30.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1).
Čo môžete upiecť z jahôd? Ak vás zaujíma, ako využiť toto chutné ovocie, máme pre vás skvelý recept. Urobte si piškótový koláč s krémom a jahodovým želé. Chuť je šialená a celé je to veľmi jednoduché na prípravu. Je to perfektný nápad pre návštevy.

Foto: shutterstock/beats1
Na prelome mája a júna sa začína sezóna jahôd. V nasledujúcich týždňoch si budeme môcť vychutnať chuť týchto lahodných plodov a pripraviť z nich rôzne jedlá. Využite túto príležitosť a pripravte si jednoduchý piškótový koláč so šľahačkou a jahodovým želé.
Aký koláč môžete pripraviť z jahôd? Najlepšie sa hodí tento piškótový koláč so šľahačkou a želé.
Piškótový koláč s krémom, želé a ovocím môže znieť zložito, ale recept je v skutočnosti veľmi jednoduchý. Najdôležitejšie sú, samozrejme, kvalitné suroviny a čerstvé jahody, ktoré podmania chuť. Každá vrstva sa pripravuje veľmi rýchlo, ale nakoniec musí torta stráviť niekoľko hodín v chladničke, aby stuhla. S týmto časom sa oplatí počítať, ak chcete pripraviť dezert pre návštevy.
Koľko želé na 500 g jahôd? Pripravte všetky ingrediencie podľa uvedených pomerov
Prísady na jahodovú vrstvu:
- 500 g jahôd
- dve balenia jahodového želé
- 750 mililitrov vody
Ingrediencie na piškótu:
- 4 vajcia pri izbovej teplote
- 140 gramov jemného cukru
- 100 gramov pšeničnej múky
- 40 gramov zemiakového škrobu
- pol čajovej lyžičky vanilkovej arómy
Prísady na krém:
- 300 mililitrov pevne vychladenej 30-percentnej smotany
- 250 gramov pevne vychladeného mascarpone
- 40 gramov práškového cukru
Namáčanie:
- štvrť šálky teplej vody
- dve polievkové lyžice citrónovej šťavy
- lyžica vanilkového cukru
Ako pripraviť piškótový koláč, aby bol nadýchaný? Recept krok za krokom
- Najprv rozpustite dve želé vo vriacej vode a nechajte ich odstáť. Stále sledujte hustotu, pretože musí byť mierne stuhnuté, ale stále dostatočne tekuté, aby sa dalo neskôr vyliať na tortu.
- Teraz pripravte piškótu. Bielka vyšľahajte do tuhej peny a postupne pridávajte cukor. Potom postupne pridajte žĺtky a vanilkovú arómu. Krátko premiešajte, kým sa prísady nespoja.
- Do zmesi postupne pridávajte preosiatu múku a všetko jemne premiešajte.
- Zmes nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 165 stupňov Celzia. Piškótu pečte 20 minút, potom ju vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Keď je piškóta vychladnutá, namočte ju do zmesi vody, citrónovej šťavy a vanilkového cukru.
- Teraz sa pustite do krému. Smotanu nalejte do misy, pridajte mascarpone, práškový cukor a všetko spolu vyšľahajte.
- Keď je krém tuhý, natrite ho na namočenú piškótu.
- Na vrch poukladajte jahody bez stopiek a celé to polejte pripraveným želé. Tortu vložte na noc do chladničky, aby bola na druhý deň pripravená na konzumáciu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Určite si ho pripravte, kým trvá sezóna jahôd. Potrebujete len 3 prísady
Menej kalórií, viac bielkovín. Zmiešajte s tvarohom a vložte do mrazničky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.