Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Manželstvo,

„Život naozaj prináša rôzne prekvapenia.“ Ako sa cíti manžel Spievanky 10 mesiacov od zistenia leukémie?

26.10.2022 - Po diagnostikovaní leukémie sa mnohé zmenilo nielen pre Miroslava Čačíka, ale aj pre Máriu Podhradskú.

Miroslavovi Čačíkovi, manažérovi skupiny Spievankovo, ktorú poznajú najmä rodiny s deťmi, sa v značnej miere zmenil život. Prvého decembra 2021 mu totiž diagnostikovali leukémiu. Má za sebou transplantáciu kostnej drene, ktorá sa úspešne ujala.

A ako sa cíti manžel Spievanky– Márie Podhradskej?

„Život naozaj prináša rôzne prekvapenia. Dnes, po 10 mesiacoch od stanovania diagnózy, sa má môj manžel naozaj dobre. Chvála Bohu!“ napísala na sociálnych sieťach Mária Podhradská.

„Pred týždňom som bol na polročnej kontrole. Lekár je spokojný s výsledkami, takže aj ja. Vždy sa ma pýta, ako sa mám, a ja mu tú otázku vraciam – vy mi povedzte, podľa výsledkov, ako sa mám,“ prezradil Novému Času Miroslav.

Dodal, že jeho návrat do Spievankova, ktoré deti a ich rodičia poznajú cez piesne a filmy Spievanky a Zahrajka, sa už zrejme neuskutoční v takej miere ako pred chorobou.

„Bol som rok mimo a som rád, že firma sa nejako nastavila aj bezo mňa. Možno tam zostanem ako konzultant, ale viac sa túžim venovať Márii Podhradskej ako dospeláckej speváčke. Počas mojej choroby a celej liečby sme nahrávali jej sólové CD,“ prezradil tiež Miroslav.

Do bežného života sa dostáva pomalšie ako predpokladal, ale opäť sa vrátil k svojmu obľúbenému športu. Priznal, že pred chorobou behal viac pre výkon, teraz to robí viac pre radosť. A na najbližšie mesiace si stanovil aj cieľ – budúci rok chce odbehnúť maratón.

Ako prežívala chorobu svojho manžela Mária Podhradská?

„Dlhodobejšie sa cítil unavený, potreboval si často ľahnúť, mal vyšší srdcový tep. Tak som ho vydurila k doktorke, ktorá keď mu zobrala krv, hneď vedela, že to nie je dobré, a poslala ho na hematológiu. Keby prišiel neskôr, tak to mohlo byť ešte náročnejšie,“ vysvetlila Podhradská pre portál Postoj, ako zistili, že manžel je chorý.

Po diagnostikovaní leukémie sa mnohé zmenilo aj pre ňu. Tesne pred Vianocami zostala s deťmi sama, pretože manžela museli hospitalizovať.

„Bol to šok. Takúto správu nečakal nikto. Rýchlo sme však pochopili, že v tom nemôžeme zostať sami. Od začiatku sme v tom boli s priateľmi. Máme komunitu, duchovné spoločenstvo v Lamači, sú to naši priatelia, s ktorými sa poznáme už tridsať rokov. Cítili sme, že sú tu pre nás, že aj o polnoci boli na telefóne, až po praktickú pomoc a modlitbu,“ vyzdvihla prínos komunity známa speváčka.

Dodala, že práve priatelia jej v mnohom pomohli. Pre manžela založili skupinu na sociálnej sieti, v ktorej s ním komunikovali. Mnohí z priateľov jej pomohli upratať dom, keď už bola veľmi unavená.

„Uvedomila som si, že je dôležité nechať si pomôcť. Zo dňa na deň bolo všetko na mne, firma musela fungovať, deti sú len na mne. U nás nákupy a varenie robil môj manžel. Veľmi mi pomohlo, keď nám navarili kamaráti alebo keď zobrali najmladšiu na krúžky. Tak som si aspoň občas mohla sadnúť a nebyť stále v behu,“ ocenila pomoc, ktorá je pre niekoho maličkosťou, ale pre iného neoceniteľnou službou.

Nový album

Mária Podhradská zároveň pred časom nahrala CD, ktoré je určené pre dospelých. Nesie názov Muzika. V relácii Teleráno tiež prezradila, že počas obdobia choroby jej manžela vznikli 4 piesne, ktoré speváčka zložila.

Skladby však na novom CD nie sú. „Ja by som vám ich asi teraz ešte nedokázala zahrať,“ priznala Podhradská a zároveň dodala, je tiež možné, že sa ani na verejnosť nedostanú a zostanú intímnou súčasťou života jej rodiny.

Zdroj úvodnej koláže: Instagram/spievankovo_official, maria_podhradska_official


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Milovali sa so ženatými mužmi. Na rovinu povedali, čo ich vzrušovalo: „Chce ma muž inej ženy“

17.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Nevera je bolestná skúsenosť, s ktorou je spojených mnoho ťažkých emócií. Novinárka z istého britského portálu sa rozhodla…

Nie právnici alebo vodiči. Tieto profesie najčastejšie zrádzajú

17.4.2024 Redakcia Vášeň v Tebe (Foto: shutterstock/BAZA Production). Údaje o nevere nenechávajú nikoho v ilúzii. Väčšina románikov, 85 percent, sa začína na pracovisku. Vplýva na…

Prečo sa vzťahy rozpadajú? Skúmali to už pol storočia. Nie je to podvádzanie!

16.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrii Zastrozhnov). Prečo toľko vzťahov zlyhá? Ukazuje sa, že je to oveľa zložitejšie, ako si myslíme. Dvaja vedci skúmali…

Narcistická osobnosť? Život s takýmto človekom je nočná mora! Znaky, podľa ktorých to spoznáte

13.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Gorodenkoff). Narcistická osobnosť sa zvyčajne spája so sebadôverou a presvedčením o vlastnej jedinečnosti. Málokto však vie, že pod touto…

Má 55 rokov a je tehotná s 24-ročným mužom. Hovoria: „Náš malý zázrak prichádza“

13.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jimvelasquezoficial/). Alina Lozano Acosta je herečka a spisovateľka z Kolumbie. Preslávila sa mnohými televíznymi úlohami, hlavne v kolumbijských telenovelách.…

Auto Trendy

Tesla má veľký problém. Pozastavenie dodávok populárneho modelu

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Tesla Cybertruck, jedno z najočakávanejších áut posledných rokov, čelí vážnym problémom. Niekoľko mesiacov po začatí dodávok sa ukazuje, že mnohé problémy sa nepodarilo včas odstrániť.…

Spoločnosť BYD dostala od čínskych vládnych orgánov dotácie. Najmenej 3,4 miliardy EUR

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Európska únia prešetruje čínske dotácie na elektromobily. Podľa správy nemeckého Inštitútu pre svetové hospodárstvo mohol najmä jeden konglomerát využívať veľké štátne dotácie.

Motorový olej na dlažobnej kocke pred domom. Ako sa zbavíte škvŕn?

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Dlažobné kocky sa bežne používajú na príjazdových cestách. Niet divu, že vyzerá esteticky a je odolná voči opotrebovaniu. Čo však robiť, ak na nej nájdete…

Škoda Superb 2024 s Travel Assist: asistent pre (autonómne) cestovanie. Testovacia jazda

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Nová Škoda Superb dostala prepracovaný systém Travel Assist, ktorý je zodpovedný za poloautonómnu jazdu na diaľniciach a v mestských zápchach. Toto riešenie kombinuje adaptívny a…

Spotreba paliva vozidla Nissan Qashqai e-Power. Aktualizácia s úspornými pneumatikami

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Oveľa nižšie "spaľovanie" s lepšími pneumatikami. Nissan Qashqai e-Power - test druhého exemplára tohto vozidla ukázal, že spotreba paliva tohto hybridného pohonu je jednoznačne lepšia…

Je to skvelá technológia, ale zdá sa, že si na ňu budeme musieť ešte dlho počkať. Prečo?

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Elektromobilita napreduje z roka na rok a to, čo sa donedávna zdalo nemožné, dnes existuje. Bezdrôtové nabíjacie systémy pre elektromobily sú len začínajúcou technológiou a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov