11.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladislav Noseek).
Nasledujúci recept na čokoládové muffiny je to najlepšie, čo vás dnes môže stretnúť. Mini koláčiky sú rýchle na prípravu a ešte rýchlejšie na zjedenie. Sú skvelé na popoludňajšie občerstvenie s priateľmi alebo na desiatu do práce. Sladká pochúťka vám okamžite zlepší náladu.

Výroba čokoládových koláčikov je triviálna. Stačí, ak všetky ingrediencie zmiešate dohromady a vzniknutú zmes nalejete do formičiek. Zvyšok za vás urobí rúra. Celé to netrvá dlho, takže je to skvelý nápad na sladké pohostenie pre neohlásených hostí. Muffiny si môžete vziať so sebou do práce, do školy alebo na výlet.
Jednoduchý recept na čokoládové koláčiky. Ich príprava vám zaberie doslova chvíľku
Existuje veľa receptov na muffiny, ale priznajme si, že čím jednoduchšie, tým lepšie pre nás. Nižšie uvedený recept ešte nikdy nikoho nesklamal. Jediným problémom je, že čokoládové muffiny sa príliš rýchlo minú. Nič vám však nebráni piecť ich pravidelne.
Ingrediencie:
- 320 g pšeničnej múky,
- 250 ml mlieka,
- 100 ml rastlinného oleja,
- 110 g cukru,
- 60 g horkej čokolády,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- 3 lyžičky vanilkového cukru,
- 2 vrchovaté lyžice kakaa,
- 1 vajce,
- hrsť čokoládových vločiek
Úžasné čokoládové muffiny. Spôsob prípravy
V jednej miske zmiešame všetky suché prísady, t. j. múku, obyčajný a vanilkový cukor, prášok do pečiva a kakao. Do druhej misky nalejte mokré prísady, t. j. mlieko, olej a vajce. Všetko spolu zmiešajte a dajte do jednej nádoby. Do spojených surovín pridajte nasekanú alebo nadrobno nasekanú čokoládu a čokoládové vločky.
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si formu na muffiny. Každú jamku vyložte papierovým košíčkom. Ak nemáte vhodnú formu, môžete použiť aj opakovane použiteľné silikónové formičky. Stačí ich vymazať maslom a zľahka vysypať strúhankou.
Všetky formy naplňte cestom, pričom od okraja nechajte malú medzeru. Použite na to naberačku na zmrzlinu alebo lyžicu. Formy vložte do predhriatej rúry a pečte približne 15 – 20 minút. Na kontrolu, či je koláč hotový, môžete použiť suchú špajdľu alebo špáradlo.
Po uplynutí tohto času vyberte koláčiky z rúry a odložte ich vychladnúť. Hotový dezert môžete ozdobiť práškovým cukrom, polevou alebo aj šľahačkou. Skvele sa hodí na sladké občerstvenie ku káve. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Krémová kráľovná jesenných jedál. Intenzívne hrejivá polievka z tekvice a zázvoru
Ako pripraviť vafle tak, aby všetkým padla sánka? Vezmite zeleninu, ktorá je ešte v obchodoch