26.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Hrecheniuk Oleksii).
Jún je vrcholom sezóny mladej mrkvy. Vtedy je najchutnejšia, takže využite tento moment a pripravte si ju napríklad ako prílohu k večeri. Hoci sa to zdá jednoduché, na zmenu chuti stačí jediná ingrediencia. Zistite, čo pridať do varenej mrkvy, aby bola chutnejšia ako kedykoľvek predtým.

Foto: shutterstock/Hrecheniuk Oleksii
Ako si vybrať tú najlepšiu mrkvu?
Prvou vecou, vďaka ktorej bude naša mrkva chutná, je výber správnej zeleniny. Ak ste na trhu alebo v obchode, pozorne si prezrite kupovanú zeleninu.
- V prvom rade sa uistite, že mrkva je pevná a hladká.
- Mala by mať aj intenzívnu oranžovú farbu.
- Dobrým ukazovateľom kvality zeleniny bude vňať. Samozrejme, ak sa na nej nachádza. Mala by byť čerstvá a aj jasne zelená.
Ktorým mrkvám by sme sa mali vyhnúť?
- Skôr nekupujme zeleninu, ktorá má praskliny, škvrny alebo aj zvráskavenú šupku.
Keď sme nakúpili dokonalú mrkvu, môžeme prejsť k vareniu.
Posypte ním uvarenú mrkvu. Takúto dobrú ste ešte nikdy nejedli
Začneme umytím, osušením a olúpaním mrkvy. Hoci sa celý proces ich varenia nezdá byť zložitý, sú to práve maličkosti, ktoré odlišujú dobré jedlá od vynikajúcich. Práve naša tajná prísada je takouto zmenou hry.
Mrkvu nakrájajte na menšie kúsky a nezabudnite, že čím je hrubšia, tým dlhšie ju musíte variť. Okrem toho, rozvarená mrkva je kašovitá a jednoducho nechutná.

Foto: shutterstock/Pixel-Shot
Aká je tá tajná prísada? Polovica čajovej lyžičky tymiánu, ktorý je najlepšie pridať v polovici varenia. Táto chuť poteší každého!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Predtým, než dám zemiaky do rúry, urobím jednu vec. Šupka je potom krásne chrumkavá.
Táto obyčajná zelenina je pokladnicou zdravia. Čo všetko dokáže mrkva vo vašom tele?
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.