Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Životný štýl,

Kráľovná životného štýlu má vo svojej domácnosti neporiadok. Je však spokojná. Čo sa zmenilo?

6.2.2023 - "Mám doma neporiadok...," priznala Marie Kondo.

Chladné dni počas zimy môžu spôsobiť, že sa mnohí rozhodnete urobiť si poriadok vo svojej domácnosti podľa rád a životného štýlu Marie Kondo.

Zdá sa však, že vždy organizovaná Marie Kondo má od pôrodu svojho tretieho dieťa, ktoré sa narodilo v roku 2021, troška neorganizovanú domácnosť. Prehodnotila totiž svoje priority. Jej rituály poriadku tentokrát smerujú dovnútra, informuje WashingtonPost.

Japonská kráľovná životného štýlu priznala: „Mám doma neporiadok, ale spôsob, akým teraz trávim svoj čas, je pre mňa momentálne ten najlepší.“

S tromi deťmi sa totiž sústredila menej na udržiavanie poriadku, ale na druhej strane venuje viac času starostlivosti a výchove.

Vo svojej aktuálne knihe s názvom – Ako si zorganizovať priestor a dosiahnuť ideálny život – Kondo vysvetľuje japonský koncept kurashi alebo spôsob života.

Opisuje jednoduché spôsoby, ako priniesť pokoj a šťastie do každodenného života. Áno, môže to znamenať usporiadať si kabelku každý večer, ale môže to znamenať aj počúvanie klasickej klavírnej hudby počas raňajok.

Zdá sa, že rozrastajúca rodina obrúsila jej pohľad na svet okolo s tým, že výborný čaj si dokáže vychutnať nielen v dokonalej porcelánovej šálke, ale aj v staršom, ale obľúbenom hrnčeku.

Povzbudzuje preto každého, aby si vytvoril svoj vlastný rytmus, svoje vlastné rutiny na základe toho, čo ho robí šťastným.

Marie Kondo, KonMari, život
Kráľovná životného štýlu Marie Kondo.
Zdroj: Instagram/mariekondo

Metóda Marie Kondo

Metóda Marie Kondo – KonMari – je založená na upratovaní podľa kategórií, ktoré majú presne určené poradie.

Pri upratovaní podľa uvedenej metódy začnete oblečením, potom nasledujú knihy, papiere, ďalšie predmety vo vašej domácnosti. Ako posledné triedite sentimentálne veci, pretože si vyžadujú najviac vášho času.

Ako teda postupovať pri ukladaní oblečenia a ďalších vecí, ak ich už máte vytriedené a viete čo si chcete ponechať, pretože vám to robí radosť? Viac sa dozviete v článku – Už nechcete svoj voľný čas venovať len upratovaniu? Uložte si predmety podľa KonMari.

Zaujímavé postupy Marie Kondo si môžete pozrieť v dvoch sériách na Neflixe. Ľudia ju požiadali o pomoc a ona im skutočne pomohla vzdať sa nepotrebných vecí, ktoré len spôsobujú, že sa cítite stiesnene.

Zuzana Franková

Súvisiace články

Už nechcete svoj voľný čas venovať len upratovaniu? Uložte si predmety podľa KonMari

Chcete, aby vaše deti mali v izbe poriadok? Naučte ich jednoduchú metódu KonMari

Zdroj úvodnej foto: Instagram/mariekondo


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Má 51 rokov, no ľudia jej odhadujú 30. Prezradila svoje tajomstvá, ako zostať mladá

30.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok/@miathecoach). „Mám 51 rokov, ale ľudia hovoria, že vyzerám o niekoľko desiatok rokov mladšie – moje tajomstvo, ako zostať…

Ona má 32 rokov a on 70. Netají, že je s ním pre peniaze. „Dáva mi svoje karty“

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/realchloeamour2.0/). Žena priznáva, že randí len s mužmi, ktorí zarábajú viac ako 206 000 USD (približne 193 000 EUR)…

Má 47 rokov a ľudia jej tipujú 20. Prezradila svoj trik na štíhly a mladý vzhľad

28.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@aliceinshuffleland). Počas nášho života sa naše telo mení. Tehotenstvo má na to výrazný vplyv. Mnoho žien sa sťažuje, že…

Jej vlasy sú takmer o meter dlhšie ako ona. Po umytí schnú 24 hodín. Prekonala svetový rekord

26.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/aliia_more). Guinnessova kniha rekordov obsahuje mnoho prekvapivých, inšpiratívnych a niekedy šokujúcich záznamov. Na jej stránky sa zapísali ľudia z…

Svoju tehotnú manželku chce opustiť hneď po pôrode. „Manželstvo ma priviedlo na pokraj“

26.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BAZA Production). Príspevok jedného z používateľov populárneho fóra Reddit vyvolal veľa emócií. Nečudo, veď autor zverejneného príspevku priznal, že…

Auto Trendy

Elon Musk prepustil celú divíziu Supercharger spoločnosti Tesla. Prepustených bolo približne 500 ľudí

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Elon Musk pokračuje v prepúšťaní vo svojej spoločnosti vyrábajúcej elektromobily. Celá divízia zodpovedná za nabíjacie stanice Supercharger bola prepustená.

Subaru Forester VS Hyundai Tucson: Ceny, vlastnosti a funkčnosť

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai Tucson a Subaru Forester sú známe značky v segmente kompaktných SUV, ale ktorý z nich je lepšou voľbou? Oba ponúkajú priestor, praktickosť a bezpečnosť,…

Zisk spoločnosti Volkswagen v prvom polroku klesol o 20 %

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Výsledky spoločnosti Volkswagen za prvý polrok predstavujú slabý začiatok roka 2024. Skupina však zachováva svoje ciele na december.

Tesla Cybertruck sa predstaví vo veľkých mestách po celej Európe. Elektrický model prichádza aj ku nám

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Tesla oznamuje, že v Európe predstaví nový elektrický nákladný automobil Cybertruck. Podujatie Cyber Odyssey sa uskutoční koncom júna.

Euro NCAP oznamuje aký je bezpečný nákladný automobil. Podrobnosti o testoch bezpečnosti nákladných vozidiel

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Bezpečnostní špecialisti Euro NCAP čoskoro zavedú nový systém hodnotenia ťažkých nákladných vozidiel po oznámení zmien v testovaní osobných vozidiel. Vďaka tomu bude možné zistiť, ktoré…

EÚ zmení pravidlo o odoberaní vodičských preukazov za prekročenie rýchlosti

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Európska únia vyhlasuje vojnu cestným pirátom. Práve schválila nové pravidlá. Podľa nich každý vodič, ktorý prekročí povolenú rýchlosť o 31 km/h alebo viac, príde o…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov