8.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mohamed-Kareem Mohamed).
Čo rýchle si dať na rýchly obed alebo večeru? Ak nemáte nápad na chutné jedlo a nudia vás tradičné slovenské jedlá, pozrite sa na zahraničné jedálne lístky. V kórejskej kuchyni nájdete jednoduchý recept na kuracie mäso v sójovo-medovej omáčke. Ako ho pripraviť?

Foto: shutterstock/Mohamed-Kareem Mohamed
V slovenskej kuchyni nájdete veľa receptov z mäsa. Ich pravidelné jedenie však môže časom omrzieť. Ak vám dochádzajú nápady na zaujímavú večeru a chcete vyskúšať niečo nové, vyskúšajte náš recept na kuracie mäso na kórejský spôsob. Pochádza z úplne iného kontinentu, ale jeho príprava je veľmi jednoduchá a všetky ingrediencie nájdete v supermarkete.
Chutný obed alebo večera. Recept na kuracie mäso na kórejský spôsob
Kuracie mäso na kórejský spôsob bude rýchlo chutiť celej vašej rodine. Nie je to nič iné ako kúsky kuracích pŕs pečené v sladkej a pikantnej sójovej omáčke. Glazúra pod vplyvom tepla stuhne a vytvorí chrumkavý, aromatický povlak. Toto chutné jedlo sa dá podávať na mnoho spôsobov, ale najlepšie sa podáva s ryžou, sójovými rezancami alebo hrubými rezancami udon.
Čím vyniká kórejské kuracie mäso? Tieto ingrediencie dodajú pokrmu chuť
Na prípravu kuracieho mäsa na kórejský spôsob potrebujeme tieto ingrediencie:
- jeden kilogram kuracích pŕs
- niekoľko polievkových lyžíc sójovej omáčky
- polievková lyžica sezamového oleja
- 2 lyžice chilli omáčky
- 2 PL kečupu
- 2-3 PL medu
- limetková šťava
- vaše obľúbené korenie (napríklad soľ, korenie, cesnak, sladká a pálivá paprika)
- sezamové semienka na posypanie
Ako na to:
- Na začiatku očistite mäso od šliach a chrupaviek a nakrájajte ho na menšie kúsky.
- Do hrnca nalejte sójovú omáčku, chilli omáčku, sezamový olej, med a limetkovú šťavu. Pridáme aj korenie.
- Zmes premiešame, privedieme do varu a po niekoľkých minútach odstavíme z ohňa.
- Nakrájané kuracie mäso vložíme do misy a zalejeme polovicou omáčky. Mäso dôkladne potrieme a vložíme na niekoľko hodín do chladničky. Čím dlhšie tam zostane, tým viac chuti bude mať neskôr.
- Potom predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Mäso potom položte na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryte ho alobalom. Vložte do rúry a pečte približne 25 minút. Po tomto čase odstráňte alobal a pečte ďalších 25 minút.
- Po preložení kurčaťa na tanier ho prelejte zvyšnou omáčkou a posypte sezamovými semienkami. Toto jedlo sa najlepšie podáva s ryžou, sójovými rezancami alebo obľúbenou zeleninou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Sezóna tejto zeleniny sa práve začína. Hoďte ju do rúry s korením a máte hotovú večeru.
Vezmite vajcia, špenát a pripravte krémovú omáčku. Raňajky hodné drahého hotela
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.