Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Paradajková polievka v tejto verzii poteší. Predtým, ako ich hodíte do hrnca, urobte s paradajkami jednu vec

11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marian Weyo). Paradajkovú polievku má rád asi každý a je jedinečná tým, že v každej domácnosti chutí trochu inak. Niekto ju pripravuje s vývarom,...

11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marian Weyo).

Paradajkovú polievku má rád asi každý a je jedinečná tým, že v každej domácnosti chutí trochu inak. Niekto ju pripravuje s vývarom, iný s rebierkami, niekto ju bieli smotanou alebo používa len čerstvé paradajky. Recept na paradajkovú polievku, ktorý vám dnes predstavíme, vás však môže šokovať a potešiť zároveň. Zabudnite na koncentráty, stačí predhriať rúru.

Recept na paradajkovú polievku, ktorý vám dnes predstavíme, vás však môže šokovať a potešiť zároveň. Zabudnite na koncentráty, stačí predhriať rúru.
Foto: shutterstock/Marian Weyo

Tento recept na polievku z pečených paradajok je úplne novou verziou obľúbeného jedla na obed. Polievka je intenzívna, aromatická a chutí ako z drahej reštaurácie. Nezabudnite na prídavky a vaša rodina si už nebude pýtať obyčajnú paradajkovú polievku v klasickéj verzii.

Najlepší recept na paradajkovú polievku. Zíde sa rúra

Ingrediencie:

  • 2 kg zrelých, dužinatých paradajok, odporúčame byvolie srdcia
  • cibuľka cesnaku,
  • olej,
  • soľ, korenie, bazalka,
  • cca. 700-800 ml zeleninového vývaru alebo ľahkého bujónu,
  • 2 PL strúhanky,
  • cca. 50 ml bieleho vínneho octu
paradajková polievka
Tento recept na polievku z pečených paradajok je úplne novou verziou obľúbeného jedla na obed.
Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova

Paradajková polievka z pečených paradajok – ako ju pripraviť:

  1. Ak sú paradajky veľké, nakrájajte ich na štvrtiny. Odstráňte stopky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Paradajky posypeme soľou a zľahka pokvapkáme olivovým olejom.
  2. Cesnakové hlavičky rozrežte na polovicu, potrite olivovým a zabaľte do alobalu. Umiestnite na plech spolu s paradajkami.
  3. Rúru predhrejte na 180 stupňov s vysokou teplotou. Celé to pečte najmenej hodinu a najlepšie asi 75 minút.
  4. Upečené paradajky preložte do hrnca, pridajte cesnak (dužinu predtým vytlačte zo šupky). Pridajte vývar a korenie. Začnite variť. Po niekoľkých minútach pridajte strúhanku (môžete ju nahradiť strúhaným, nadrobeným chlebom).
  5. Varte na miernom ohni a ku koncu pridajte ocot a všetko rozmixujte na hladký krém.

Polievku podávajte s lístkami čerstvej bazalky a strúhaným parmezánom. Môžete pridať aj nasekané olivy alebo kapary. Táto polievka sa určite stane vašou obľúbenou verziou paradajkovej polievky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

„Magická“ polievka, ktorá rozpúšťa tuk na bruchu a stehnách. Bez cukety to nepôjde

Lepšia ako paradajková polievka, ale Slováci ju nepoznajú. Najchutnejšia vývarová polievka. Budete prekvapení hlavnou ingredienciou


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Spomienky na detstvo. Moja stará mama z nich robila džem. Je taký dobrý, že ho v zime jem lyžičkou z pohára

29.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Leto je ideálny čas na prípravu niečoho chutného na zimné dni. Egrešový džem je ideálny spôsob, ako…

V horúcom počasí siahnite po tomto nápoji namiesto vody s citrónom. Niekoľko plátkov vám bude stačiť na rehydratáciu

29.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rachata Teyparsit). Počas horúcich dní je nevyhnutná dostatočná hydratácia. Hoci mnohí ľudia siahajú po vode s citrónom, jej chuť…

Ozdoba záhrady, hnojivo a ochrana v jednej rastline. Obzvlášť užitočná pre uhorky.

29.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/demamiel62). Hľadáte rastlinu, ktorá bude nielen ozdobou záhrady a záhradky, ale aj cennou oporou pre iné kultúry? Kostihoj lekársky…

Ako pripraviť ľadový čaj? Pridajte tieto ingrediencie a nápoj získa osviežujúcu, sladkú arómu.

29.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/IriGri). Ľadový čaj je ideálnou voľbou pre horúce dni. Uhasí smäd, osvieži a zároveň spríjemní spoločenské stretnutia svojou chuťou.…

Najchutnejšie jablkové lievance. S týmto nápojom sú úžasne nadýchané

29.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer). Dnes sa zameriame na jedno z tých jedál, ktoré už samotnou vôňou vyvolávajú silné detské spomienky. Veď…

Auto Trendy

Lada 2105 oslavuje 45 rokov: Vzácne verzie, o ktorých ste možno nevedeli

30.06.2025 Redakcia Auto trendy - V roku 1980 sa spustila výroba novej verzie Žigulí - VAZ-2105, ktorá mala nahradiť prvý model závodu VAZ-2101. Pripomenieme si najzaujímavejšie modifikácie tohto sedanu, ktorý…

Týždenný horoskop (27.) pre vodičov. Od 30. jún až 6. júl. Priestor pre nové začiatky

30.6.2025 Redakcia Auto trendy - Prvý týždeň júla prináša výrazné zmeny v kozmických energiách, ktoré sa prejavia nielen v osobnom živote, ale aj za volantom. Slnko v Rakovi podporuje opatrnosť…

Ručná brzda na semaforoch: Prečo tento zvyk môže poškodiť vaše auto

29.06.2025 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči majú zvyk používať ručnú brzdu pri zastavení na semaforoch. Zvyčajne ju používajú, aby nemuseli šliapať na pedál brzdy, ale je to správne? Ručná…

Kontrolka paliva svieti: Koľko kilometrov ešte prejdete a čo robiť?

29.06.2025 Redakcia Auto trendy - Všetci sme to zažili - idete po diaľnici, do najbližšej čerpacej stanice je niekoľko kilometrov a rozsvieti sa kontrolka paliva. Nikto z nás nechce zostať…

500-ročný vynález Leonarda da Vinci môže revolučne zmeniť technológiu dronov

29.06.2025 Redakcia Auto trendy - Nový výskum Johns Hopkins University naznačuje, že zariadenie vynájdené Leonardom da Vinci pred viac ako 500 rokmi môže byť kľúčom k vývoju tichšej technológie dronov.…

Nebezpečné sledovanie vozidiel: Ako sa brániť agresívnym vodičom

29.06.2025 Redakcia Auto trendy - Sledovanie vozidiel patrí medzi najnebezpečnejšie návyky na cestách. Vodiči jazdia príliš blízko za iným autom a riskujú tak vážnu nehodu. Tento problém sa týka každého…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov