Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Recepty,

Tvrdé a pevné. Také budú vaše uhorky, ak nezabudnete na dôležitý krok. Toto je kľúč k úspechu

12.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Viktorya Telminova). Sezóna uhoriek sa začína v júli a trvá do jesene. V tomto období je dobré urobiť si zásoby pohárov na zimu. Veď...

12.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Viktorya Telminova).

Sezóna uhoriek sa začína v júli a trvá do jesene. V tomto období je dobré urobiť si zásoby pohárov na zimu. Veď nie je nič lepšie ako šťavnatá uhorka na večeru. Musíte však vedieť, ako to správne urobiť. Ako dlho by ste mali uhorky pred nakladaním namáčať?

Ako dlho by ste mali uhorky pred nakladaním namáčať?
Foto: shutterstock.com/Viktorya Telminova

Nakladané uhorky sú na Slovensku nepochybne jednou z najobľúbenejších zaváranín. Samotná príprava však pre niektorých predstavuje veľkú výzvu. Čo sa oplatí vedieť? Skôr než sa pustíte do nakladania, zistite, ako dlho uhorky pred nakladaním namáčať a čo robiť, aby boli pevné a chrumkavé.

Ako dlho namáčať uhorky pred nakladaním? Prečítajte si o osvedčených metódach

Výroba domácej zaváraniny je najlepší spôsob, ako si zachovať chuť obľúbenej zeleniny. Ich zaváranie je mimoriadne jednoduché a po mesiacoch čakania navyše prináša veľké uspokojenie. Bohužiaľ sa stáva, že počas procesu urobíme malú chybu a zaváranina už nie je na nič vhodná. Existuje niekoľko spôsobov, ako zabezpečiť, aby nakladané uhorky vyšli vždy chrumkavé a pevné.

Zeleninu dôkladne umyte a potom ju nechajte niekoľko hodín v studenej vode.
Foto: shutterstock/Millana

Kľúčom k úspechu je správne namáčanie. Zeleninu dôkladne umyte a potom ju nechajte niekoľko hodín v studenej vode. Takto sa bude ľahšie čistiť. Okrem toho po nakladaní budú uhorky pevné a chrumkavé. Pred vložením do nádoby je dobré „kúpať“ ich približne dve až štyri hodiny.

Domáci recept na nakladané uhorky. Po nakladaní chutia ako zlato

Je mimoriadne dôležité vybrať si správne exempláre. Musíte dbať na ich čerstvosť – ideálne je, ak boli natrhané niekoľko hodín pred začatím procesu nakladania. Skvelé sú uhorky z vlastnej záhrady, ale ak túto možnosť nemáte, je dobré použiť spoľahlivý zdroj.

Zloženie:

  • jeden kilogram stredne veľkých uhoriek
  • 1 veľký cesnak
  • 2-3 vetvičky kôpru
  • lyžicu horčičných semienok
  • 2-3 bobkové listy
  • 3-4 zrnká nového korenia
  • 3-4 litre vody
  • 6 polievkových lyžíc soli bez jódu
Takto pripravené konzervy môžete skladovať niekoľko mesiacov.
Foto: shutterstock/Nemer-T

Príprava krok za krokom:

Najprv dôkladne očistite uhorky, najmä ich konce, pretože sa tu rada hromadí zemina. Nechajte ich niekoľko hodín v studenej vode, kým nezatvrdnú. Medzitým si pripravte poháre, je dobré ich predtým umyť v umývačke riadu.

Cesnak ošúpte a každý strúčik rozrežte na polovicu. Do každej nádoby vložte niekoľko polovičiek cesnaku, stonky kôpru, bobkový list a niekoľko semienok nového korenia a horčice. Pridajte aj namočené uhorky a potom ich prikryte ďalšou vrstvou korenia.

V hrnci priveďte do varu vodu a soľ a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Ešte horúcu tekutinu nalejte do pohárov a zalejte ňou uhorky. Potom každú nádobu prikryte gázou alebo tkaninou a zaviažte gumičkou.

Poháre postavte na teplé miesto na minimálne 12 hodín. Nezabudnite, že proces kvasenia môže trvať dlhšie. Po uplynutí tejto doby, keď uhorky začnú kvasiť, ich premiestnite na chladnejšie miesto. Takto pripravené konzervy môžete skladovať niekoľko mesiacov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Túto zeleninu som kúpila na trhu len preto, aby som z nej pripravila marmeládu. Tá z jabĺk sa ukázala nudnou

Figový džem je medzi domácimi zaváraninami skutočnou raritou. Ako ho pripraviť?


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zázračná pasta na vodný kameň: Stačí pár minút a váš kohútik bude žiariť!

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Alisusha). Vodný kameň a nepekné škvrny na kohútikoch či sprchových hlaviciach sú nočnou morou mnohých domácností. Ak vás už…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Auto Trendy

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Noc v oblakoch: Najvyššie položená hotelová izba na Slovensku vás dostane do kolien

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa ráno zobudíte vo výške 2634 metrov nad morom, otvoríte oči a prvé, čo uvidíte, sú majestátne štíty Tatier zaliate zlatým svetlom…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov