01.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna 12).
Plánujete si na víkend pripraviť niečo sladké, no dochádzajú vám nápady? Alebo stále pečiete dookola cheesecake a jablkový koláč a už vám lezú hore krkom? Ak áno, prichádzame na pomoc. Dnes máme recept na nepečený koláč, ktorý vás očarí chuťou. Ako pripraviť koláč 3 bit? Je to jednoduchšie, než sa zdá.

Foto: shutterstock/Joanna 12
Ak si víkend bez domáceho koláča neviete predstaviť, alebo máte jednoducho chuť na niečo sladké, máme pre vás recept, ktorý očarí vás aj vašich blízkych. Koláč 3 bit je nielen výborný, ale aj veľmi jednoduchý dezert, ktorý je akurát sladký a krásne vyzerá na podnose.
Na prvý pohľad sa môže zdať, že je náročný, no príprava je veľmi jednoduchá. Najťažšia časť je asi pudingová vrstva – treba rýchlo miešať, aby nevznikli hrudky. Zvyšok je hračka.
Najlepší koláč bez pečenia. 3 bit je rozkoš v troch vrstvách
Ingrediencie:
- 500 g hotovej karamelovej hmoty (napr. salko alebo dulce de leche),
- 750 ml mlieka,
- 2 balíčky vanilkového pudingu,
- 500 ml vychladenej smotany na šľahanie,
- 200 g mäkkého masla,
- 3 lyžice cukru,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 2 balíčky stužovača na šľahačku,
- nastrúhaná čokoláda (mliečna alebo horká),
- cca 500 g sušienok (napr. bežné maslové sušienky alebo herbatniki).
Postup prípravy koláča 3 bit bez pečenia:
1. Začnite prípravou pudingu. Do kastróla nalejte pohár (250 ml) mlieka, pridajte cukor a pudingový prášok. Dobre premiešajte. Do druhého kastróla nalejte zvyšné mlieko a nechajte ho zovrieť. Potom tenkým prúdom prilievajte pudingovú zmes a neustále miešajte, kým masa nezhustne a nevytvoria sa hrudky. Potom nechajte vychladnúť.
2. Kým puding chladne, pripravte prvú vrstvu koláča. Plech vyložte papierom na pečenie a dno vyložte sušienkami vedľa seba. Na sušienky rozotrite karamel a prikryte ďalšou vrstvou sušienok.
3. Teraz prichádza najdôležitejší krok – pudingový krém. Maslo dajte do misky a vyšľahajte ho do peny. Potom po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding a stále mixujte. Krém musí byť hustý a hladký. Naneste ho na sušienky a prikryte ďalšou vrstvou sušienok.
4. Smotanu vyšľahajte dotuha so stužovačom a vanilkovým cukrom. Naneste ju na vrstvu sušienok a zarovnajte.
5. Čokoládu nastrúhajte na jemno a posypte ňou povrch koláča. Plech s koláčom vložte do chladničky, aby stuhol, ideálne na celú noc.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Hit medzi občerstvením. Prvé zmiznú zo stola
Tvarohové lievance s jahodami. Sú také chutné a jemné, že zmiznú priamo z panvice
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.