27.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Silesia Wedding).
Tento jednoduchý recept na lasagne je založený na ingredienciách, ktoré nájdete v každej kuchyni. Ako dosiahnuť maximálnu chuť s minimálnou námahou? Pozrite sa, aké je to jednoduché.

Foto: shutterstock/Silesia Wedding
Lasagne sú klasické talianske jedlo pozostávajúce z vrstiev cestovín, mäsa, syra a omáčky, ktoré sa zvyčajne pečú v rúre. Najobľúbenejšou verziou sú lasagne s mäsovou omáčkou (zvyčajne bolonskou alebo ragú), bešamelom (krémová omáčka na báze mlieka) a plátkami cestovín, často posypanými mozzarellou alebo parmezánom.
Prečo všetci milujú lasagne? Je to jedlo, ktoré nikdy nestratí svoju chuť a na druhý deň chutí ešte lepšie. Ako si pripraviť domácu verziu z osvedčených surovín? Vynikajúci recept na lasagne s mletým mäsom nájdete v tomto článku.
Veľmi dobrý recept na lasagne – čo kúpiť?
Základ:
- 12 surových plátov cestovín na lasagne
- 4 šálky strúhaného syra mozzarella
- pol šálky parmezánu
- 3 štipky soli
Mäsová zmes:
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g talianskej klobásy
- 1 nakrájaná cibuľa
- 2 nasekané strúčiky cesnaku
- 30 g paradajkovej omáčky na cestoviny
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 čajová lyžička talianskeho korenia
Syrová zmes:
- 2 šálky syra ricotta (môže byť aj tvaroh)
- 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate
- 1 rozšľahané vajce
Recept na lasagne z mletého mäsa – krok za krokom

Foto: shutterstock/Tatiana Bralnina
- Začneme predhriatím rúry na 180 °C.
- Vo veľkom hrnci zvaríme vodu a pridáme soľ.
- V tejto pripravenej vode uvaríme plátky cestovín – až kým nie sú al dente.
- Uvarené cestoviny prepláchneme pod studenou vodou.
- Na panvici potom orestujeme hovädzie mäso, klobásu, cesnak a cibuľu. Odlejeme prebytočný tuk.
- Teraz pridáme pretlak zmiešaný s paradajkovou omáčkou na cestoviny, talianske korenie, soľ a korenie. Všetko varíme 5 minút, kým mäsová zmes nezhustne.
- V ďalšej miske potom zmiešame syry, petržlenovú vňať, vajce a soľ.
- Do misy na pečenie navrstvíme mäso, naň rozložíme cestoviny, potom zmes syra ricotta. Uvedené poradie zopakujeme ešte dvakrát. Poslednú vrstvu bude tvoriť mäsová zmes.
- Pokrm potom zakryjeme fóliou a pečieme 45 minút.
- Po uplynutí tejto doby odstráníme fóliu a posypeme lasagne syrom.
- Pečieme odkryté ešte štvrť hodiny, kým vrch nezhnedne.
Hotové lasagne môžete po 15 minútach nakrájať na plátky a dozdobiť bazalkou. Tento lahodný pokrm môže stáť v chladničke až niekoľko dní, pričom s každým ďalším dňom sa chute miešajú a vytvárajú tú najlepšiu možnú kulinársku kombináciu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takto pripravíte chutnú a šťavnatú grilovanú rybu. Skryje sa pred ňou akákoľvek klobása.
Túto časť špargle nevyhadzujte. Namiesto toho, aby ste ju vyhodili do koša, hoďte ju do hrnca
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.