1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein).
Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč, ale nechcete sa zdržiavať v kuchyni? Máme patent na oba problémy. Tento recept je rýchly, jednoduchý a zábavný, ale predovšetkým chutný. Ako pripravíte najjednoduchší koláč na svete? Vezmite si banány a niekoľko doplnkov.

Foto: shutterstock.com/A_Lein
Domáci koláč je dobrý na všetko a vždy prináša potešenie. A keď je rýchly, jednoduchý a chutný, je to potešenie na najvyššej úrovni. Samozrejme, existuje nespočetné množstvo receptov na domáce dezerty, ale oplatí sa mať po ruke recept, ktorý funguje kedykoľvek a navyše využije banány, ktoré sa zdržiavajú na kuchynskej linke. Ako pripravujete banánový chlieb vy? Takto jednoduché to pravdepodobne ešte nebolo. Musíte však vedieť, že banány by mali byť pevne zrelé. Hodiť sa bude aj poleva a najdôležitejšia je biela čokoláda.
Domáci banánový chlieb. Jednoduchší koláč neexistuje
Ingrediencie:
- 4 banány, najlepšie pevne zrelé,
- 2,5 šálky celozrnnej múky, najlepšie typu 500 alebo 650,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- 1 plná čajová lyžička sódy,
- kocka masla, približne 200 g,
- 4 väčšie vajcia,
- 1 neúplná šálka cukru,
- 1 polievková lyžica vanilkového cukru,
- cca. 3/4 tabuľky bielej čokolády,
- hrsť mandlí,
- čajová lyžička škorice
Banánový chlieb s bielou čokoládou a mandľami – ako na to:
Pripravte si misku a rozšľahajte do nej vajcia. Začnite miešať na miernych otáčkach a postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor. Keď získate hladký kogel-mogel, pridajte banány roztlačené vidličkou. Do zmesi tenkým prúdom vlejte maslo rozpustené v hrnci. Mixujte 2 minúty, kým sa ingrediencie nespoja. Do ďalšej misy preosejeme múku, pridáme sódu bikarbónu a prášok do pečiva a dôkladne premiešame. Potom po častiach pridávajte suché prísady do banánovej zmesi a miešajte stierkou alebo mixérom na nízkych otáčkach.

Foto: shutterstock.com/minadezhda
Keď sa prísady spoja a zmes je mierne hustá, pridajte mandle rozdrvené v mixéri a nadrobno nasekanú bielu čokoládu a škoricu, ak ju používate. Môžete pridať aj kandizované ovocie alebo sušené brusnice.
Zmes nalejte do dvoch malých tortových foriem vyložených papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme približne 50-60 minút. Po vychladnutí polejeme polevou alebo ozdobíme polevou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento chlieb je ešte chutnejší ako banánový. Raz ho vyskúšate a budete stratení
Tento koláčik s polevou sa rozplýva v ústach. Je vynikajúci a hlavne „nie príliš sladký“.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.