Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Tieto mäkké buchty pečiem každý víkend. Bežné kysnuté buchty sa môžu schovať

25.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/TalyaAL). Nie je nič krajšie ako dom voňajúci čerstvým pečivom. Máte vo zvyku piecť cez víkend domáce koláče? To je skvelé, ale tieto buchty...

25.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/TalyaAL).

Nie je nič krajšie ako dom voňajúci čerstvým pečivom. Máte vo zvyku piecť cez víkend domáce koláče? To je skvelé, ale tieto buchty budú lepšie ako akýkoľvek koláč. Ako pripravíte mäkké škoricové buchty? Je to jednoduchšie, ako si myslíte, a dôležité je maslo.

Ako pripravíte mäkké škoricové buchty? Je to jednoduchšie, ako si myslíte, a dôležité je maslo.
Foto: shutterstock/TalyaAL

Škoricové buchty, známejšie ako osie hniezda, sú vysnívaným sladkým občerstvením na každú príležitosť, a takouto príležitosťou môže byť napríklad pokojný víkend. Ako ich pripraviť, aby chutili ako z najlepšej cukrárne?

O kysnutom ceste musíte vedieť niekoľko vecí.

  • Prvou je kysnutie. Nezabudnite, že musí pracovať na teplom mieste, najlepšie bez prievanu.
  • Nezabudnite tiež, že droždie hynie pri teplotách nad 40 stupňov – preto si zaobstarajte kuchynský teplomer, aby ste sa uistili, že je všetko v poriadku.
  • Ďalšia vec – načasovanie. Aby boli škoricové buchty dokonale mäkké, musia trikrát vykysnúť.

Recept na škoricové buchty. To najlepšie, čo môžete urobiť cez víkend

Prísady na kvások:

  • 35 g čerstvého droždia
  • 2 plné polievkové lyžice cukru
  • 2 plné polievkové lyžice celozrnnej múky
  • 4-5 polievkových lyžíc mlieka s teplotou nie vyššou ako 40 stupňov

Ingrediencie na cesto:

  • 500 g celozrnnej múky
  • približne 130 ml vlažného mlieka
  • 3 žĺtky
  • 100 g rozpusteného masla
  • 100 g cukru

Prísady na škoricovú náplň:

  • 2 PL mletej škorice
  • 30 g mäkkého masla
  • 3-4 PL cukru – podľa toho, aké sladké chcete mať buchty

Škoricové osie hniezda- ako ich pripraviť

Ako ich pripraviť, aby chutili ako z najlepšej cukrárne?
Foto: shutterstock/alexanderon

Na začiatku sa uistite, že všetky prísady majú správnu teplotu.

  1. Potom si pripravte vysokú misu a rozdrobte do nej droždie. Pridajte teplé mlieko, cukor a múku a premiešajte kvások. Keď sa ingrediencie spoja, prikryte misu utierkou a odložte na teplé miesto na 15 – 20 minút, aby kvások mohol pôsobiť.
  2. Pripravte si veľkú misu a preosejte do nej múku. Potom pridajte žĺtky, cukor a teplé mlieko. Prilejte aj rozpustené maslo a pridajte kvások. Začnite miesiť cesto, najprv lyžicou (najlepšie drevenou, vyhnite sa kovovým) a potom rukami. Keď je cesto hladké a jednotné, prikryte misu utierkou a odložte na niečo vyše hodiny kysnúť.
  3. Keď cesto definitívne zväčší svoj objem, vyberte ho z misy a rozdeľte na polovicu. Jednu polovicu nechajte zakrytú utierkou a druhú rozvaľkajte na pomúčenej doske. Vyvaľkané cesto by malo byť podlhovasté a hrubé asi 1,5 cm.
  4. Pripravte si náplň. Do misky vložte veľmi mäkké maslo. Pridajte škoricu a premiešajte. Potom polovicu náplne rozotrite na povrch cesta a zľahka posypte cukrom.
  5. Štvorec z kysnutého cesta rozvaľkajte ako roládu a spojte dlhšie strany. Potom ostrým nožom vykrajujte kúsky cesta (vzniknú tak „slimáky“) a druhú polovicu pripravte presne rovnakým spôsobom.
  6. Pripravte si plech na pečenie a vyložte ho papierom. Položte naň buchty a rozmiestnite ich od seba. Opäť ich prikryte utierkou a odložte na 20 minút, aby ešte trochu podkysli.
  7. Teraz je čas piecť. Predhrejte rúru na 170 stupňov s vysokým a nízkym stupňom ohrevu. Potom do nej vložte plech s buchtami a pečte ich približne 20 minút.

Po upečení ich ozdobte polevou z bielej alebo mliečnej čokolády. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rýchly víkendový dezert, ktorý sa vždy podarí. Ešte lepšie je urobiť dvojitú dávku

Určite si ho pripravte, kým trvá sezóna jahôd. Potrebujete len 3 prísady


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Lopatkovec túto živinu miluje. Vďaka nej bude žiariť ako nikdy predtým

13.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ganjalex). Ak chcete, aby váš lopatkovec vyzeral ako z časopisu o bývaní, nestačí len polievať. Vyskúšajte výživný roztok z…

Zabudnite na ocot. Takto vyčistíte sprchový kút do žiarivého lesku bez nepríjemného zápachu

13.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shower Cabin Dirt). Sprchový kút je miesto, kde sa každý deň osviežujeme. No keď ho pokrýva vodný kameň,…

Vrásky pribúdajú napriek krémom? Najväčšia chyba pri starostlivosti o pleť, ktorú robí takmer každý

13.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alliance Images). Používate kvalitné krémy, dodržiavate starostlivosť o pleť, no vrásky stále pribúdajú? Možno robíte jednu z častých chýb,…

Vošky ujdú, len čo ucítia túto vôňu. Prírodné riešenie máte doma

13.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Paul Maguire). Vošky sú malé, no veľmi zákerné. Ak napadnú vaše kvety alebo úrodu, škody môžu byť obrovské.…

Nikdy nepoužívajte hotelovú kozmetiku. Odborníčka prezradila, čo sa skrýva v minibaleniach

13.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Amirhamzaaa). Hotelové šampóny, sprchové gély či krémy môžu vyzerať luxusne, no podľa odborníčky na hotelierstvo môžu obsahovať lacné a…

Auto Trendy

Československé Tatry v ZSSR: Exkluzívne automobily pre vyvolených

13.07.2025 Redakcia Auto trendy Tatra v ZSSR znamenala predovšetkým slávne nákladné autá, ktoré si vážili sovietski vodiči. Osobné automobily československej značky boli menej známe. V našej histórii však zanechali výraznú…

Páka alebo tlačidlo — ktorá ručná brzda je lepšia?

13.07.2025 Redakcia Auto trendy Ručná brzda je jedným z najdôležitejších bezpečnostných prvkov každého automobilu. Okrem parkovacej funkcie slúži aj ako núdzová alebo záložná brzda. Nie náhodou sa jej ovládanie vždy…

Nové SUV postavené na základoch Dacie Bigster

13.07.2025 Redakcia Auto trendy Dacia Bigster si získala uznanie nielen medzi zákazníkmi, ale aj odborníkmi. Tento úspech sa rozhodol využiť aj jej materský koncern Renault, ktorý predstavil nový model SUV…

Dovolenka a všetky naše strachy: Čoho sa bojíme počas cestovania?

13.07.2025 Redakcia Auto trendy - Cestovanie, či už ide o dovolenku alebo akýkoľvek iný výlet, často znamená opustenie našej komfortnej zóny. Hoci niektoré obavy sú prirodzené, iné môžu byť spojené…

Odhalené: Tajný rituál Bugatti pred odovzdaním 5-miliónového superauta jeho majiteľovi

13.7.2025 Redakcia Auto trendy - Každý Bugatti Mistral v hodnote 5 miliónov eur musí prejsť extrémne náročným testom, než sa dostane k svojmu majiteľovi. Francúzska automobilka odhalila exkluzívny proces, pri…

Toto je najfarebnejší festival na svete! Milióny ľudí sa v Indii menia na dúhu

13.07.2025 Redakcia Auto trendy Toto je najfarebnejší festival na svete! Nazýva sa Holi a každoročne ho v Indii oslavujú milióny ľudí pri príležitosti príchodu jari. Večer pred festivalom sa v…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov