27.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rina Ermakova).
Pečená bravčová panenka je jemné, šťavnaté a chutné mäso, ktoré chutí výborne bez ohľadu na ročné obdobie. Málokto však pripravuje tento pokrm s plnkou, čo je veľká chyba, pretože vďaka nej môžu vaše chuťové poháriky doslova explodovať. Rodina a hostia budú prekvapení takouto formou podávania mäsa.

Foto: shutterstock/Rina Ermakova
Recept na pečenú bravčovú panenku s hubovou plnkou.
Pečená bravčová panenka je pre mnohých sviatočné jedlo, ale stojí za to ju pripraviť aj v ktorýkoľvek iný deň. Zaručujeme vám, že vďaka svojej vôni a chuti sa tento recept veľmi rýchlo stane obľúbeným vo vašej kuchyni. Rodina a priatelia vás budú doslova prosiť o ďalšie porcie. Poradíme vám, ako pripraviť bravčovú panenku s hubovou plnkou.
Zložky:
- 1 kg bravčovej panenky
- 12 plátkov slaniny
Zložky na marinádu:
- 1/3 pohára rastlinného oleja
- 2 lyžice kečupu alebo paradajkovej omáčky
- 2 lyžičky horčice
Ingrediencie na hubovú plnku:
- 250 g húb
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- korenie – soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, granulovaný cesnak
- 100 ml vody
- 2 lyžice strúhanky
- 50 g ľubovoľného strúhaného syra
Recept na pečenú bravčovú panenku s hubovou plnkou. Postup prípravy krok za krokom
- Cibuľu nakrájame na jemné prúžky. Huby očistíme a nakrájame potom na menšie kúsky. Mrkvu nakrájame na jemné kocky, ale lepšie je ju nastrúhať napríklad na hrubom strúhadle.
- Cibuľu, mrkvu a huby potom opražíme na panvici. Pridáme všetky koreniny a občas premiešame.
- Prilejeme trochu vody a dusíme potom zeleninu do zmäknutia.
- Vyberieme plnku z panvice a preložíme ju do misy. Pridáme k nej potom strúhanku a syr.
- Pustíme sa do bravčovej panenky. V strede mäsa, po celej dĺžke, urobíme veľký rez a vložíme doň potom hubovú plnku.
- Mäso potrieme marinádou. Na plech vyložíme vedľa seba plátky slaniny. Položíme na ne bravčovú panenku a potom zavinieme slaninou.
- Zabalíme papierom alebo hliníkovou fóliou. Pečieme hodinu pri 180 stupňoch. Po uplynutí tejto doby fóliu odstránime a pečieme ešte 20 minút.
Podávame napríklad so zemiakmi a obľúbeným šalátom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Došli mi vajíčka a riskla som to. Trojobal je chrumkavý a neodlepuje sa
Keď ho chcem naozaj potešiť, upečiem mu toto bravčové koleno. Je mäkké, lepkavé a kľúčom je marináda
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.