27.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AtlasStudio).
Paradajková polievka krásne vonia, má peknú farbu, ale niečo nie je v poriadku s jej chuťou? Neviete, čo pridať do paradajkovej polievky, aby ste jej dodali trochu chuti? Máme pre vás niekoľko tipov a niektoré z nich vás možno naozaj prekvapia. Nie každý by prišiel na tieto potraviny a koreniny, ktoré sa dajú pridať do paradajkovej polievky.

Foto: shutterstock/AtlasStudio
Na paradajkovú polievku neexistuje jediný osvedčený recept. Každý si ju robí trochu po svojom. Niektorí používajú čerstvé paradajky, iní ich pečú a ďalší pridávajú konzervované paradajky alebo paradajkový pretlak. Paradajková polievka sa tiež rôzne podáva (s ryžou, cestovinami, mäsovými guľkami atď.) a dochucuje. Takže niekedy môže zoznam ingrediencií obsahovať prekvapivé prísady, ktoré by nám ani nenapadli.
Pridajte do paradajkovej polievky. Chuť polievky sa tým božsky zvýrazní
Ak je vaša paradajková polievka príliš kyslá a chcete tento efekt trochu vyrovnať, nasypte do nej dve čajové lyžičky xylitolu. Je to zdravšia a menej kalorická náhrada bieleho cukru (má aj nižší glykemický index) a bude fungovať rovnako. Polievka získa miernu sladkosť a bude vyváženejšia. Dávajte však pozor, aby ste to s ňou nepreháňali. Ak posypete príliš veľa xylitolu, môže to pokaziť chuť paradajkovej polievky. Na liter polievky by teda nemalo byť viac ako dve čajové lyžičky.

Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova
Čo pridať do paradajkovej polievky? S týmito prísadami bude ešte lepšia
Xylitol nie je jediná nezvyčajná prísada, ktorú môžete pridať do paradajkovej polievky, aby chutila ako najlepšia paradajková polievka vášho života. Tu je niekoľko ďalších návrhov:
- Škorica – je to zaujímavý doplnok, ktorý mierne kompenzuje kyslú chuť paradajok a zvýrazňuje ich prirodzenú sladkosť;
- Zázvor – toto korenie dodá obyčajnej poľskej paradajkovej polievke orientálnu príchuť. Okrem toho má zázvor hrejivý účinok, takže ho môžete pridať do polievky, keď sa chcete silnejšie zahriať alebo keď máte pocit, že ste prechladli;
- Majonéza – áno, majonéza v paradajkovej polievke nie je žiadna sprostosť. Omáčka na báze vajec dodá polievke príjemnú krémovú štruktúru. Bude tiež výraznejšia.
- Tabasco – ak máte radi ostrejšie chute, môžete do paradajkovej polievky pridať tabasco. Stačí pár kvapiek, ktoré zvýraznia jej chuť.
Okrem týchto neobvyklých prísad sa oplatí nezabudnúť pridať do paradajkovej polievky aj klasické korenie, ako je oregano, bazalka, majoránka, bobkový list a cesnak. Správna kombinácia vám pomôže zvýrazniť hĺbku chuti paradajkovej polievky. Kľúčom k úspechu je ochutnať pokrm v rôznych fázach prípravy, aby ste vedeli, či ešte potrebuje dochutenie, alebo je už dokonalý.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.