4.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Julie Style).
Čo môžete robiť s tvarohom? Väčšina ľudí vám povie, že najlepšie chutí s paradajkami, pažítkou a čerstvým chlebom. Je však ideálny aj ako základ pre dezerty. Jedným z takýchto dezertov je domáca zmrzlina, ktorú možno kombinovať s rôznymi prísadami.

Foto: shutterstock/Julie Style
Tvaroh sa vám pravdepodobne spája s rýchlou zeleninou alebo ako prísada do vhodných raňajok. Ale čo keby som vám povedala, že tento nenápadný výrobok je skvelý aj na sladké? Vďaka svojej krémovej štruktúre sa stane základom osviežujúcej domácej zmrzliny – ľahkej, ale stále chutnej a navyše zdravej. Je to ideálna alternatíva k sladkostiam z obchodu, najmä keď máte chuť na niečo studené, ale nechcete to preháňať s cukrom. Všetko, čo potrebujete, sú zrelé banány a trochu medu.
Recept na domácu zmrzlinu. Prekvapivo krémová a ľahká
Prekvapte všetkých zmrzlinou, na ktorú nie je potrebná smotana ani žĺtky. Základom receptu je syr – ľahký, bielkovinový a jemnej chuti. Stačí pridať ovocie a niečo na osladenie a potom už len zmraziť.
Ingrediencie:
- 200 g tvarohu (neslaného)
- 2 banány
- 2 lyžice medu alebo javorového sirupu
- pol lyžičky vanilkového extraktu
- 50 g malín alebo iného ovocia
Ako si pripravíte domácu zmrzlinu z tvarohu? Všetko, čo potrebujete, je mixér a niekoľko hodín v mrazničke.
Zmrzlina z tvarohu je skvelý spôsob, ako si pripraviť zdravé občerstvenie za pár minút. Vďaka krémovej konzistencii a jemnej chuti sú ideálne na horúce dni. Najväčšou výhodou je absencia konzervačných látok a umelých prísad.
- Banány nakrájajte na plátky a vložte na 2-3 hodiny do mrazničky alebo použite mrazené ovocie.
- Zmrazené banány, tvaroh, med alebo javorový sirup a extrakt vložte do šálky mixéra. Všetko mixujte, kým zmes nebude hladká a jednotná. Ak chcete, na konci jemne vmiešajte čerstvé alebo mrazené ovocie. Nerozmixujte ho, zmrzlina tak získa zaujímavé „kúsky“.
- Zmes prelejte do nádoby a vyhlaďte povrch. Umiestnite do mrazničky na minimálne 4 hodiny.
Pred podávaním zmrzlinu vyberte 10 minút vopred, aby sa ľahšie naberala. Ozdobte ovocím, orechmi alebo nastrúhanou horkou čokoládou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Osviežujúci zmrzlinový koláč. Silne čokoládový, rozplýva sa v ústach
Nespadne, nepraskne ani sa nespáli. Uvarte a vložte do chladničky. Tvarohový koláč bude zamatový.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.