Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Celebrity,

Zoznámte sa s Virginia Vallejo, novinárkou, ktorá mala pomer s Pablom Escobarom – a urobila z neho celebritu

5.5.2023 Redakcia Vášeň v tebe. V roku 1982 bola Virginia Vallejo vo svojej rodnej krajine Kolumbii národnou senzáciou. Táto 33-ročná spoločenská žena, novinárka a televízna osobnosť práve získala vlastnú televíznu...

5.5.2023 Redakcia Vášeň v tebe.

V roku 1982 bola Virginia Vallejo vo svojej rodnej krajine Kolumbii národnou senzáciou. Táto 33-ročná spoločenská žena, novinárka a televízna osobnosť práve získala vlastnú televíznu šou po účinkovaní v sérii reklám na pančuchové nohavice Medias Di Lido, ktoré zaujali celý národ a upozornili na ňu aj Pabla Escobara.

Virginia sa stala jedným z najvzácnejších dôverníkov drogového kráľa počas ich následného búrlivého romániku. Bola prvou novinárkou, ktorá ho dostala pred kameru, a užívala si luxus života v najmocnejšom karteli na svete.

Teda až do chvíle, keď sa ich aféra dramaticky skončila – a s ňou aj jej sláva.

Zdroj: Instagram Virginia Vallejo Garcia

Vzostup Virginie Vallejo k hviezdam

Virginia Vallejo sa narodila 26. augusta 1949 do prestížnej rodiny s podnikavým otcom a žila pohodlný život v inak búrlivej Kolumbii. Medzi členov jej rodiny patrili minister financií, generál a niekoľko európskych šľachticov, ktorých pôvod siahal až ku Karolovi Veľkému.

Po krátkom pôsobení ako učiteľka angličtiny koncom 60. rokov dostala ponuku pracovať v televíznom programe, ktorá sa stala jej vstupnou bránou ku kariére na obrazovke.

Virginia Vallejo napokon trochu neochotne debutovala v televízii už v roku 1972 ako moderátorka a hlásateľka niekoľkých programov. Neskôr tvrdila, že pre ženy jej sociálno-ekonomického postavenia bolo nezvyčajné pracovať v zábavnom priemysle a že jej rodina to zväčša neschvaľovala.

Virginia sa aj tak posunula v kariére vpred a v januári 1978 sa stala moderátorkou 24-hodinového spravodajského programu. Čoskoro sa stala známou v celej Južnej Amerike.

V roku 1982 upútala pozornosť nikoho iného ako Pabla Escobara, keď videl jej slávnu reklamu na pančuchy. Escobar však nebol očarený len pekným párom nôh; uvedomil si tiež, že vplyv Vallejo by mu mohol byť nesmierne užitočný.

A tak Escobar napriek tomu, že mal manželku, údajne svojim spolupracovníkom vyhlásil: „Chcem ju“ a prikázal im, aby si s ňou dohodli stretnutie.

Virginia dostala pozvanie do jeho vily v Nápoles v roku 1982 – a prijala ho.

Jej aféra s notoricky známym pánom zločinu

Podľa jej vlastného vyjadrenia bola Virginia Vallejo okamžite očarená pánom zločinu. Napriek jeho krvavému životnému štýlu a krutej povesti bol Escobar známy svojou prívetivosťou a zmyslom pre humor a Virginia o tejto dvojtvárnosti neskôr napísala vo svojej knihe Loving Pablo, Hating Escobar (Milovať Pabla, nenávidieť Escobara), ktorá bola neskôr spracovaná do podoby filmu s Javierom Bardemom a Penelope Cruzovou v hlavných úlohách.

Escobar sa zdal byť rovnako očarený Virginiou, hoci sa vždy viedli diskusie o tom, do akej miery k nej skutočne niečo cítil. Mnohí ľudia sa domnievali, že Virginiu jednoducho využíval na propagáciu svojho imidžu na verejnosti, k čomu mu určite pomohla.

Keď sa títo dvaja stretli, Escobar bol len bezvýznamnou verejnou osobnosťou, ale v priebehu ich päťročného vzťahu sa zmenil na „najznámejšieho teroristu na svete”.

Vallejovej povesť prestížnej novinárky bola kľúčová pri tom, aby Escobarovi pomohla etablovať sa ako „mužovi z ľudu“, čo si vlastne mnohí chudobní v Medellíne pamätajú dodnes. Sama Vallejo uviedla, že dôvodom, prečo sa doňho zamilovala, bolo to, že „bol jediným bohatým mužom v Kolumbii, ktorý bol štedrý k ľuďom, v tejto krajine, kde bohatí nikdy nedali chudobným ani sendvič”.

V roku 1983, rok po prvom stretnutí tejto dvojice, Virginia Vallejo urobila s Escobarom rozhovor vo svojom novom programe. Rozhovor ukázal vodcu kartelu v priaznivom svetle, keď hovoril o svojej charitatívnej činnosti Medellín Sin Tugurios, teda Medellín bez slumov.

Toto televízne vystúpenie mu nielenže prinieslo celonárodnú pozornosť, ale pomohlo mu aj upevniť jeho filantropický imidž u verejnosti. Keď ho hlavné noviny označili za „Robina Hooda z Medellínu“, oslávil to prípitkom šampanským.

Počas ich päťročného vzťahu zažívala Virginia život na vysokej nohe. Mala prístup k Escobarovmu lietadlu, stretávala sa s kráľom v prepychových hoteloch a on financoval jej nákupné výlety. Dokonca sa jej otvoril a povedaj jej, že on a ďalší obchodníci s drogami mali kolumbijských politikov vo vrecku.

Vzťah Valleja s Escobarom sa skončil v roku 1987. Podľa syna Pabla Escobara sa pomer skončil zle po tom, ako sa Escobar dozvedel, že nie je jej jediným milencom.

Escobar mladší spomínal, že naposledy videl Virginiu pred bránou jedného z otcových sídiel, kde zostala vzlykať celé hodiny, pretože strážcovia ju na príkaz svojho šéfa odmietli pustiť dovnútra.

Virginia, žiaľ, zistila, že s ubúdajúcou mocou a popularitou jej bývalého milenca ubúdajú aj jej vlastné. Nakoniec sa jej vyhýbali jej bývalí elitní priatelia a dostala sa na čiernu listinu vysokých spoločenských kruhov. Zmizla do relatívnej anonymity, až kým sa v júli 1996 náhle neobjavila v Spojených štátoch.

Escobar mal s kolumbijskou elitou vždy obojstranne výhodný vzťah: politici privierali oči nad jeho zločinmi a prijímali jeho peniaze. Virginia, ktorá bola členom vnútorného kruhu kartelu, bola zasvätená do väčšiny týchto tajomstiev a po rokoch sa rozhodla odhaliť elity, ktoré ju chválili a potom sa jej vyhýbali.

V rozhovore pre kolumbijskú televíziu Virginia Vallejo „nastavila nelichotivé zrkadlo kolumbijskej spoločnosti“ a pomenovala „legálne podniky, ktoré perú príjmy z drog, elitné spoločenské kluby, ktoré otvárajú svoje dvere drogovým bossom, a politikov, ktorí si vymieňajú láskavosti za kufríky plné peňazí”.

Obvinila viacerých vysokopostavených politikov, vrátane bývalých prezidentov Alfonsa Lópeza, Ernesta Sampera a Álvara Uribeho, že z kartelov profitujú. Opísala všetky ich špinavé vzťahy s Escobarom vrátane žiadosti bývalého ministra spravodlivosti o zabitie prezidentského kandidáta.

Virginia Vallejo odhalila pokrytectvo kolumbijskej elity (ktoré sa prejavilo jej vlastným sociálnym exilom), ale tým ohrozila svoj vlastný život. Americký úrad pre boj proti drogám ju utajil v Spojených štátoch, ktoré jej ponúkli politický azyl.

V deň jej odchodu v roku 2006 sledovalo 14 miliónov ľudí v televízii, ako nastupuje do lietadla, ktoré ju malo odviezť z jej vlasti. Tento počet divákov bol väčší ako počet divákov finále majstrovstiev sveta vo futbale v tom istom roku.

Dodnes zostáva v Spojených štátoch a obáva sa následkov návratu do vlasti.

Redakcia Vášeň v tebe

Costnerovci sa po 19 rokoch rozvádzajú

Chantal: “Ak by som si mala znovu vybrať medzi kariérou v Amerike a láskou, zvolila by som si opäť lásku”


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Kráľovná Camilla vytrela podlahu s Meghan Markle. Možno si teraz mädlí ruky. Musí to bolieť

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@MsMojo snímka obrazovky Netflix "Harry & Meghan" shutterstock/Michael Tubi). Kráľova manželka Camilla dokonale zvláda krízu v britskej kráľovskej rodine.…

Predpovedal sa veľký návrat Céline Dion. Najnovšie informácie o jej zdravotnom stave sú zdrvujúce: „LEDVA SA HÝBE“

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Featureflash Photo Agency). Céline Dion už dlhší čas bojuje s nevyliečiteľnou chorobou. Nedávne verejné vystúpenia a účasť na relácii…

Ďalší škandál s princom Harrym. Bude deportovaný z USA? Politici tvrdia, že pri žiadosti o víza klamal

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Loredana Sangiuliano). Princ Harry hrdina ďalšieho škandálu? Ak sa predpoklady potvrdia, môže ísť o najväčšiu postkráľovskú drámu za posledné…

Salma Hayek oslnila svojou kreáciou. Je ťažké odtrhnúť oči

24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jaguar PS). Od Salmy Hayek je ťažké odtrhnúť oči. Slávna herečka opäť ohromila svojím outfitom - tentoraz na narodeninovej párty…

Brat vojvodkyne Kate sa zaplietol do toxického sporu. K Middletonovi prichádza polícia

24.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@thismorning instagram.com/jmidy/). Brat vojvodkyne Kate má v poslednom čase vážne problémy. Jeho sused mu dáva poriadne zabrať. Začalo to…

Auto Trendy

Renesancia spoločnosti Fiat. Taliani pripravujú dve úplne odlišné modelové rodiny

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Fiat plánuje oddeliť dve hlavné rodiny automobilov. Jedna bude inšpirovaná „päťstovkou“, zatiaľ čo druhá bude inšpirovaná modelom Panda. Nová generácia druhého menovaného modelu uzrie svetlo…

Škvrny od motorového oleja na príjazdovej ceste som odstránil za jeden deň. Účinný prostriedok som si vzal z kúpeľne

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Ako sa zbaviť škvŕn z dlažby? Vaša príjazdová cesta sa môže časom pokryť škvrnami od motorového oleja, ktoré sa ťažko odstraňujú. Našťastie poznáme účinný spôsob,…

Čínske autá vyrobené v Európe? Objavte ambiciózne plány značiek z ríše stredu

25.4.2024 Redakcia Auto trendy - Čínske automobilky sa už začali presadzovať na starom kontinente. Teraz sa však chystajú urobiť ďalší krok. Pozrite sa, ktorí výrobcovia a kde plánujú postaviť svoje…

Toyota Hilux s novou pohonnou jednotkou. Dojazd viac ako 600 km

25.4.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota predstavila prototyp ikonického modelu Hilux s moderným vodíkovým pohonom. Táto inovácia bola ocenená a dostane sa do sériovej výroby.

Dilema vodičov. Zatiahnuť ručnú brzdu alebo nechať auto so zaradeným rýchlostným stupňom?

25.4.2024 Redakcia Auto trendy - Pri zastavení vozidla stojí mnoho vodičov pred dilemou: zatiahnuť ručnú brzdu alebo nechať zaradený rýchlostný stupeň? Alebo je pre istotu najlepšie použiť obe možnosti? Každý…

Zníženie emisií oxidu uhličitého o 90 % - sú ciele EÚ realistické?

25.4.2024 Redakcia Auto trendy - Verejná doprava vrátane osobných automobilov sa ukazuje ako hlavný znečisťovateľ ovzdušia. Cieľ Európskej únie znížiť do roku 2050 množstvo oxidu uhličitého o 90 % v…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov