29.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).
Bobuľové muffinky sú ideálnou voľbou na desiatu. Sú ľahké, výživné a navyše jednoduché na prípravu. Vždy sme takéto muffinky s bobuľami robievali na raňajky. Zapíjali sme ich čerstvým mliekom alebo kakaom. Spoznajte rodinný recept, ktorý nemá konkurenciu.

Foto: shutterstock/Pixel-Shot
Muffiny sú nielen chutné, ale aj výživné. Navyše majú zaujímavú konzistenciu. A čo viac, môžeme si ich vziať so sebou na cestu, do školy alebo do práce. Pozrite si dva skvelé recepty na muffiny a pripravte si ich sami. Ideálne na letné popoludnie s priateľmi. Čo viac si priať!
Nadýchané muffinky s čučoriedkami – recept:
Leto je v plném prúde. Je to ideálny čas na zber čučoriedok. Poďme k jednoduchému receptu.
- 400 g pšeničnej múky
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 2 lyžice studenej vody
- štipka soli
Zložky na čučoriedkový krém:
- 500 ml mlieka
- 100 g cukru
- 100 g zemiakového škrobu
- 6 žĺtkov
- 40 g masla
- 1 vanilkový cukor
- 200 g čučoriedok
Príprava:
- Pripravte bobuľový krém. Najskôr zovrite mlieko s vanilkovým cukrom.
- Medzitým vyšľahajte žĺtky s cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty. Pridajte preosiatu múku. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Hmotu nalejte do mlieka. Varte na malom ohni a neustále miešajte. Hmota musí zhustnúť a zovrieť. Po uvarení nechajte vychladnúť.
- Pridajte maslo a umyté rozmixované bobule. Dôkladne premiešajte.
- Potom priprav cesto na muffiny. Preosejte múku, zmiešajte s cukrom a soľou. Pridajte studené maslo, vodu a žĺtok. Vymieste cesto. Potom ho nechajte 30 minút v chladničke.
- Z cesta vytvarujte muffiny a pečte 20 minút pri 180 stupňoch.
- Po upečení naplňte alebo ozdobte navrchu pomocou cukrárskeho vrecka muffiny vopred pripraveným krémom.
Bobuľové muffiny s bielou čokoládou
Recept na bobuľové muffiny s bielou čokoládou vždy vychádza. Nezávisle od kulinárskych zručností danej osoby. Presvedčte sa sami, aké je to jednoduché. Stačí použiť nasledujúci recept.

Foto: shutterstock/MaraZe
Zložky na krehké cesto:
- 3 žĺtky
- 1,5 šálky pšeničnej múky
- 3 lyžice práškového cukru
- 1/4 lyžičky prášku do pečiva
- 100 g masla
Ingrediencie na krém:
- 200 g čučoriedok (môžu byť aj iné ovocie)
- 400 g mascarpone
- 200 g bielej čokolády (môžete použiť aj mliečnu)
Príprava:
- Najskôr preosejte múku. Zmiešajte ju s práškom do pečiva.
- Pridajte potom maslo nakrájané nožom (uľahčí to miesenie cesta).
- Potom z uvedených zložiek vypracujte cesto (môžete do neho pridať trochu bobúľ).
- Ďalej pripravte formičky na muffiny. Potrite ich maslom a posypte hojne múkou. Môžete použiť aj jednorazové papierové košíčky na muffiny.
- Cesto vložte do foriem a vložte ich na 10 minút do mrazničky.
- Potom pečte 20 minút pri 170 stupňoch. Nechajte muffiny vychladnúť.
- Pripravte krém. Rozpustite čokoládu. Pridajte mascarpone a dôkladne potom premiešajte.
- Pridajte potom umyté bobule (musíte ich rozdrviť, aby sa neskôr ľahko plnili muffinky) a premiešajte.
- Takto pripraveným krémom naplňte muffiny, napr. pomocou cukrárskeho vrecka.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zmiešame jednoduchý krém a zalejeme jahody. Dezert hodný kráľovského dvora
Recept na ľadovú kávu ako z najlepšej kaviarne. Jedna prísada ju urobí dokonalou.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.