Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Zdravie,

Daniela Peštová prezradila, čo potrebuje žena od muža v čase menopauzy

14.10.2022 - Čo očakáva od svojho partnera Pavla Haberu topmodelka Daniela Peštová?

Prirodzenou súčasťou života žien je menštruačný cyklus. Zároveň je prirodzené, že žena dosiahne vek, kedy sa cyklus zastaví, vymizne a nastáva menopauza.

Obdobie menopauzy je pre niektoré ženy veľmi ťažkým obdobím, pretože musia celiť viacerým fyzickým i psychickým príznakom, ktoré doteraz neboli súčasťou ich života.

Medzi fyzické príznaky, ktoré postihujú 70 až 80 % žien patria: návaly tepla, nočné potenie, poruchy spánku, búšenie srdca, bolesti hlavy, zvýšená suchosť pokožky, zmena pigmentácie pokožky, inkontinencia, genitálne zmeny či zníženie libida.

Medzi psychické zmeny patrí: zhoršenie pamäte, zhoršenie koncentrácie, precitlivenosť, podráždenosť, náladovosť či pocit stresu, úzkosti a depresie.

Menopauza sa ohlásila veľmi skoro

Vo veku 45 rokov sa menopauza ohlásila aj u úspešnej českej topmodelky Daniely Peštovej, partnerky slovenského speváka Paľa Haberu.

Známa modelka otvorene hovorí o mnohých témach a rovnako to bolo aj pri téme jej menopauzy. V podkaste Harper’s Bazaar Big Questions porozprávala, aký má menopauza dopad na jej partnerský i rodinný život.

„Menopauza má úplne prekvapila. Prišla nečakane a prišla oveľa skôr, ako som ju čakala,“ vysvetlila Peštová v úvode svojho rozprávania.

V prvej chvíli si myslela, že je tehotná, keď sa menštruácia ani po troch cykloch nedostavila. Podľa vlastných slov ju to prvotne veľmi vydesilo, pretože už mala vyšší vek a štvrté dieťa neplánovala.

O radu v období menopauzy sa obrátila aj na svojho gynekológa. Zaujímalo ju totiž „a čo teraz?“ Lekár jej chcel pomôcť hormonálnymi prípravkami, ale tie odmietla.

Priznala, že nikdy neužívala antikoncepčné tabletky, preto myšlienku užívať hormóny zavrhla.

Psychické zmeny

U českej modelky sa prejavili viac psychické zmeny ako tie fyzické. Spozorovala totiž na sebe stratu trpezlivosti.

„Som veľmi trpezlivý človek a odrazu som nejako skratovala. Bola som rozčúlenejšia, ukričanejšia… Uvedomila som si, že to bolo pravdepodobne kvôli menopauze. Chúďa tretie posledné dieťa, nedostávalo sa mu tej trpezlivej maminky ako mali starší dvaja,“ vysvetlila.

Z fyzických príznakov sa u nej prejavilo mierne potenie počas nocí. Uvedomila si však spojitosť s jedlom, a preto upravila svoj jedalníček. „Vynechala som obilniny,“ prezradila svoj recept.

Otvorene tiež priznala, že ju hnevá strata kolagénu a elasticity pokožky. „Zoberte si tie vajíčka, ale niečo mi nechajte,“ vysvetlila so smiechom.

Pavol Habera, Daniela Peštová, menopauza
Topmodelka Daniela Peštová so svojím partnerom Pavlom Haberom a najmladším synom.
Zdroj: Instagram/pavolhabera, daniela_pestova

O menopauze sa rozprávala aj s rodinou

Peštová tiež prezradila, že o téme menopauzy hovorila v rodine veľmi otvorene. Samotnú ju prekvapilo, že najhlbší a najdlhší rozhovor mala s najmladším synom, ktorý už nechcel mať mladšieho súrodenca.

„Je to teda pravda, že už nemôžeš mať deti,“ pýta sa jej niekedy, keď sa chce o tom ubezpečiť. „A veľmi sa z toho raduje,“ dodala so smiechom Peštová.

Známa topmodelka vo svojom rozprávaní prešla aj do veľmi osobnej témy. Priznala totiž pokles libida. Dodala, že nečakala, že sa to udeje v podstate cez noc. „To mi asi vadilo najviac z tých rôznych príznakov,“ povedala otvorene.

Svojmu partnerovi Paľovi Haberovi otvorene povedala, že toto je teraz niečo, čo sa jej teraz deje. „Potrebujem veci robiť troška inak,“ vysvetlila mu.

„Lebo ak chcem mať intimitu, čo, samozrejme, chcem, tak je pravda, že v období menopauzy sú potrebné nejaké zmeny,“ dodala.

Priznala tiež, že spevák nie je typ muža, ktorý by rád komunikoval o veciach, ktoré sú troška zložitejšie. „Tému som s mužom otvorila a ešte čakám na odpoveď,“ dodala so smiechom.

Peštová si tiež myslí, že aj muži majú svoju verziu menopauzy. „Aj keď sa veľmi o tom nehovorí, aj oni sami si prechádzajú nejakou zmenou v určitom veku.“

Menopauza nie je problém, len ďalšia fáza života

Daniela Peštová nepovažuje menopauzu za problém – je to ďalšia fáza života žien. Obdobím si žena musí prejsť sama, ale svojmu manželovi a deťom môže vysvetliť, čo sa s ňou deje a aké to môže mať prejavy.

„Necítim sa práve najlepšie, mám takéto obdobie, možno že budem trochu nevrlá a očakávať nejaké porozumenie z druhej strany,“ uviedla ako príklad, čo môže žena povedať členom rodiny.

Napriek niektorým ťažkostiam, ktorými si prechádza, svoje starnutie berie s nadhľadom a vďačnosťou. „Určite sa mám radšej,“ dodala topmodelka Daniela Peštová.

Zdroj úvodnej koláže: Instagram/daniela_pestova


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto tri témy psychopat najčastejšie rozoberá v rozhovoroch

26.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dundanim). Psychopat je osoba s antisociálnou poruchou osobnosti. Charakterizuje ju sadizmus, narcizmus, egoizmus a sklon k manipulácii. A hoci…

Expresná zmes na upokojenie bodnutia osou. Namiesto paniky si ňou umyjem pokožku

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Kozorog). Bolesť, nepríjemné pocity a rastúce začervenanie kože sú len niektoré z účinkov bodnutia osou. Ak sa stanete…

Tieto 3 produkty má fitness trénerka vždy v chladničke. Jedáva ich každý deň. Zasýtia vás na dlhú dobu

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@jennaaaamariee shutterstock/Marian Weyo). Jar je obdobím, kedy sa veľa ľudí rozhodne schudnúť prebytočné kilogramy. Nie každý však vie, čo…

Ťažko chorý športovec bol pripravený vykonať eutanáziu, no postup ZRUŠIL. Presvedčila ho dôležitá správa od manželky

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/ijembuca/ instagram.com/guruhonza/). Český atlét Jan Kavalír trpí nevyliečiteľnou chorobou ALS. Z tohto dôvodu chcel vo Švajčiarsku podstúpiť eutanáziu, no…

Tu sú dôvody, prečo ju chrúmať každý deň. Budete prekvapení, čo ponúka vášmu srdcu a črevám

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/showcake). Kapusta je v slovenskom kulinárskom umení mimoriadne dôležitou zeleninou. Je to nielen všestranný produkt, ale aj lacný a…

Auto Trendy

Prísnejšie pravidlá kontroly v Nemecku. Diesel bez DPF neprechádza a s filtrom…. nie vždy

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Od júla 2023 sa v Nemecku pri povinných kontrolách testujú skutočné emisie pevných častíc, a nie tzv. dymivosť ako doteraz. Majitelia mnohých takmer nových áut,…

Viete, na čo slúži tlačidlo AS vo vašom aute? Vysvetlíme vám to

26.4.2024 Redakcia Auto trendy . Tlačidlo AS nájdete takmer na každom autorádiu. Vysvetlíme vám, čo sa za týmto označením skrýva a ako môžete používať túto funkciu, ktorá je užitočná pre…

Kedy nie je na nemeckej diaľnici obmedzená rýchlosť?

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Sú veci, ktoré takmer všetci vodiči považujú za samozrejmosť, hoci s pravdou majú len málo spoločného. Slovenský vodiči cestujúci po nemeckých diaľniciach riskujú vysokú pokutu,…

Ako často meníte olej v motore? Je to o najazdených kilometroch alebo o čase?

27.4.2024 Redakcia Auto trendy - Výmena motorového oleja je jedným z najdôležitejších údržbových zásahov pre zdravie a životnosť motora. Frekvencia výmeny oleja je medzi motoristami často predmetom diskusií. Záleží na…

Táto letecká spoločnosť bola vytvorená pre psov. Ale môžu so sebou vziať aj ľudí

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Nová éra cestovania so psami - bez klietok, s hračkami, pamlskami a upokojujúcimi feromónmi a na pohodlných pohovkách. Spoločnosť Bark Air v máji spustí svoje…

Lucid Air Sapphire je najrýchlejší sériový sedan na svete.

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Lucid Air Sapphire dosiahol rýchlosť 96 km/h len za 1,77 sekundy. Tým sa stal najrýchlejším sériovo vyrábaným sedanom na svete.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov