Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Zrazená polievka? Hrudky v hrnci nie sú dôvodom na plač. Môžete ju zachrániť jednoduchým trikom

6.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nicoleta Ionescu). Jednou z najčastejších kuchynských katastrof je zrazená polievka. Ako ju zachrániť? Biele hrudky smutne plávajúce na jej povrchu ešte neznamenajú, že pokrm...

6.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nicoleta Ionescu).

Jednou z najčastejších kuchynských katastrof je zrazená polievka. Ako ju zachrániť? Biele hrudky smutne plávajúce na jej povrchu ešte neznamenajú, že pokrm je vhodný len do koša. Práve naopak. Zistite, čo robiť a ako sa podobným problémom v budúcnosti vyhnúť.

Foto: shutterstock/Nicoleta Ionescu

Smetana v polievke dodáva jedlu zamatovú štruktúru. Je to tiež spôsob zahustenia a zlepšenia chuti. V závislosti od druhu je pokrm sladší, kyslejší alebo jemnejší. Rozhodujúci je výber správnej smotany a spôsob jej pridania do polievky. Niekedy sa však stane, že sa smotana aj pri dodržaní všetkých bezpečnostných opatrení zrazí. Ako zachrániť zrazenú polievku?

Zrazená polievka. Ako ju zachrániť? Siahnite po tomto triku

Vaša prvá myšlienka pri pohľade na zrazenú smotanu v polievke je ju vyliať. Nie je to dobrý nápad nielen kvôli možnosti upchatia odtoku v umývadle a vodovode alebo plytvaniu jedlom. Aj keď biele hrudky vyzerajú ako veľká katastrofa a aj ten najchutnejší pokrm vyzerá jednoducho nechutne, ešte to neznamená, že vaša práca v kuchyni vyjde nazmar. Ako zachránite svoj pokrm? Siahnite po týchto trikoch.

Jednou z metód je rozmixovanie obsahu. Hoci to môže trochu pokaziť koncept večere, pomôže to vyhnúť sa tomuto problému. Mixér bude dobre fungovať, ak sa smotana zrazí na malé hrudky. Ak v hrnci plávajú značné biele kúsky alebo nechcete, aby sa polievka stala krémovou, môžete ju prepasírovať cez jemné sitko. Takto vyčistený pokrm môžete ešte raz prešľahať, pričom tentoraz nezabudnite na hlavné zásady.

Ako sa pridáva smotana do polievky? Dva kľúčové kroky zabezpečia, že už nikdy nebude zrazená

Základné pravidlo pri bielení polievok, ale aj pri zahusťovaní omáčok smotanou znie: nikdy nevlievajte obsah do vriacej polievky. Je to ľahký krok k popáleniu. Pred pridaním do pokrmu vždy smotanu, najmä tú, ktorá bola vytiahnutá priamo z chladničky, zjemnite. Postupným zvyšovaním teploty mliečneho výrobku sa vyhnete rozvrstveniu a hrudkám. Do mliečneho výrobku môžete pridať aj trochu cukru, aby sa pri nalievaní do hrnca ingrediencie lepšie spojili. Smotanu pridajte až na samom konci varenia a predtým vypnite horák pod hrncom. Pomaly, lyžicu po lyžici, pridávajte polievku do misky s časťou smotany, pričom stále miešajte. Pomaly a bez náhlenia ju vlejte do polievky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Príliš slaný vývar nie je koniec sveta. Stačia tri veci a zlatá polievka je opäť najlepšia

Ak do vývaru pridáte tieto koreniny, získa hrejivé vlastnosti a posilníte imunitu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Je čas na dovolenku od klasiky. „Confetti nails“ sú hitom leta 2025. Sú ešte hypnotickejšie ako francúzska manikúra.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sergey kolesnikov). Nechty na leto v roku 2025 spája eleganciu s trochou šialenstva. Nejde o jednu farbu. Ide totiž…

Babičkin nápoj pre krásne vlasy, pleť a nechty. V ČSR ho pila pravidelne každá žena

01.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ZCOOL HelloRF). Tento nápoj je spôsobom, ako zlepšiť vzhľad vlasov, pokožky a nechtov. Tieto jednobunkové huby sú výborným zdrojom…

Čierna fazuľa a cícer podporujú boj proti chorobám. Srdce z toho bude mať úžitok

01.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Odborníci na stravu a zdravie tvrdia, že šálka čiernej fazule alebo cíceru denne môže zrýchliť váš metabolizmus a…

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Používajte počas menopauzy. Suché, lámavé vlasy už nebudú problémom.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Monkey Business Images). Správna starostlivosť, podpora zvnútra a každodenná starostlivosť o pokožku hlavy môžu skutočne zlepšiť vzhľad a kvalitu…

Auto Trendy

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosťĽaváci za volant

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov