Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Životný štýl,

Život so susedmi je utrpenie? „Smeje sa tak nahlas, že to nevydržím”

29.5.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay.com/autokaremcom). Rekonštrukcia uprostred noci alebo hneď ráno, hluk, fajčenie na balkóne (a niekedy aj na schodisku), bitky. Mnohé z týchto vecí môžu podnietiť susedské...

29.5.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay.com/autokaremcom).

Rekonštrukcia uprostred noci alebo hneď ráno, hluk, fajčenie na balkóne (a niekedy aj na schodisku), bitky. Mnohé z týchto vecí môžu podnietiť susedské spory. 

Foto: pixabay.com/autokaremcom

Hluk je nemilosrdný. 

“Znie to, akoby hádzala dosky na podlahu,“ – hovorí jedna z našich čitateliek a sťažuje sa na susedu, ktorá má vo zvyku upratovať byt uprostred noci.

“Zobudila nás hádka, počuli sme plač detí,“ – uvádza Martina, ktorá sa musela vyrovnať s bitkami, ktoré sa odohrávali hneď vedľa.

Ako sa vysporiadať s hlučnými susedmi? Ako reagovať, keď máte podozrenie, že sa za stenou deje niečo zlé? To sú dilemy, ktoré sprevádzajú mnohých obyvateľov bytových domov. Opýtali sme sa niekoľkých ľudí z rôznych miest na ich najhoršie skúsenosti v tejto veci.

Patrícia sa do dvojizbového bytu v Košiciach s priateľom nasťahovala pred necelým polrokom, ale sused spoza steny jej už dáva zabrať.  

“Celý deň je ticho a o jedenástej večer, keď idem spať, sused začne veľmi hlasno rozprávať svoje príbehy. Navyše sa smeje tak nahlas, že to už nevydržím,“ – lamentuje.

“Niekoľkokrát som ho natočila na video, raz som dokonca prišla k nemu domov, aby som mu pustila nahrávku, aby si uvedomil, že sa zúčastňujem na jeho živote,” – rozpráva. 

Spomína si, že chvíľu sedel ako omráčený a nehovoril nič. Po niekoľkých sekundách vyhlásil, že si to vôbec neuvedomuje. 

“Samozrejme, že sa smial,“ – dodáva Patrícia.

Katka zasa býva vo veľkom panelovom dome v Bratislave. Byt patrí k tým väčším, má štyri izby. Obýva ho spolu s manželom a dvoma deťmi v predškolskom veku. Tento typ bývania si spája predovšetkým s tým, že steny, ktoré sú tenké ako lepenka, nechránia prakticky pred žiadnym zvukom. Susedia otvárajú a zatvárajú okná, búchajú doma dverami, rozprávajú sa a všetko je v jej dome počuť. Na to je už zvyknutá. Horšie je, že má susedu, ktorá žije sama a pravidelne každých pár dní organizuje generálne upratovanie. V noci.

“Keď nastane večer a uložíme deti do postele, vtedy sa to jednoducho začne,“ – hovorí.  

“Myslím, že len odsúva nábytok a prestavuje niektoré predmety, ale ten hluk je taký nemilosrdný… znie to, akoby hádzala dosky na podlahu. Vtedy zvyčajne zasiahneme. Manžel ide hore, zaklope, požiada ju, aby bola ticho, zdá sa, že sa upokojí, ale o niekoľko dní sa situácia opakuje. A tak to ide stále dokola,“ – dodáva rozrušene.

Všetok zápach letí priamo k nám.

Erik zo Žiliny má suseda, ktorý má vo zvyku fajčiť cigarety na balkóne, najmä teraz na jar a v lete.  

“Nemôžem ani na chvíľu otvoriť okno, lebo hneď všetok smrad letí priamo k nám, do obývačky,“ – sťažuje sa 41-ročný muž. 

Zobudila nás hádka, počuli sme plač detí.

Oveľa vážnejšia situácia sa stala približne pred rokom Martine z Prešova. Do bytu nad nimi sa nasťahovala rodina so štyrmi deťmi. 

“Dospelí sa celý deň medzi sebou rozprávali zvýšeným hlasom, ale najprv sme si mysleli, že je to len kvôli nejakému stresu,”– hovorí Martina

“Pamätám si, že ma zobudila hádka o druhej ráno. Muž hádzal predmety a kričal na svoju ženu. Počuli sme plač detí, ktoré by sa predsa mali cítiť bezpečne. Zatiaľ čo predtým sme napätú situáciu ignorovali, tentoraz sme sa rozhodli reagovať,” – rozpráva.

Spomína si, že v tej chvíli jej partner jednoducho vyšiel na poschodie a zaklopal na dvere. Nikto neotváral, ale zrazu nastalo ticho. Žiaľ, nie na dlho.

“O mesiac neskôr sa situácia zopakovala. Potom sa hádali aj počas dňa. Raz ma na ulici oslovil tento sused a spýtal sa ma, ako sa dostane do detskej nemocnice. Bol so svojou dcérou a bolo z neho cítiť alkohol. Zjavne mal problém s alkoholom a po vypití bol agresívny. Keď sme napísali majiteľovi ich bytu, ukázalo sa, že rodina sa do mesiace odsťahovala”– hovorí Karolina.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Desaťminútová rutina upratovania. Ešte ste o tom nepočuli?

Toto sú najčastejšie používané emotikony. Uvádzame aj ich presný význam


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Má 51 rokov, no ľudia jej odhadujú 30. Prezradila svoje tajomstvá, ako zostať mladá

30.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok/@miathecoach). „Mám 51 rokov, ale ľudia hovoria, že vyzerám o niekoľko desiatok rokov mladšie – moje tajomstvo, ako zostať…

Ona má 32 rokov a on 70. Netají, že je s ním pre peniaze. „Dáva mi svoje karty“

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/realchloeamour2.0/). Žena priznáva, že randí len s mužmi, ktorí zarábajú viac ako 206 000 USD (približne 193 000 EUR)…

Má 47 rokov a ľudia jej tipujú 20. Prezradila svoj trik na štíhly a mladý vzhľad

28.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@aliceinshuffleland). Počas nášho života sa naše telo mení. Tehotenstvo má na to výrazný vplyv. Mnoho žien sa sťažuje, že…

Jej vlasy sú takmer o meter dlhšie ako ona. Po umytí schnú 24 hodín. Prekonala svetový rekord

26.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/aliia_more). Guinnessova kniha rekordov obsahuje mnoho prekvapivých, inšpiratívnych a niekedy šokujúcich záznamov. Na jej stránky sa zapísali ľudia z…

Svoju tehotnú manželku chce opustiť hneď po pôrode. „Manželstvo ma priviedlo na pokraj“

26.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BAZA Production). Príspevok jedného z používateľov populárneho fóra Reddit vyvolal veľa emócií. Nečudo, veď autor zverejneného príspevku priznal, že…

Auto Trendy

Elon Musk prepustil celú divíziu Supercharger spoločnosti Tesla. Prepustených bolo približne 500 ľudí

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Elon Musk pokračuje v prepúšťaní vo svojej spoločnosti vyrábajúcej elektromobily. Celá divízia zodpovedná za nabíjacie stanice Supercharger bola prepustená.

Subaru Forester VS Hyundai Tucson: Ceny, vlastnosti a funkčnosť

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai Tucson a Subaru Forester sú známe značky v segmente kompaktných SUV, ale ktorý z nich je lepšou voľbou? Oba ponúkajú priestor, praktickosť a bezpečnosť,…

Zisk spoločnosti Volkswagen v prvom polroku klesol o 20 %

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Výsledky spoločnosti Volkswagen za prvý polrok predstavujú slabý začiatok roka 2024. Skupina však zachováva svoje ciele na december.

Tesla Cybertruck sa predstaví vo veľkých mestách po celej Európe. Elektrický model prichádza aj ku nám

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Tesla oznamuje, že v Európe predstaví nový elektrický nákladný automobil Cybertruck. Podujatie Cyber Odyssey sa uskutoční koncom júna.

Euro NCAP oznamuje aký je bezpečný nákladný automobil. Podrobnosti o testoch bezpečnosti nákladných vozidiel

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Bezpečnostní špecialisti Euro NCAP čoskoro zavedú nový systém hodnotenia ťažkých nákladných vozidiel po oznámení zmien v testovaní osobných vozidiel. Vďaka tomu bude možné zistiť, ktoré…

EÚ zmení pravidlo o odoberaní vodičských preukazov za prekročenie rýchlosti

1.5.2024 Redakcia Auto trendy - Európska únia vyhlasuje vojnu cestným pirátom. Práve schválila nové pravidlá. Podľa nich každý vodič, ktorý prekročí povolenú rýchlosť o 31 km/h alebo viac, príde o…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov