Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Rodina a priatelia,

8 typov priateľov, ktorých všetci potrebujeme

18.1.2023 - Máte vo svojom okolí všetkých 8 typov priateľov?

Štúdie ukázali, že priatelia nám pomáhajú lepšie zvládať stres a úzkosť. Určite viete, že osamelosť môže byť nebezpečná, pretože je spojená emocionálnym nepohodlím, depresiou, poruchami spánku a nadužívaním návykových látok, upozorňuje portál Happiness.

Od dôverníka až po hľadača dobrodružstva, to je 8 rôznych typov priateľov, ktorých by ste mali mať vo svojom okolí, aby vás život bol bohatý na zážitky a informácie.

Pretože podľa Dee Marques, ak sa držíte len jedného typu priateľov obmedzuje to váš rozhľad. Aký typ priateľky ste vy? A ktoré typy priateľov chýbajú vo vašom okruhu?

8 typov priateľov, ktorých všetci potrebujeme

Psychológovia rozlišujú 3 hlavné typy priateľstva. Prvým typom sú celoživotní priatelia. Druhým sú tí, s ktorými máme spoločné záujmy. Tretím typom sú priatelia, s ktorými máme mimoriadne silné puto.

Toto je všeobecný prehľad typov priateľov, ktorých všetci potrebujeme. Tento zoznam je možné rozšíriť o ďalšie typy na základe toho, čo s nimi zdieľate a čo sa od nich môžeme naučiť.

Menovaný portál preto prináša ďalších 8 typov priateľov, ktorí váš život obohatia.

Priatelia, ktorí hovoria veci tak, ako sú

Priatelia majú mať na zreteli naše najlepšie záujmy. V skutočnosti by sme my mali mať na mysli naše najlepšie záujmy, ale nie vždy si uvedomíme, keď vybočíme z kurzu, pretože sme príliš pohltení situáciou, ktorej čelíme.

Naozaj, sú chvíle, keď sa vyberieme nesprávnym smerom a každý to vidí okrem nás.

Nie každý je však ochotný upozorniť nás na naše chyby. Ale čestný a starostlivý priateľ áno, aj keď pravda bolí, a preto by mali byť kruto čestní ľudia jedným z typov priateľov, ktorých máte.

Niekto, kto je váš protiklad

Hovorí sa, že protiklady sa priťahujú. Ale ako si môžete vybudovať blízke priateľstvo s niekým, kto je úplne odlišný ako vy?

Vedci skúmali, ako protiklady fungujú hlavne v romantických vzťahoch. Niekedy sa zamilujete do niekoho, kto je v predstavách, zvykoch alebo výchove váš opak, jednoducho preto, že máte pocit, že jeho vlastnosti môžu dopĺňať to, čo nemáte.

Určite musíte mať niečo spoločné s priateľmi. Ale ak budú všetci vaši priatelia ako vy, budete mať obmedzené videnie sveta.

Je pravdepodobné, že vaše diskusie sa budú točiť okolo rovnakých tém. Nebudú medzi vami panovať nezhody, ale nepôjde o zdravú diskusiu.

Pretože priateľ, ktorý má iné videnie ako vy, vás môže prinútiť sa vymaniť z vašej komfortnej zóny. Diskusie, v ktorých padnú rôzne názory, vám umožnia rozšíriť si obzor v bytí, myslení a konaní.

Tí „divní“

Ľudia túžia zapadnúť do skupiny. Ale iní si „idú svoje“ bez toho, aby riešili, čo si o nich ostatní myslia.

V spoločnosti sú tým, kým sú. Aj keď sú niekedy označovaní za „divných“, patria medzi najzaujímavejšie typy priateľov, akých môžete mať.

Môžeme sa totiž od nich veľa naučiť, ako sa nebáť stanoviť si hranice a nechať svoju osobnosť rozkvitnúť v jedinečnú bytosť.

priatelia, kamarátka, priateľstvo
Ilustračná fotografia.
Zdroj: Pixabay

Niekto starší 

Zvyčajne máme tendenciu vyberať si priateľov vekovo nám podobným, pretože počas rôznych životných etáp, môžeme zdieľať svoje skúsenosti.

Ale problém vzniká, ak všetci uviaznete v problematickej životnej fáze a neviete, čo si o tom myslieť.

Starší a múdrejší ľudia sú jedným z typov priateľov, ktorých by ste mali mať vo svojom okolí.

Samozrejme, starší neznamená nevyhnutne múdrejší, ale zrelší priatelia boli zvyčajne tam, kde ste teraz vy, a môžu vám ponúknuť cenné rady.

Odvážni – vyhľadávajú dobrodružstva

Vo svojom okolí je skvelé mať ľudí, ktorí majú divokú túžbu zažívať dobrodružstva.

Sú to typy priateľov, ktorí sú vždy za neplánovaný výlet. Sú tiež pripravení rezervovať si kurz horolezectva alebo urobiť presne to, čo ste vy povedali, že nikdy neurobíte.

Ich nadšenie je nákazlivé, preto vás dokážu presvedčiť vyskúšať niečo nové.

Všetci preto potrebujeme vo svojom živote odvážneho priateľa, ktorý vyhľadáva dobrodružstvo a nabáda ho prežiť aj nás a takto oceniť krásu života.

Priatelia v zamestnaní

Keď v zamestnaní trávite minimálne 8 hodín denne, je skvelé, ak tam máte niekoho, na koho sa môžete obrátiť. Najmä vo chvíľach, ak sa cítite preťažene, v strese alebo máte „len“ zlý deň.

Priatelia v zamestnaní zároveň nemusia byť nevyhnutne ľudia, s ktorými pracujete. Môžu to byť aj tí, ktorých ste stretli na konferencii alebo na obchodnom stretnutí.

Môže to byť ktokoľvek, koho ste stretli, kto má podobné pracovné ciele alebo spôsoby práce, takže sa môžete navzájom podporovať v tejto oblasti života.

Priatelia, ktorí bývajú blízko vás

Vedieť, že je tu niekto, koho môžete osloviť len pár krokov od vás, je neoceniteľné. Preto je skvelé, ak sú susedia aj vašimi priateľmi.

Ak ste ich doteraz ešte nespoznali, pozvite ich na kávu či pohár dobrého vína a spoznajte sa navzájom. Možno zistíte, že máte veľa spoločného. Prípadne sú vašim opakom, ktorý vám umožní rozšíriť si obzor.

Dôverní priatelia

Niektoré myšlienky, pocity a prežívanie chceme zdieľať len s niektorými, konkrétnymi ľuďmi. Máme totiž obavu, že iní nás budú súdiť, alebo neporozumejú nášmu prežívaniu.

Dôverný priateľ je typ priateľa, ktorého by mal mať každý človek, pretože v určitých situáciách potrebujeme bezpodmienečné a neodsudzujúce prijatie.

Dôverný priateľ si vás váži za to, aký ste. Chápe, že ste nielen dobrým človekom, ale máte aj niektoré negatívne vlastnosti. A preto pred ním nemusíte nič predstierať.

Pár slov na záver: Na priateľstve je krásne to, že máme širokú škálu možností. Bez ohľadu na to, koľko máte rokov, vždy máte možnosť nájsť si ďalších priateľov. Pretože rôzne typy priateľstiev obohacujú váš život jedinečným spôsobom.

Anketa

[poll id=“13″]

Redakcia Vášeň v Tebe

Súvisiace články:

Pochváľte sa kamarátke so svojím úspechom a čakajte na reakciu

Poznáte tieto 4 typy priateľov? Sú súčasťou vášho života?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Čo je lepšie na chudnutie – bežiaci pás alebo eliptický trenažér? Pneumatiku tak spálite oveľa rýchlejšie

17.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/FitnessStore112). Čo je lepšie na brucho – eliptický trenažér alebo bežiaci pás? Obe zariadenia sú veľmi obľúbené a niekedy…

„Myslíš, že je to vhodné na svadbu?“ Používatelia internetu s ňou nemali zľutovanie. „Rozplakala by som sa“

17.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: TikTok/@tanyabellla). Výber správnych šiat na svadbu je pomerne náročný. Musíme sa v nich cítiť dobre a zároveň neporušovať svadobné…

Ako schudnúť bez veľkých obetí? Naučte sa päť zlatých pravidiel, ktoré vám dodajú krásny efekt

15.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/SvenHilker). Je vaša strava vaším najväčším nepriateľom, rovnako ako členstvo v posilňovni? Namiesto zbytočného stresu súvisiaceho s dokonalou postavou…

Psychotest: Vyberte si sveter a zistite svoje najväčšie slabiny

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív shutterstock/NadzeyaShanchuk). Predstavte si, že sa ponáhľate za svojimi priateľmi a neviete, čo si obliecť. Vytiahnete zo skrine…

Svojho syna postavil pred súd. „Výchovný účel“

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Anca). Obyvateľ Turína dal svojho syna na súd. 30-ročný nepracoval a nechcel odísť z domu. Súd napokon s otcom…

Auto Trendy

Výlet pre Slovákov, nie len za výhodným nákupom

19.4.2024 Redakcia Auto trendy - Zakopané je zďaleka najznámejšie a najobľúbenejšie horské stredisko v Poľsku. Teší sa neutíchajúcej popularite v letnej aj zimnej sezóne. V hlavnom meste Podhalia a jeho…

Honda spúšťa ofenzívu proti Číňanom. Japonci majú nový rad elektromobilov

19.4.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Honda oznámila nový rad elektromobilov pre čínsky trh. V súčasnosti Japonci predstavujú len tri z plánovaných šiestich vozidiel.

Má to byť míľnik značky. Koľko stojí

19.4.2024 Redakcia Auto trendy . Audi chce od roku 2033 vyrábať výlučne elektrické vozidlá. Kľúčovým prvkom pri dosahovaní tohto cieľa je nedávno predstavené Audi Q6 e-tron, ktoré využíva novú platformu…

Audi e-tron GT sa dočká významnej aktualizácie. Súrodenec Taycanu ponúkne vyšší výkon a dlhší dojazd

19.4.2024 Redakcia Auto trendy - Audi e-tron GT dostane v najbližšom období aktualizáciu. Estetická a technická aktualizácia prinesie vlajkovej lodi ponuky elektromobilov Audi vyšší výkon a dlhší dojazd.

Facelift modelu Nissan Qashqai bol oficiálne predstavený. Hlavné zmeny v dizajne

19.4.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan Qashqai sa dočkal estetického faceliftu, ale aj niekoľkých technologických aktualizácií, ktoré ho lepšie začleňujú do nového japonského modelového radu.

Tesla má veľký problém. Pozastavenie dodávok populárneho modelu

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Tesla Cybertruck, jedno z najočakávanejších áut posledných rokov, čelí vážnym problémom. Niekoľko mesiacov po začatí dodávok sa ukazuje, že mnohé problémy sa nepodarilo včas odstrániť.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov