Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Nepečený jablkový koláč je absolútny fenomén. Ovocie prikryte nadýchanou šľahačkou a bude to vyzerať úžasne

12.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Každý pozná klasický jablkový koláč, ale čo keby sa tento kultový koláč premenil na nepečený jablkový koláč? Základom tohto jesenného fenoménu sú...

12.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Každý pozná klasický jablkový koláč, ale čo keby sa tento kultový koláč premenil na nepečený jablkový koláč? Základom tohto jesenného fenoménu sú tri chutné vrstvy. Základom je samozrejme ovocie, ale skutočnou čerešničkou na torte je ľahká a nadýchaná šľahačková pena, ktorá zvýrazní všetky chute.

jablkový koláč
Nepečený jablkový koláč
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Jeseň samozrejme znamená sezónne ovocie, a tu bezkonkurenčne vládnu jablká! S radosťou ich pridávame do sladkého pečiva – zvyčajne do jablkového koláča. V tejto sezóne sa však oplatí trochu experimentovať a pripraviť kultový nepečený koláč.

Tento jablkový koláč nevyžaduje žiadne pečenie a chutí lepšie ako koláč od babičky

Nič nezlepší náladu lepšie ako kúsok domáceho koláča. Na jeseň sa často rozhodujeme pre klasiku, ako sú koláče, babičkine koláče, banánový chlieb alebo pochúťky so sezónnym ovocím. Ale čo keby ste si pripravili jablkový koláč bez pečenia? Ako sa ukázalo, je to celkom možné, a navyše je chutný a lahodí oku. Stačí sa postarať o jablká dobrej veľkosti, piškótové dno a originálnu polevu, ktorá bude nielen spojivom, ale aj výbornou ozdobou. 

Príprava nepečeného jablkového koláča je triviálna – nemusíte miesiť cesto ani sa obávať, že sa bude lepiť. Stačí sa sústrediť na tri vrstvy. Prvou sú obyčajné piškóty, ktoré stačí rovnomerne poukladať do formy. Ďalším bodom sú pečené jablká s korením. Čerešničkou na torte je šľahačka, ktorá pripomína nadýchanú prikrývku ako obláčik. Nakoniec stačí všetko vložiť do chladničky a cukrárske dielo je hotové!

Recept na vynikajúci jablkový koláč bez pečenia

Spodná časť: 

  • 150 – 200 g podlhovastých piškót,
  • pohár mlieka alebo rastlinnej náhrady

Ingrediencie na ovocnú vrstvu:

  • 2 kg kyslých jabĺk
  • 2 želé
  • 500 ml vriacej vody

Nadýchaná pena na vrchu: 

  • 500 ml 30 % smotany
  • 50 g práškového cukru
  • lyžica želatíny v prášku
  • 70 ml vriacej vody
  • navyše: mandľové vločky na ozdobu

Spôsob prípravy: 

  1. Začnite ovocnou vrstvou. Jablká umyte a ošúpte, potom ich nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami. Hobliny vložte do hrnca (najlepšie s hrubým dnom). 
  2. Hrniec s ovocím postavte na horák, varte na nízky výkon a nezabudnite ovocie často miešať, aby sa nepripálilo. Po 15 – 20 minútach by malo byť ovocie mäkké a hotové. 
  3. Obe želé zalejte vriacou vodou – v pomere uvedenom na obale. Tip – vyberte si citrónovú alebo broskyňovú príchuť. Želé pridajte k jablkám, dôkladne premiešajte a nechajte mierne vychladnúť a stuhnúť. 
  4. Medzitým vyložte formu papierom na pečenie. Piškóty namočte do mlieka a poukladajte tesne vedľa seba. Tip – piškóty sa oplatí len namočiť do mlieka, príliš mokré by neboli chutné a rozpadli by sa. 
  5. Do tortovej formy s namočenými piškótami lyžicou ukladajte už stuhnutú zmes jabĺk a želé. Vrch opatrne zarovnajte a vložte do chladničky. 
  6. Teraz je čas na našu šľahačkovú prikrývku. Na začiatok rozpustite želatínu vo vriacej vode. Začneme šľahať dobre vychladenú mliečnu smotanu s pridaným cukrom. 
  7. Keď sa smotana pekne vyšľahá, postupne pridávajte želatínu
  8. Hotovú šľahačku navrstvite na vrstvu stuhnutých jabĺk, zarovnajte a máte hotovo. 
  9. Vrch koláča ozdobte mandľovými vločkami (môžete ich opražiť) a máte hotovo! Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept mi dala priateľka cukrárka. Keď pridáte túto ingredienciu, jesenné buchty budú šialene mäkké

Na jeseň musíte pripraviť tento koláč. Tekvicový cheesecake je taký krémový, že sa vám roztopí v ústach


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Obľúbená víkendová večera mojej rodiny. Tajomstvo je v marináde

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images). Kuracie mäso v bylinkovej marináde je nielen jemné, ale aj aromatické. Výborne sa hodí ako klasická večera…

Auto Trendy

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov