Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Zvieratká,

Vezmite z kuchyne a rozbite blízko domu. Za utekajúcou kunou sa bude prášiť

26.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Skowis-Foto). Ako sa zbaviť kuny z povaly bez toho, aby ste jej ublížili? Využite niektorý z osvedčených domácich trikov. Sú jednoduché, lacné a 100%...

26.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Skowis-Foto).

Ako sa zbaviť kuny z povaly bez toho, aby ste jej ublížili? Využite niektorý z osvedčených domácich trikov. Sú jednoduché, lacné a 100% účinné. Čo budete potrebovať, aby ste rýchlo odohnali nezvaného hosťa?

Ako zistíte, či je v dome kuna?
Foto: shutterstock/Skowis-Foto

Kuna, hoci je na pohľad roztomilá, vie poriadne potrápiť. Často sa usadzujú na povalách, stodolách, kôlňach alebo záhradách a spôsobujú skazu. Hoci sa živia najmä hlodavcami, ovocím a hmyzom, poškodzujú aj strešnú fóliu, izolačnú penu, káble a robia neporiadok. Ako sa ich humánne zbaviť?

Ako zistíte, či je v dome kuna? Venujte pozornosť týmto signálom

Kuny skalné sú cicavce z čeľade lasicovitých, ktoré veľkosťou pripomínajú mačky. Výskyt na Slovensku bol doložený na 47,6 % územia. Majú našuchorenú, mäkkú a hustú srsť, na chrbte a hlave hnedosivú, s tmavším chvostom a labkami a na krku takmer bielu so svetložltým povlakom. Na tvári je telový nos s nádychom ružových a čiernych očí. Napriek svojmu očarujúcemu vzhľadu vie byť kuna mimoriadne problematická a dokáže napáchať veľa škôd.

Zaujímavosťou je, že je to nočný živočích, no v lete sa s ním môžeme stretnúť aj cez deň. Problém nastáva, keď sa rozhodne stať sa naším spolubývajúcim. Aj keď základom jej potravy sú drobné cicavce (myši, hraboše a dokonca aj potkany), vtáky, vtáčie vajcia, ovocie, jašterice a hmyz, aby sa dostala do budovy alebo miestnosti, dokáže prehrýzť izolačnú penu, káble a vytvoriť neporiadok.

Ničenie, zápach zdochlín alebo zhnitého ovocia a nočné zvuky v podkroví môžu znamenať, že to žilo vo vašom dome. Ako sa jej zbaviť účinným, ale aj humánnym spôsobom?

Ako sa rýchlo zbaviť kuny? Po prvé: zabrániť vstupu

Najlepší spôsob, ako si s kunou poradiť, je správne zabezpečiť svoj domov. Preto skôr, ako sa objaví nepozvaný hosť, skontrolujte stav strechy aj podkrovia. V prípade potreby chráňte vetracie otvory oceľovými mriežkami alebo kovovými pásikmi, určite sa cez ne neprehryzie.

Ak môžete, použite polystyrén, ktorý nemajú rady. Tiež stojí za to vedieť, že mäkká minerálna vlna je niečo, čo majú radi a môžu ju prekonať bez námahy. Takto zabezpečený domček výrazne zníži riziko objavenia sa kuny.

Ako sa rýchlo zbaviť kuny?
Foto: shutterstock.com/Skowis-Foto

Čoho sa kuny boja? Vezmite kefu alebo sa pozrite do chladničky

Nechýbajú domáce prostriedky, ako sa kuny zbaviť. Najbežnejšími repelentmi sú pachy, ktoré psy neznesú alebo sa ich boja. Prvým z nich bude pach iného predátora, s ktorým by sa radšej nestretli, pretože ich môže ohrozovať.

Šikovným trikom preto bude rozhadzovať psie alebo mačacie chlpy na miesta, kde sa potulujú. Len čo to zacítia, okamžite utekajú. Ukazuje sa tiež, že kuny neznesú pach vajec. Ak sa teda túlajú po záhrade, oplatí sa ich pri dome rozbiť a nechať. Dajú tomuto miestu široký priestor.

Čo robiť na odplašenie kún? Siahnite po rádiu

Kuny majú nielen citlivý čuch, ale aj sluch. Ďalším bezpečným spôsobom, ako ich odohnať, je preto používanie hlasných zvukov, ktoré dráždia ich citlivé uši. Takže si doma pustite nahlas hudbu.

Len je dôležité robiť to v rôznych časoch, inak sa rýchlo naučia, kedy je ticho. Táto metóda vyžaduje trochu času a trpezlivosti, ale určite funguje.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pred odchodom do lesa si túto chuťovku vždy schovám do vreciek. Pôsobí ako bariéra proti kliešťom

Rozprestrite na parapety a balkóny. Holuby prestanú hniezdiť


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Umývate tieto veci? Radšej nesiahajte po prostriedku na umývanie riadu. Toto je recept na katastrofu

07.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Kampus Production). Prostriedok na umývanie riadu sa často považuje za univerzálny prostriedok na všetko. A hoci v skutočnosti funguje…

Takto vyčistíte matrac od žltých škvŕn. Jednoducho zmiešajte tento produkt z kuchyne s vodou.

7.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergey Mironov). Špinavý matrac nevyzerá esteticky a môže mať vplyv aj na pohodlie nášho spánku. Žlté škvrny, ktoré sa…

Ako vyčistiť biele tenisky? Zabudnite na práčku. Existuje lepší spôsob. Potrebujete len 2 prísady

7.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fatum83). Ako vyčistiť biele tenisky? Vyzerajú krásne a hodia sa k mnohým štýlom obliekania, ale rýchlo sa zašpinia. Namiesto…

Vezmite vložku a vysteľte ňou topánky. Hneď vás prestanú trápiť tri problémy

7.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Parilov). Nepohodlná obuv je prekážkou, ktorá bráni bežnému fungovaniu. Odreniny, rany, pľuzgiere. Tento scenár sa nám často stáva, keď…

Ide o najlepší prostriedok na ochranu dreva. Všetko, čo potrebujete, je výrobok z kuchyne

7.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (). Kvalitný prostriedok na ochranu dreva je zárukou proti vlhkosti, plesniam, poveternostným vplyvom a drevokazným hubám. Na pultoch obchodov je…

Auto Trendy

Viskózna spojka: ako je skonštruovaná, ako funguje, aké sú príznaky jej poruchy?

8.5.2024 Redakcia Auto trendy - Viskózne spojky sa používajú ako komponent, ktorý spája ventilátor chladiča s vodným čerpadlom, a ako súčasť hnacieho ústrojenstva vozidiel 4×4. Na akom princípe tento komponent…

Všetko o motorovej brzde. Kedy a ako by ste ju mali používať?

7.5.2024 Redakcia Auto trendy - Kto chce vedieť všetko o motorovej brzde, mal by si najprv vyskúšať, ako vozidlo pri jej používaní reaguje na rôznych povrchoch vozovky.

Aké sú najčastejšie príčiny úbytku chladiacej kvapaliny a ako ich riešiť?

7.5.2024 Redakcia Auto trendy - Únik chladiacej kvapaliny by mal majiteľa vozidla znepokojovať. Ako riešiť poruchu?

Môžete v prípade núdze namiesto motorového oleja použiť kuchynský olej? Čo odporúčajú mechanici

6.5.2024 Redakcia Auto trendy - Mazanie motora je nevyhnutné pre fungovanie pohonu vozidla. Môžete však v prípade núdze namiesto motorového oleja použiť kuchynský olej?

Nový nápad na kontrolu vodičov. Budú jazdiť s náramkami na rukách

7.5.2024 Redakcia Auto trendy - Najnovšie údaje ukazujú, že únava vodičov môže byť jednou z hlavných príčin až každej piatej nehody na európskych cestách. Orgány Európskej únie by to chceli…

Drobné poškodenie a elektomobil na zošrotovanie. Majiteľ je rozzúrený

7.5.2024 Redakcia Auto trendy - Okolo začínajúceho podniku s tendenciou na bankrot, ktorý vzkriesil značku Fisker, sa objavuje čoraz viac absurdných situácií. Jeden zákazník nemohol dostať súčiastky v hodnote niečo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov