31.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek).
Jar je už za rohom, ale na túto chutnú nátierku nemusíte čakať až do marca. Tvaroh s reďkovkami je skvelý nápad, ako spestriť svoj jedálniček. Výborne chutí napríklad v kombinácii s chlebom alebo ako samostatné jedlo na obed či večeru. Ako ho pripraviť?

Foto: shutterstock/PawelKacperek
Tvaroh sa oplatí zaradiť do každodenného jedálnička, pretože obsahuje veľa bielkovín, ako aj minerálov, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie organizmu.
- Je zdrojom fosforu, vápnika, draslíka, horčíka a vitamínu B2.
- Okrem toho probiotiká, ktoré obsahuje, podporujú tráviaci systém a zlepšujú črevnú mikroflóru.
S čím ho jesť? Existuje množstvo receptov, ale tvaroh s reďkovkami si určite vychutná každý v domácnosti.
Ako kúpiť dobrú reďkovku? Najdôležitejšia je jedna vec
Väčšina sendvičových nátierok pozostáva z vajec alebo rýb, ale ak máte chuť na niečo iné, vyskúšajte tento jarný recept na tvaroh s reďkovkami. Sezóna tejto zeleniny sa začína s prvými teplými dňami, čo je zvyčajne okolo marca, ale v obchodoch ju môžete kúpiť po celý rok. Ako si vybrať ideálne reďkovky?

Foto: shutterstock/Valeri Pavljuk
- Najdôležitejšia je farba. Nezabudnite si vybrať intenzívne ružovú zeleninu.
- Ak sú mäkké alebo ochabnuté, je to znak, že sa začali kaziť.
- Vodítkom môžu byť aj suché listy, ktoré naznačujú, že zväzok nie je prvej sviežosti.
Ako pripraviť tvaroh s reďkovkami? Tento recept zvládne každý. Je to triviálne.
Na výrobu pasty si môžete vybrať chudý, polotučný alebo tučný tvaroh. Čo ešte budete potrebovať?
Ingrediencie:
- dve kocky vášho obľúbeného tvarohu,
- zväzok reďkoviek,
- lyžica smotany alebo majonézy,
- štipka soli,
- čierne korenie,
- pažítka (nepovinné).
Príprava tvarohovej hmoty vám zaberie niekoľko minút. Vychádza lepšie ako tradičná vaječná pasta.
- Umyte reďkovky a najemno ich umyte alebo nastrúhajte.
- Tvaroh dajte do misky a roztlačte ho vidličkou. Pridajte smotanu alebo majonézu, soľ a korenie a potom pridajte reďkovky. Ak chcete, môžete pridať aj nasekanú pažítku.
- Premiešajte a podávajte s chlebom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Je veľmi zdravá a zoženiete ju počas celého roka. Mnoho ľudí však odrádza vôňa
Tajný recept na pečené kuracie prsia. Šialene šťavnaté a chutné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.