Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Šialený jablkový koláč s tvarohovým prekvapením. Pochúťka zmizne z plechu za okamih

14.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ch_ch). Klasický jablkový koláč pozná každý, ale čo keby ste si domáci koláč trochu upravili? Tento recept 2 v 1 prekvapí aj tých najväčších...

14.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ch_ch).

Klasický jablkový koláč pozná každý, ale čo keby ste si domáci koláč trochu upravili? Tento recept 2 v 1 prekvapí aj tých najväčších gurmánov. S touto kombináciou získate recept na sladkú pochúťku, ktorá je ideálna na dlhé jesenné popoludnia.

Foto: shutterstock/ch_ch

Zabudnite na ikonické koláče vašej babičky a vyberte si niečo rozmanitejšie. Recept, ktorý si získa srdce takmer každého labužníka, je kombinácia jablkového koláča a tvarohu. Takéto duo je skutočnou pastvou pre všetky zmysly, a to všetko z jednoduchých surovín a bez hodín monotónnej práce.

Koláč 2 v 1 alebo šialený jablkový koláč s nadýchaným tvarohovým krémom

Občas nie je výber obľúbeného koláča jednoduchý, v takom prípade sa oplatí pripraviť si tóto duo. Ponúkame vám teda netradičnú kombináciu jablkového koláča a nadýchaného krémového cheesecaku. Všetky ingrediencie spolu dokonale ladia a vytvárajú súdržný, šialený koláč, ktorý ocení aj prísna svokra. Najdôležitejšie je, že recept je triviálne jednoduchý na prípravu a ingrediencie vychádzajú z ľahko dostupných surovín – takže obídete dlhý a drahý nákupný zoznam.

Kombinácia jablkového koláča a ikonického cheesecaku je receptom na netradičnú sladkosť hodnú najlepších cukrární. Kľúčom k úspechu je správny pomer a starostlivá príprava, ktorú by ste mali rozdeliť do troch fáz. Tým sa práca výrazne zefektívni a dosiahnete chutný výsledok.

Dokonalý recept na koláč. Sladké duo jablkového koláča a cheesecaku

Ingrediencie na korpus:

  • 460 g pšeničnej tortovej múky
  • vajce a 2 žĺtky
  • kocka masla
  • 130 g práškového cukru
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva

Ingrediencie na jablkovú hmotu:

  • 1,5 kg jabĺk, najlepšie sladkokyslých
  • balenie želé v prášku + 2 PL želé, napr. broskyňového,
  • 1 PL masla
  • 50 g nasekaných vlašských orechov (možno vynechať)
  • 2 PL kandizovanej pomarančovej kôry

Tvarohová hmota:

  • 1 kg jemného tvarohu z vedierka
  • 180 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • balíček cukru s pravou vanilkou
  • balenie vanilkového pudingu

Spôsob prípravy:

  1. Začneme základným cestom, ktoré bude naším korpusom. Na jeho prípravu preosejeme múku spolu s práškovým cukrom a práškom do pečiva do veľkej misy. Suché prísady dôkladne premiešajte. Do sypkej zmesi pridáme studené maslo nakrájané na malé kúsky. Potom pridáme vajce, žĺtky a všetko spolu premiešame.
  2. Cesto intenzívne miesime, kým nie je hladké. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, mierne sploštíme, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 30 minút do chladničky. Nakoniec cesto rozvaľkajte – z každej časti vytvorte rovnaké obdĺžniky. Pečte 15 minút pri teplote 180 stupňov. Hotové pláty nechajte vychladnúť.
  3. Potom jablká ošúpte, odstráňte jadrovníky a ovocie nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozpustite maslo, pridajte všetky jablká a smažte, kým nie sú chrumkavé a nezačnú sa rozpadávať. Po uplynutí 15 minút pridajte orechy, pomarančovú kôru a všetko spolu premiešajte. Po niekoľkých minútach odstavte nádobu z horáka a do obsahu panvice pridajte želé, všetko dôkladne premiešajte, kým sa prášok dokonale nerozpustí.
  4. Jablká rozložte na jeden plát a potom ich prikryte druhým plátom. Ďalším krokom je tvarohová hmota.
  5. Do tvarohu pridáme vajcia, cukor, cukor s pravou vanilkou a puding. Potom všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec prilejeme mlieko, minútu šľaháme a nalejeme na náš koláč. Hmotu rozotrieme pomocou stierky alebo lyžice.
  6. Koláč vložíme na noc do chladničky. Po tomto čase je pripravený na podávanie. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Citrónový koláč s bezé

Chcete prekvapiť svojich blízkych chuťou? Pripravte si najjednoduchší cheesecake na svete


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Sú palacinky tvrdé? Všetko kvôli tejto zložke

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/monticello). Palacinky sa na našich stoloch objavujú veľmi často. Je to univerzálne jedlo, ktoré môže byť chutnými raňajkami aj…

Ako pripraviť nadýchané banánové lievance? Mlieko nebude fungovať, zvoľte iný nápoj

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arina P Habich). Tento recept na banánové lievance musia poznať všetci gurmáni všetkých vekových kategórií. Je to nápad na…

Zemiaky už nikdy neurobíte inak. Ak pridáte toto, budú krémové a rýchlejšie sa uvaria

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vadim Zakharishchev). Ako variť zemiaky, aby boli chutné? Stačí siahnuť po jednej ingrediencii, ktorú už pravdepodobne máte v chladničke.…

Sezóna tejto zeleniny sa práve začína. Hoďte ju do rúry s korením a máte hotovú večeru.

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NADKI). Jar je čas, keď sa príroda prebúdza k životu. V tomto období sa oplatí zvýšiť zastúpenie zeleniny na…

Kráľovná letných stretnutí! Šalát s fetou a cherry paradajkami

06.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz). Grilovacia sezóna nie je len o mäse a klobásach. Je to tiež ideálna príležitosť priniesť na stôl…

Auto Trendy

Dacia Bigster ohromuje na nemeckej diaľnici: Rumunský hybrid ukázal, čo dokáže

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Najnovší prírastok do rodiny Dacia sa nebojí rýchlosti. Bigster s hybridným pohonom dosiahol na neobmedzenej Autobahn rešpektovaných 180 km/h a dokázal, že aj cenovo dostupné…

Skrytá hrozba, ktorú by mal poznať každý vodič

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Malá žltá kontrolka, ktorá môže signalizovať vážny problém. Čo znamená a ako reagovať, keď sa rozsvieti na vašej palubnej doske?

Žltý Výfuk ako Pocta Legendárnemu F1 Šampiónovi: Lotus Emira v Špeciálnej Edícii

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Lotus predstavil exkluzívnu edíciu modelu Emira venovanú dvojnásobnému majstrovi F1 Jimovi Clarkovi. Zeleno-žltá kombinácia a žlté koncovky výfukov pripomínajú jednu z najúspešnejších sezón motoršportu v…

Tajná funkcia brzdy, o ktorej nevedia ani skúsení vodiči. V zápchach je na nezaplatenie!

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Moderné autá skrývajú množstvo funkcií, o ktorých mnohí vodiči ani netušia. Jedna z nich dokáže výrazne uľahčiť život najmä v mestskej premávke a pri státí…

Trump a TikTok: „Mám k nemu slabosť!" Prečo prezident zmenil názor?

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Americký prezident zmenil svoj postoj k čínskej sociálnej sieti a priznal, že mu pomohla získať mladých voličov. Aplikácia, ktorá mala byť zakázaná, dostala ďalšiu šancu.…

Uniknite ruchu sveta v objatí hôr a vody: Nórsky fjord, Jøssingfjorden volá

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa plavíte po pokojných vodách obklopení majestátnymi horami, ktoré sa týčia do výšky a vytvárajú dychberúcu kulisu. Vítajte v Jøssingfjordene, jednom z…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov