29.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/I.K.Media).
Samostatne, so zeleninou, údeninami, syrom, slaninkou, hubami… Možností je naozaj veľa, ale je jedno, čo do nej pridáte, ak základ vyjde zle, celá vec nebude fungovať. Čo môžete pridať do miešaných vajec, aby boli lepšie?

Foto: shutterstock/I.K.Media
Miešané vajíčka sú triviálnym a rýchlym nápadom na chutné, sýte a zdravé jedlo. Najjednoduchšie je rozohriať panvicu, hodiť do nej trochu masla, potom do nej rozbiť vajcia, jemne osoliť a usmažiť podľa potreby. Problém sa začína, keď ste fanúšikom mimoriadne jemnej a krémovej konzistencie, ktorá nebude bez tvaru a napoly surová.
Čo pridať do miešaných vajec, aby boli lepšie? Len štipku
Príprava miešaných vajec sa zdá byť jednoduchá. Na čo si však musíte dať pozor, aby ste získali dokonale krémové a husté miešané vajíčka bez akýchkoľvek surovín?
Dôležité sú dva aspekty – správna technika a prísady.
Čo budete potrebovať na prípravu solídnej porcie pre dve osoby?
- 6 vajec
- lyžicu masla
- štipku soli
Okrem toho si pripravte ešte 1/4 čajovej lyžičky zemiakového škrobu. Jeho pridaním do miešaných vajec zabezpečíte dokonalú štruktúru – hustú, vlhkú a plnú chuti.

Foto: shutterstock/New Africa
Ako pripraviť dobré miešané vajíčka na panvici? Recept krok za krokom
Nielen ingrediencie, ale aj technika smaženia miešaných vajec je rozhodujúca. Ak nemáte radi dobre miešané vajíčka, zapamätajte si tieto jednoduché pravidlá. Existujú dva spôsoby, ako to urobiť, ale v podstate sa líšia v jednom kroku.
- Na studenú panvicu pridajte maslo. Zapnite ho na nízku teplotu, aby sa začalo pomaly rozpúšťať.
- V miske dôkladne rozšľahajte vajce, pridajte zemiakový škrob a premiešajte.
- Vajíčkovú zmes nalejte do teplej panvice. Zahrievajte a stále miešajte. Zabránite tak príliš rýchlemu zrazeniu vajec.
- Keď miešané vajcia dosiahnu dobrú konzistenciu, okamžite ich preložte na tanier.
Ďalším spôsobom je oddelenie bielkov od žĺtkov.
- V druhom kroku vyšľahajte do misky len bielky a zmiešajte ich so škrobom.
- Potom ich preneste na panvicu, decentne premiešajte, pridajte žĺtky, ale nerozbíjajte ich takmer celé. Toto urobte doslova minútu pred stiahnutím z ohňa. Tým sa zabezpečí, že miešané vajíčka budú krémové a žĺtky jemne tekuté, presne ako pri vajíčkach na mäkko.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nápad na raňajky. Vynikajúce pošírované vajcia s prílohami
Vezmite dve vajcia a jednu zeleninu. Rýchly recept na zdravé raňajky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.