Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Kamarát cukrár hovorí, že toto je najlepší recept na tvarohový koláč. Tento korpus sa dokonale hodí k tvarohu

16.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (). Tvarohový koláč je obľúbeným dezertom mnohých z nás. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov a s mnohými prísadami. Niektorí hovoria, že najlepší cheesecake je...

16.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe ().

Tvarohový koláč je obľúbeným dezertom mnohých z nás. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov a s mnohými prísadami. Niektorí hovoria, že najlepší cheesecake je ten, ktorý je pripravený podľa babičkinho receptu. Podľa môjho názoru sa však oplatí trochu experimentovať. Tento recept vám to umožní.

Cheesecake je obľúbeným dezertom mnohých z nás.
Foto: shutterstock/alphotographie

Pre mnohých z nás je tvarohový koláč tým najlepším dezertom, aký môžeme pripraviť. Pripravujeme ho pri rôznych príležitostiach alebo vždy, keď máme chuť na niečo sladké. Už roky sa vedie boj medzi tými, ktorí milujú pečenie s prísadami, a tými, ktorí si myslia, že sú zbytočné. Dnes chcem ukázať recept na pochúťku, ktorá sa bude páčiť tej prvej skupine.

Cheesecake Ambassador sa vyznačuje kakaovým korpusom a vrchom posiatym broskyňami. Práve to z neho robí jedinečný dezert, ktorý si získa srdcia milovníkov sladkého. Jeho krémová konzistencia a intenzívna chuť sa dokonale hodia k jemným kúskom broskýň.

Recept na tvarohový koláč Ambasador

Ingrediencie na korpus:

  • 200 g pšeničnej múky
  • 50 g kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g vychladeného masla
  • vajce
  • lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli

Ingrediencie na tvarohovú plnku:

  • 500 g krémového tvarohu
  • 250 g syra mascarpone
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice pšeničnej múky
  • strúhaná citrónová kôra
  • lyžička vanilkového extraktu
  • 400 g broskýň z kompotu

Ingrediencie na kakaovú mrveničku:

  • 50 g pšeničnej múky
  • 30 g kakaa
  • 50 g cukru
  • 50 g masla
Po vypnutí necháte tvarohový koláč vychladnúť v rúre.
Foto: shutterstock/sebastianosecondi

Spôsob prípravy:

  1. Najprv sa postarajte o korpus. Do misky preosejte múku, kakao, práškový cukor a soľ.
  2. K suchým prísadám pridajte vychladnuté a na malé kúsky rozdelené maslo. Všetko premiešajte rukami, kým sa nevytvoria drobky.
  3. Vmiešame vajce, prilejeme vanilkový extrakt a miesime do hladka. Pripravené cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na približne 30 minút.
  4. Teraz je čas pripraviť si tvarohovú zmes. Do väčšej misy dáme tvaroh, syr mascarpone, cukor, vajcia a pšeničnú múku. Všetko dôkladne rozmixujeme na hladkú konzistenciu. Nakoniec pridáme extrakt a citrónovú kôru a stierkou premiešame.
  5. Keď je zmes hotová, môžete pripraviť mrveničku. Do misky dajte múku, kakao a cukor. Pridajte nakrájané maslo a všetko rozdrvte prstami, aby sa vytvorili hrudky.
  6. Keď sú všetky výrobky hotové, môžete ich spojiť. Formu na pečenie vyložte papierom na pečenie. Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho do tvaru formy, potom ho preneste do formy a celé dno a boky utesnite.
  7. Na dno naaranžujte broskyne na menšie kúsky, zalejte ich syrovou zmesou a opäť naaranžujte ovocie. Vrch posypte vopred pripravenou mrveničkou.
  8. Tvarohový koláč vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 60 minút. Pečte približne 60 minút, kým nie je koláč prepečený.
  9. Po uplynutí tejto doby vypnite spotrebič a nechajte koláč vo vnútri. Takto ho necháte vychladnúť spolu s rúrou. Pred podávaním môžete vrch posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Môj manžel na mňa nečaká a pustí sa do prípravy jablkového koláča sám. Má bezkonkurenčný recept od svojej babičky

Prečo kupovať koláče v obchode, keď existuje tento recept? Žiadne pečenie a chuť je vynikajúca


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Háďatko zhubné: Neviditeľný škodca, ktorý zničí cesnak aj cibuľu. Ako ho zastaviť?

30.6. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/J.J. Gouin). Vaše pole s cibuľou či cesnakom žltne, rastliny vädnú a z úrody nezostáva nič? Možno máte…

Letný detox bez hladovky. 7 vecí, ktoré stojí za to jesť každý deň pre ploché brucho

30.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PV productions). V lete náš organizmus miluje ľahké a zdravé jedlá, ale to vôbec nemusí znamenať prísny režim. Stačí…

Spôsob prípravy krémových miešaných vajec. Tento spôsob je najlepší.

30.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/siamionau pavel). Miešané vajcia sú veľmi obľúbené jedlo, ktoré najčastejšie jeme na raňajky. Príprava sa nezdá byť zložitá. Je…

Grécka starostlivosť o pleť po 40-tke. Jednoduchá zložka, ktorá dodáva pleti žiarivosť

30.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Avatar_023). V gréckej tradícii krásy nejde o večnú mladosť, ale o starostlivosť o prirodzenosť, harmóniu a zdravý vzhľad pokožky.…

Kúpte ho, keď ho uvidíte v obchode. Táto zelenina chráni srdce a znižuje cholesterol

30.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Magnus13x). Maniok alebo kasava je zelenina, ktorá sa konzumuje prevažne v Južnej Amerike, kde je rovnako populárna ako zemiaky…

Auto Trendy

Toto záhadné mesto ukrývalo Inkov pred Španielmi 400 rokov: Machu Picchu má viac otázok než odpovedí

30.6.2025 Redakcia Auto trendy Uprostred hôr Peru sa skrýva jedno z najzáhadnejších miest na svete - Machu Picchu. Mesto, ktoré stovky rokov nikto nepoznal a španielski dobyvatelia ho nikdy nenašli.…

Moderné autá majú obrovský problém. Vodiči vidia menej ako kedysi

30.06.2025 Redakcia Auto trendy - Zatiaľ čo autá z 90. rokov mali obrovské sklené plochy a tenké stĺpiky, moderné SUV sú úplne iné. Dnešné vozidlá majú menšie okná a hrubšie…

Dehydratácia za volantom: Skrytá hrozba na cestách

30.06.2025 Redakcia Auto trendy - Dlhé hodiny za volantom, klimatizácia a stres z jazdy môžu rýchlo viesť k dehydratácii. Mnoho vodičov si neuvedomuje, že nedostatok vody výrazne ovplyvňuje koncentráciu, reakčný…

Prečo niektoré parkoviská zakazujú elektromobily

30.06.2025 Redakcia Auto trendy - Čína, svetový líder v predaji elektromobilov, čelí novému problému. Niektoré verejné priestory začínajú zakazovať parkovanie elektrických vozidiel. Dôvodom sú požiare, ktoré môžu mať katastrofálne následky.…

Spôsob, ako ušetriť peniaze pri jazdení autom

30.06.2025 Redakcia Auto trendy - Náklady na motorizmus každým rokom rastú a čoraz ťažšie sa s nimi vyrovnávame. Našťastie existuje množstvo spôsobov, ako pri jazdení autom ušetriť. Od výberu paliva…

Strach z jazdy: Ako prekonať úzkosť za volantom a získať sebadôveru

30.06.2025 Redakcia Auto trendy - Jazda vyvoláva u každého rôzne emócie, a bohužiaľ pre mnohých budúcich vodičov to môže byť strach. Či už ide o obavu z neúspešného testu, úzkosť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov