Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Keď som uvidela tieto recepty, neodolala som. Oba dezerty môžete pripraviť za pár minút a to bez pečenia

28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). V uponáhľanom svete hľadáme recepty, ktoré sú jednoduché, ľahké a nevyžadujú veľa času na prípravu. Na pomoc prichádzajú práve tieto 2 jednoduché sladké...

28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto).

V uponáhľanom svete hľadáme recepty, ktoré sú jednoduché, ľahké a nevyžadujú veľa času na prípravu. Na pomoc prichádzajú práve tieto 2 jednoduché sladké recepty, ktorým nikto neodolá. Veľmi rada ich pripravujem, najmä keď viem, že nemám veľa času a čoskoro prídu hostia. Pripravte si ich denne a vychutnávajte si chuť, pričom spotrebujete málo energie a času ich prípravou.

Na pomoc prichádzajú práve tieto 2 jednoduché sladké recepty, ktorým nikto neodolá. Ako ich pripraviť?
Foto: shutterstock/JeniFoto

Každý má niekedy chuť na niečo sladké, ale nie každý chce pripravovať zložité recepty. Ak máte rovnaký pocit, nasledujúce recepty na dva super sladké a veľmi jednoduché dezerty vám prídu na pomoc. Pripravíte ich za pár minút a sami nebudete môcť uveriť, že je to také jednoduché. Výber takéhoto dezertu závisí od vašich chuťových pohárikov a preferencií. Prvý návrh je viac čokoládový, zatiaľ čo druhý je ľahký a osviežujúci a hitom je pridanie ovocia.

Recept na arašídovo-čokoládový dezert

Ingrediencie:

  • 200 g sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • 400 g smotanového syra
  • 250 ml 30 % smotany na šľahanie
  • 150 g arašidového masla
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g rozpustenej mliečnej čokolády
Výber takéhoto dezertu závisí od vašich chuťových pohárikov a preferencií.
Foto: shutterstock/inewsfoto

Spôsob prípravy:

  1. Sušienky rozdrvte. Pridajte rozpustené maslo a dôkladne premiešajte.
  2. Zmes rozotrite na dno tortovej formy s priemerom asi 20 cm, dobre ju pritlačte a dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
  3. V miske mixéra vymiešajte smotanový syr, arašidové maslo a práškový cukor do hladkej zmesi.
  4. V samostatnej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha a potom ju opatrne spojte so zmesou.
  5. Na vychladnutý základ naneste pripravenú zmes a rovnomerne ju potom rozotrite.
  6. Vrch polejte rozpustenou čokoládou.
  7. Pred podávaním nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny alebo najlepšie cez noc.

Jogurtový želé dezert – recept

Ingrediencie:

  • 200 g piškót
  • 100 g rozpusteného masla
  • 500 ml prírodného jogurtu
  • 250 ml 30 % smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžičky želatíny
  • 500 g miešaného ovocia (napr. jahody, maliny, čučoriedky)
  • 2 balenia želé s obľúbenou príchuťou
Pred podávaním potom dezert nechajte odležať v chladničke aspoň 4 hodiny.
Foto: shutterstock/Tetiana Chernykova

Spôsob prípravy:

  1. Piškóty najemno rozdrvte a zmiešajte s rozpusteným maslom. Vzniknutou zmesou pokryjte dno tortovej formy s priemerom približne 24 cm a potom dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
  2. Želatínu rozpuste v malom množstve horúcej vody a nechajte vychladnúť.
  3. Potom zmiešajte prírodný jogurt s práškovým cukrom.
  4. Smotanu vyšľahajte do tuha a jemne ju spojte s jogurtom. Nakoniec pridajte rozpustenú želatínu a dôkladne premiešajte.
  5. Jogurtovú zmes nalejte na vychladnutý tortový základ.
  6. Navrch poukladajte ovocie a polejte zahusteným želé pripraveným podľa návodu na obale.
  7. Pred podávaním potom dezert nechajte odležať v chladničke aspoň 4 hodiny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je dezert, ktorý musíte mať každé leto. Počas dovolenky ho robím aspoň dvakrát týždenne

Vždy ich robím ako prílohu ku káve. Chutia lepšie ako čokoláda. Poznám jednoduchý recept bez pečenia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Mokrý halloumi už nikdy viac! Šéfkuchárka odhalila trik pre dokonale chrumkavý syr

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124). Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok…

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Pridajte do vývaru na konci varenia. Bude zlatistý a číry ako nikdy predtým

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Slováci milujú vývar, takže nie je divu, že sa veľmi často objavuje na našich stoloch. Lahodný zeleninovo-mäso vývar,…

Auto Trendy

Uber už nevozí len autami: Teraz si môžete rezervovať let vrtuľníkom aj luxusnú plavbu loďou

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Uber mení pravidlá hry! Známa dopravná spoločnosť teraz ponúka nielen klasické jazdy autami, ale aj úžasné dobrodružstvá vo vzduchu a na mori. Viac ako 5 miliónov…

Varovné svetlo motorového oleja: Čo robiť, keď sa rozsvieti na palubnej doske

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Varovné svetlo motorového oleja na palubnej doske vášho auta môže byť signálom potenciálne vážneho problému. Je dôležité, aby ste varovné svetlo motorového oleja neignorovali -…

Elektrické autá: Batéria vydrží dlhšie ako sme predpokladali

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nová štúdia odhaľuje pravdu o životnosti batérií elektrických áut a ich degradácii - údaj, ktorý zaujíma všetkých. Čoraz viac ľudí má elektrické auto a paralelne…

Šéf Xiaomi chváli Elona Muska: Nečakaný kompliment od najväčšieho rivala Tesla

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elon Musk zažíva ťažké časy s Tesla, najmä na čínskom trhu. Práve v tomto období však dostal nečakaný kompliment od svojho najväčšieho rivala. Lei Jun,…

Kód 78 na vodičskom preukaze: Čo znamená a ako sa ho jednoducho zbaviť

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Ak ste robili autoškolu na aute s automatickou prevodovkou, máte na vodičskom preukaze kód 78. Táto európska direktíva vám zakazuje šoférovať autá s manuálnou prevodovkou.…

Ostrov hrôzy a ostrov smrti: Prečo sú tieto miesta uzavreté pre verejnosť

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Zdalo by sa, že v roku 2025 už neexistujú žiadne miesta neprístupné pre vedcov a každý kút sveta bol dôkladne preskúmaný. To však nie je pravda.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov