Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Štefanka

17.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/rainbow33). Perfektný vianočný koláč, vyzerá veľmi pekne na sviatočnom stole. Odporúčame. Ingrediencie Medové cesto: Krém: Okrem toho: Poleva: Posyp Punč Príprava 1. Cesto Z...

17.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/rainbow33).

Perfektný vianočný koláč, vyzerá veľmi pekne na sviatočnom stole. Odporúčame.

Foto: shutterstock/rainbow33

Ingrediencie

Medové cesto:

  • 2 vajcia
  • 120 g masla
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • 150 g medu
  • 4 šálky múky
  • 1 čajová lyžička sódy
  • vanilkový cukor

Krém:

  • 0,5 l mlieka
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • vanilkový cukor
  • 4 lyžice krupice
  • 250 g masla
  • niekoľko kvapiek mandľového oleja

Okrem toho:

  • 1 pohár slivkového džemu alebo džemu z čiernych ríbezlí

Poleva:

  • 150 g horkej čokolády
  • 50 g mäkkého masla

Posyp

  • dekoratívne cukrovinky

Punč

  • pohár čaju s citrónom

Príprava

1. Cesto

Z uvedených prísad vymiesime cesto, rozdelíme ho na 4 časti, každú časť vyvaľkáme na rovnakú veľkosť, t. j. na plech 20×30, pláty postupne vložíme do plechu a každý plát pečieme približne 15 minút pri 180 °C.

2. Krém

Mlieko s vanilkovým a práškovým cukrom zvarte, vsypte krupicu a uvarte, potom nechajte vychladnúť. Mäkké maslo vyšľaháme do nadýchanej peny, po lyžiciach pridávame vychladnutú krupicu, šľaháme do nadýchanej peny a nakoniec pridáme olej.

3. Prvý plát koláča navlhčíme čajom, potrieme polovicou krému, prikryjeme druhým plátom koláča navlhčeným a potretým džemom alebo marmeládou, prikryjeme tretím plátom koláča a druhou polovicou krému, prikryjeme posledným plátom koláča.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme nasekané maslo, miešame, kým sa nerozpustí, polejeme koláč, vrch posypeme ozdobnými cukríkmi.
Dáme do chladničky najlepšie na noc, najlepšie chutí 2-3 dni po príprave.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na makovník v japonskom štýle. Originálny dezert s čokoládovou polevou bude zdobiť vianočný stôl

Perník na cmare


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zaujímavejšia verzia klasických palaciniek. Zabudnite na pridávanie mlieka alebo cmaru

5.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaMaslova). Palacinky patria medzi obľúbené jedlo Slovákov. Niektorí ľudia majú radi len sladké verzie s ovocím a polevou, iní…

Mokrý halloumi už nikdy viac! Šéfkuchárka odhalila trik pre dokonale chrumkavý syr

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124). Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok…

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Auto Trendy

Výfukový systém: Ako rozpoznať problémy a udržať vozidlo v kondícii

07.07.2025 Redakcia Auto trendy - Výfukový systém vo vašom vozidle zohráva kľúčovú úlohu pri znižovaní emisií, hluku motora a odvádzaní škodlivých plynov od pasažierov. Jeho správna funkcia je nevyhnutná pre…

Ako správne umývať auto v samoobslužnej umyvárni? Najčastejšie chyby a správny postup

07.07.2025 Redakcia Auto trendy - Samoobslužné autoumyvárne sú čoraz populárnejšie aj na Slovensku, pretože predstavujú ekonomickú a rýchlu možnosť starostlivosti o auto. Avšak, aby ste dosiahli dobré výsledky a nepoškodili…

Sú popoludňajšie zdriemnutia nebezpečné? Nové štúdie prinášajú prekvapivé zistenia

07.07.2025 Redakcia Auto trendy - Zdriemnutia, ktoré sú často považované za spôsob rýchlej relaxácie a regenerácie počas dňa, môžu byť rizikové, ak sú časté, dlhé a vyskytujú sa v určitých…

Tragická smrť Dioga Jotu: Čo odhalilo vyšetrovanie?

07.07.2025 Redakcia Auto trendy - Portugalský futbalista Diogo Jota, hráč Liverpoolu a reprezentant svojej krajiny, tragicky zahynul vo štvrtok pri dopravnej nehode v španielskej provincii Zamora. Spolu s ním prišiel…

Motocyklové pneumatiky: Aká je ich skutočná životnosť a od čoho závisí?

07.07.2025 Redakcia Auto trendy - Pri kúpe nového alebo jazdeného motocykla by ste nemali venovať pozornosť len jeho vzhľadu, počtu najazdených kilometrov, motoru či podvozku. Veľmi dôležitým faktorom pre vašu…

Ako fungujú moderné kľúče od auta?

07.07.2025 Redakcia Auto trendy Automobilové kľúče prešli dlhú cestu od jednoduchých mechanických riešení až po moderné systémy bezkľúčového prístupu. Zistite, aké funkcie môžu mať a ako ich využiť naplno!

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov