Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Stále je prevarená alebo bez chuti? Pripravte brokolicu podľa čínskej metódy. Okamžite získa charakter

28.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dragos G). Je to jedna z najzdravších druhov zeleniny, ale často končí na tanieri bez chuti a charakteru. Ako pripraviť brokolicu, aby bola pevná,...

28.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dragos G).

Je to jedna z najzdravších druhov zeleniny, ale často končí na tanieri bez chuti a charakteru. Ako pripraviť brokolicu, aby bola pevná, aromatická a naozaj chutná? Na pomoc prichádza ázijská kuchyňa, ktorá vám ukáže jednoduchý trik, ktorý všetko zmení.

Ako pripraviť brokolicu, aby bola pevná, aromatická a naozaj chutná? Na pomoc prichádza ázijská kuchyňa.
Foto: shutterstock/Dragos G

Zelené ružičky brokolice sú plné vitamínu C, vlákniny a antioxidantov, ale to už dávno vieme. Bohužiaľ, mnohí ľudia si ich spájajú s rozvarenou kašou, ktorá je bez chuti alebo sa presolí. Navyše sa nevýrazne kombinuje s aromatickým mäsom a jemnými zemiakmi.

Našťastie prichádza na pomoc ázijská škola varenia a triky, ktoré v Európe nie sú príliš známe. Na kanáli YouTube Made With Lau ukazuje čínsko-americká rodina kuchárov, ako pripraviť dokonalú zeleninu. Je chrumkavá, intenzívne zelená a zabalená do aromatickej, lesklej omáčky. Tajomstvo spočíva v jednoduchom dvojstupňovom procese – krátkom blanšírovaní a rýchlom vyprážaní.

Ktorý spôsob varenia je najlepší pre brokolicu? Pripravte si ingrediencie a urobte niekoľko krokov

  • Prevarenie spôsobuje stratu farby, štruktúry a chuti.
  • Na druhej strane, nedostatočné varenie spôsobuje, e zelenina je niekedy lepkavá a nepríjemná.

Blanšírovanie zachováva intenzívnu zelenú farbu a chrumkavosť, zatiaľ čo vyprážanie dodáva hĺbku vďaka aromatickému koreniu.

Ingrediencie:

  • 400 g brokolice
  • 4 veľké strúčiky cesnaku
  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 2 PL sezamového alebo repkového oleja

Prísady na omáčku:

  • pol čajovej lyžičky soli
  • čajová lyžička cukru
  • lyžica ryžového alebo jablčného octu
  • pol čajovej lyžičky bujónového prášku alebo vegety
  • čajová lyžička sójovej omáčky
  • 2 čajové lyžičky zemiakového alebo kukuričného škrobu
  • 2 polievkové lyžice vody
  • pol čajovej lyžičky citrónovej šťavy alebo ľahkého ryžového vína

Ako pripraviť brokolicu, aby bola chutná? Čas vo vriacej vode je veľmi dôležitý

Čínska metóda dodáva zelenine dokonalú rovnováhu medzi pevnosťou a intenzitou chuti. Musíte však striktne dodržiavať recept. Stačí jeden nedostatok a jedlo stratí to podstatné. Takto pripravenú brokolicu podávajte s obľúbenými prílohami alebo ju jedzte priamo z panvice.

Spôsob prípravy:

  1. Zeleninu dôkladne umyte v studenej vode so štipkou soli a nechajte 5 minút odstáť. Rozdeľte ju na ružičky, ošúpte stonku a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Vodu priveďte do varu vo veľkom hrnci a 30 – 40 sekúnd všetko prehadzujte.
  3. Potom ju preložte do misy s ľadovou vodou, ktorá zastaví proces varenia a zachová jej pevnosť.
  4. Medzitým si pripravte omáčku. V malej miske dôkladne premiešajte všetky uvedené prísady, kým sa škrob nerozpustí.
  5. Na panvici rozohrejte olej, prihoďte cesnak a zázvor a niekoľko sekúnd ich opečte. Nezabudnite, aby ste ich nesmažili príliš dlho, pretože môžu zhorknúť.
  6. Pridajte odkvapkanú brokolicu a za stáleho miešania ju 1-2 minúty smažte na silnom ohni.
  7. Prilejte omáčku a smažte ďalšiu minútu, kým sa zelenina nezaleje glazúrou.

Podávajte ihneď s ryžou, cestovinami alebo ako samostatné jedlo.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako pripraviť brokolicu, aby nestratila farbu? Skúsení kuchári používajú trik

Takto pripravíte chutnú a šťavnatú grilovanú rybu. Skryje sa pred ňou akákoľvek klobása.


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Máte vo vašej kuchyni mole? Takto sa problému raz a navždy zbavíte

29.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JorgeOrtiz_1976). Najčastejšie sa nachádzajú v sypkých produktoch, ako sú krúpy, múka, cestoviny, ryža alebo vločky. Mole sa nimi živia…

Gordon Ramsay má trik, ako pripraviť špargľu plnú chuti. Zamilujete si ho vo svojej kuchyni

29.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fornStudio shutterstock/motorsports Photographer). Spôsob na špargľu, vďaka ktorému si zachová maximum chuti a ideálnu konzistenciu? Odpoveďou je trik Gordona…

Ponorila som vajcia, zavrela nádobu a čakala. Výsledok? Akoby vyšli z ázijskej reštaurácie

29.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Hihitetlin). Marinované vajcia v sójovej omáčke sú jednoduchým spôsobom, ako pridať orientálny nádych pomerne klasickej ingrediencii. Medzi milovníkmi intenzívnych…

Nenahraditeľná bylinka slovenskej kuchyne: Zbavuje nadúvania a zlepšuje trávenie

30.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PaniYani). Táto zelená bylinka nie je len ozdobou na tanieri. Vedci potvrdili jej liečivé účinky na trávenie, imunitu a…

Pridávam ho do základu miešaných vajec. Vzniknú perfektne krémové

29.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/I.K.Media). Samostatne, so zeleninou, údeninami, syrom, slaninkou, hubami… Možností je naozaj veľa, ale je jedno, čo do nej pridáte,…

Auto Trendy

Viete skutočne, ako správne nafúkať pneumatiky vášho auta?

29.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čo robiť, keď máte málo vzduchu v pneumatikách, a čo keď príliš veľa? Malá chyba môže viesť k veľkým finančným stratám, ale aj k ohrozeniu…

Toyota RAV4 prináša nový operačný systém

29.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nový softvér v Toyote RAV4 otvára cestu k autám bez nehôd a sľubuje prelomové funkcie, ktoré budú rásť spolu s vami.

BMW šokuje svet: Predstavilo motocykel budúcnosti

29.5.2025 Redakcia Auto trendy - Bavorská značka predstavila na prestížnej prehliadke Villa d'Este futuristický motocykel, ktorý spája pretekársku DNA s pouličným šarmom. Čierno-zlatý karbónový zázrak nemá v pláne ísť do…

Nové BMW M2 CS odhalené: Dravec na cestách s najagresívnejším dizajnom v histórii

29.5.2025 Redakcia Auto trendy - BMW predstavilo dlho očakávanú, výkonnejšiu verziu svojho najmenšieho športového modelu. Nový M2 CS prichádza s radikálnym vzhľadom, ktorý sľubuje rovnako radikálny výkon.

„Zastal vo vzduchu" a začal padať: Chvíle hrôzy na palube lietadla Wizz Air

29.5.2025 Redakcia Auto trendy - Cestujúci zažili desivé momenty, keď lietadlo smerujúce z Gdanska do Malagy náhle stratilo výkon jedného z motorov. Medzi cestujúcimi vypukla panika a mnohí sa začali…

Nórsky zázrak: Most a vodopád, ktoré vyrážajú dych

29.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že kráčate po moste vysoko nad rozbúrenou riekou. Pod vami sa rúti mohutný vodopád, ktorého hukot počujete aj cez sklo vyhliadkovej plošiny. Nie,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov