Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Klasické tiramisu prestanete robiť, ak vyskúšate túto dovolenkovú variáciu. Stačí pridať toto ovocie

04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grazziela). Klasické tiramisu je talianska klasika, no veľa ľudí ho vynecháva kvôli silnej kávovej chuti. V lete sa oplatí pripraviť dovolenkovú variáciu, kde je...

04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grazziela).

Klasické tiramisu je talianska klasika, no veľa ľudí ho vynecháva kvôli silnej kávovej chuti. V lete sa oplatí pripraviť dovolenkovú variáciu, kde je ovocie v popredí. Takýto dezert bude nielen krásne vyzerať, ale podmaní si aj chuťové poháriky tých najnáročnejších hostí!

Letná verzia tiramisu neobsahuje kávu.
Foto: shutterstock/Grazziela

Takmer každý región sveta sa môže pochváliť miestnou kuchyňou a rôznymi špecialitami. Taliansko je priekopníkom v tejto oblasti – máme osobitnú lásku k pizze, všetkým druhom cestovín, predjedlám a lahodnému olivovému oleju.

Sladkosti milujú aj obyvatelia slnečného Talianska a jednou z nich je úžasné tiramisu. Dnes však kávovú klasiku nahradíme delikatesou s ovocnou nôtou.

Letná verzia tiramisu neobsahuje kávu. V tomto recepte dominuje ovocie

Talianska kuchyňa má chute a vône, ktoré ovládli takmer celý svet. Okrem slaných pochúťok sa oplatí bližšie pozrieť aj na sladké akcenty. Vlajkovým dezertom je tiramisu, ale oplatí sa ho trochu okoreniť a nahradiť letným osviežením s ovocnou nôtou. Takýto dezert si podmaní chuťové bunky vašich detí, manžela, kamaráta či dokonca vyvolenej svokry!

Tajomstvom dovolenkového tiramisu je samozrejme sezónne ovocie. Naša variácia je založená na slovenských jahodách – je teda sladká, ale je tam aj kyslá nôta. Základom budú vždy piškóty a zloženie bude obsahovať aj nadýchaný krém na báze vaječných žĺtkov a syra mascarpone. Milovníci odvážnejších chutí môžu pridať aj trochu limoncella alebo Cointreau – francúzskeho pomarančového likéru.

Jahodové tiramisu je moja dovolenková závislosť. Z plechu rýchlo zmizne

Ingrediencie:

  • 9 žĺtkov,
  • 750 g syra mascarpone,
  • 9 polievkových lyžíc jemného cukru,
  • 90 g hnedého cukru,
  • cca 12 dlhých piškót,
  • pol pohára pomarančového džúsu,
  • 2 polievkové lyžice cointreau (alebo limoncello),
  • 750 g jahôd.

Spôsob prípravy:

  1. Začnite s jahodami. Ovocie umyjeme, zbavíme stopiek a nakrájame na menšie kúsky. Posypeme ich hnedým cukrom a jemne ich rozdrvíme vidličkou. Odložte bokom.
  2. Potom vyšľaháme žĺtky s cukrom do zhustnutia a do hladka. Na konci maskovania pridáme lyžicu mascarpone – ďalej všetko miešame na nízkych otáčkach.
  3. Na dno rovnej, obdĺžnikovej misky alebo plechu vystlaného papierom na pečenie dáme vrstvu krému.
  4. V ďalšom kroku spojte šťavu a likér. Každú piškótu namočíme do tekutiny a poukladáme tesne vedľa seba na krém.
  5. Na piškóty potom poukladáme nie príliš hrubú vrstvu jahôd. Pridávajte smotanu, piškóty a tak ďalej, kým sa neminú suroviny.
  6. Hotové tiramisu dáme na pár hodín do chladničky – potom nakrájame na kúsky a podávame. Dobrú chuť!

Tip pred podávaním môžete tiramisu dodatočne ozdobiť čerstvými jahodami a lístkami mäty.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najlepší koláč na leto. Urobte ho rýchlo, pretože toto ovocie môže zmiznúť v okamihu

Svojou chuťou prekonáva najobľúbenejšie pečivo. Moja babička ho vždy robila


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky pripravíte len z 2 surovín. Nie je v nich ani kvapka mlieka a sú mäkučké ako obláčik

19.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Caftor). Dajú sa palacinky pripraviť bez mlieka, vody a vajec? Ukazuje sa, že áno. Stačia vám len dve suroviny…

Zmiešajte tvaroh s jednou lyžičkou. Vaša váha pôjde dolu!

19.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/onebit). Tvaroh je obľúbenou súčasťou mnohých jedálničkov, najmä vďaka vysokému obsahu bielkovín a vápnika. Vedeli ste však, že jeho…

Namiesto maggi dajte do vývaru toto. Chutnejší a zdravší už nebude!

18.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/biruzza). Mnohí si vývar bez kvapky maggi nevedia ani predstaviť. No ak túžite po zdravšej a chutnejšej alternatíve, máme…

Už nikdy mastné zemiakové placky: Stačí jedna prísada

15.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jevanto Productions). Milujete zemiakové placky, ale neznášate, keď sú mastné a ťažké? Tento jednoduchý trik s jednou prísadou vám…

Do rannej kávy si dávam dva tenké plátky. Mám viac energie a menej chutí na jedlo

15.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Dlhé roky som pila rannú kávu po starom. Mlieko, cukor, niekedy sirup. A potom som to zmenila.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov