponúknuť“, a spýtal sa, či by vláda mohla využiť jej talent pri plnení oficiálnych úloh. Ako upozorňuje Daily Mail, stretnutie Blaira a Diany v Chequers sa skutočne uskutočnilo a bývalý premiér ho dokonca opísal v životopise. Politik však naznačil, že sa s vojvodkyňou nezhodli v otázkach, o ktorých sa diskutovalo – hoci neprezradil, o čom presne rozhovor bol, podľa neho vraj Dianu „rozčúlil“.

Denník Daily Mail sa venoval aj slovám kráľovnej z rozhovoru s Blairom. V reakcii na zmienku o Diane Alžbeta neprejavila veľké nadšenie z možnej novej úlohy svojej nevesty – naznačila, že „buď si v kráľovskej rodine, alebo si mimo.

Denník Daily Mail poznamenal, že nie je jasné, či sa rozhovor medzi kráľovnou a premiérom skutočne uskutočnil. Podľa autora však zobrazená reakcia Alžbety II. celkom zodpovedá panovníčkiným názorom na povinnosti kráľovskej rodiny. Ako príklad bol uvedený princ Harry, ktorý v dokumente Netflixu prezradil, že počas stretnutia v Sandringhame navrhol nové úlohy pre seba a Meghan za predpokladu, že budú čiastočne vykonávať kráľovské povinnosti. Princovu myšlienku odmietli jeho príbuzní, najmä Charles a William. Podľa bulvárneho novinára mohla mať podobný názor aj kráľovná.

Prvá epizóda seriálu „The Crown“ ukázala narodeninovú oslavu, ktorú princ Charles usporiadal pre Camillu. Kráľovná sa síce odmietla zúčastniť, ale prišla princezná Margaret, ktorá neskôr zavolala svojej sestre a snažila sa ju presvedčiť, aby akceptovala vzťah s jej synom. Ako upozorňuje Daily Mail, prítomnosť Margaret na Camillinej narodeninovej oslave nebola nikdy potvrdená. Nie je tiež jasné, čo si princezná myslela o Charlesovej partnerke.

„The Crown“ o vzťahu Diany a Dodiho Al-Fayeda a tragickej smrti vojvodkyne

Pri analýze druhej epizódy seriálu „The Crown“ sa autor článku zameral na vzťah Diany a Dodiho Al-Fayeda. Okrem iného spomenula scénu, v ktorej kráľovnin tajomník počas stretnutia v Buckinghamskom paláci vyjadruje obavy o vzťah páru. Princezná Anna medzitým naznačuje, že vzťah by mohol Al-Fayedovi uľahčiť získanie britského občianstva. Podľa bulváru mala kráľovská rodina skutočne pochybnosti o vzťahu Diany a Dodiho. Bývalý komorník – Dianin Paul Burrell – na otázku o pocitoch kráľovnej voči páru pri vyšetrovaní uviedol, že „kráľovná mala obavy o budúcnosť“. Tony Blair medzitým vo svojej biografii prezradil, že v Chequers povedal Diane, že jej vzťah „je problém“. Zmienka o Dodiho národnosti však nebola overená.

V knihe „The Crown“ sa objavili aj náznaky, že to bol Mohammed Al-Fayed, kto dal svojho syna a vojvodkyňu dohromady. Podľa bulvárneho novinára to môže byť pravda. Mohammed sa totiž priatelil s Dianou a keď pozval vojvodkyňu na svoju jachtu, presvedčil svojho syna, aby sa k nim pridal – aj keď bol Dodi v tom čase zasnúbený. Práve počas dovolenky sa mala zrodiť ich náklonnosť. Novinárka spomenula aj moment z druhej epizódy seriálu „The Crown“, keď princ William nazval Dodiho „čudákom“. Podľa jej názoru je to však nepravdepodobné – keďže Harry v životopise uviedol, že on a jeho brat sa tešili z matkinho šťastia.

Ako opisuje Daily Mail, v tretej epizóde seriálu The Crown tvorcovia naznačili, že dôvodom návštevy Diany a Dodiho v Paríži bol zásnubný prsteň, ktorý sa Al-Fayedovi predtým nepodarilo kúpiť v Monte Carle. Ukázala sa aj scéna žiadosti o ruku, ktorú lady Di odmietla. Bulvár však upozorňuje, že nebolo dokázané, že tento muž kúpil prsteň pre vojvodkyňu. Výpovede, pokiaľ ide o údajnú žiadosť o ruku, sú tiež rozporuplné. V seriáli bol ukázaný aj posledný Dianin telefonický rozhovor s Williamom a Harrym. V tejto scéne sa synovia pýtali svojej matky, či sa zasnúbila s Dodim Al-Fayedom, ktorý tiež uviedol, že potrebuje vo svojom živote urobiť nejaké zmeny. Vojvodkynini synovia sa o tomto rozhovore verejne vyjadrili len raz – Harry v dokumente o svojej matke priznal, že si nepamätá, o čom bol. Podľa bulváru je preto pochybné, že v rozhovore zazneli emotívne vyhlásenia.

Konečne sa dostávame k téme Dianinej tragickej smrti v Paríži. Štvrtá epizóda obsahovala moment, keď sa Harry dozvedel o tragédii. Tu scenárista upozornil na jeden detail – na scéne bol prítomný princ William, ale Harry v životopise uviedol, že jeho brat v tej chvíli nebol s ním. V seriáli „The Crown“ bola zobrazená aj diskusia kráľovskej rodiny o Dianinom pohrebe. Kráľovná a princ Philip boli v seriáli proti štátnemu obradu, ale Charles trval na tejto forme poslednej rozlúčky s vojvodkyňou. Ako upozorňuje Daily Mail, kedysi sa povrávalo, že palác je proti štátnemu obradu. Tie však boli vyvrátené v oficiálnom vyhlásení kráľovskej rodiny. Článok Daily Mail tiež vyvracia domnienku, že Alžbeta sa po Dianinej smrti vrátila do Londýna po tom, čo videla jej ducha. Bulvár poukazuje na to, že na panovníčku bol v tom čase vyvíjaný obrovský tlak verejnosti – takýto krok požadovali nielen jej poddaní, ale aj premiér. Podľa webovej stránky kráľovná nepotrebovala žiadny ďalší impulz, aby sa rozhodla pre návrat.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Meghan Markle a princ Harry ma zavolali na pomoc ako terapeuta po odstúpení od kráľovských povinností: Tyler Perry

Posledné chvíle kráľovnej Alžbety II. Princ William sa k princovi Harrymu správal kruto


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Princ Harry sa bojí o život Meghan Markle! „Jeden útočník stačí“

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: snímka obrazovky youtube.com/@GBNewsOnline). Princ Harry neprestáva bojovať, aby zostal v centre pozornosti. Syn britského panovníka poskytol ďalší rozhovor, v…

Miro Jaroš náhle utiekol do zahraničia

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jarosmiro/). Známy sympatický spevák zo Superstar sa ocitol vo veľmi zlej životnej situácii a veľmi sa trápi. Jeho milovaná mama…

Meghan Markle je v tomto outfite úžasná. Nikdy nevyjde z módy

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kathy Hutchins). Meghan Markle už viackrát dokázala, že jej jednoduchosť módy pristane. Manželka princa Harryho si zvyčajne vyberá jednoduché…

Takto vyzerali 55. narodeniny Jennifer Lopez v štýle „Bridgertons“: kočiar, sláčikový orchester, 4-poschodová torta a BEZ Bena Afflecka (FOTO)

25.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jlo/). Jennifer Lopez ukázala zákulisie svojej narodeninovej oslavy. 55-ročná žena zorganizovala párty v štýle "Bridgertons" v Hamptons a vyzerala…

Jennifer Lopez má 55 rokov. Takto vyzerala, keď mala 20 rokov. Prekvapení? Je to naozaj ona!

24.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jlo/). Jennifer Lopez má 55 rokov. Ako vyzerala na úplnom začiatku kariéry? Pozrite si video, ktoré nedávno zverejnili jej…

Auto Trendy

Toto vozidlo má motor z vozidla F1. Potrebuje špeciálnu starostlivosť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Mercedes-AMG One je najrýchlejšie sériové vozidlo na Nürburgringu. Je poháňané motorom priamo z vozidla F1, čo so sebou prináša množstvo nepríjemností, a to aj počas…

Palivový gigant investuje do výroby spaľovacích motorov. Vynaloží viac ako 7,4 miliárd eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Saudi Aramco, jedna z najväčších svetových ropných spoločností, investuje do vývoja spaľovacích motorov. Petrochemický gigant kúpil 10-percentný podiel v spoločnosti Horse Powertrain, ktorú kontrolujú spoločnosti…

Toyota s novým rekordom v Európe. Corolla zosadená z trónu

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota má za sebou mimoriadne úspešný polrok na starom kontinente. Síce nepreskočila na pozíciu lídra, ale udržala si druhé miesto a zaznamenala nový predajný rekord…

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy . Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol, pretože bol práve vyradený z ponuky.…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v tejto otázke zmení, ak sa vráti…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z atraktívnejších kompaktnejších možností je určite Toyota…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov