26.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ffolas).
Krémeš je mimoriadne jednoduchý, ale chutný dezert. Získa si srdcia malých aj veľkých milovníkov sladkých chutí. Aby sme si na ňom pochutnali, zvyčajne chodíme do kaviarne, ale obľúbený koláčik si veľmi ľahko pripravíme aj doma. S týmto receptom vám vyjde dokonale.

Foto: shutterstock/ffolas
Krémeš je pečivo, ktoré je obľúbené na celom svete. Skladá sa z dvoch plátov lístkového cesta, ktoré sa zvyčajne vrství s pudingovým krémom, šľahačkou, krémom alebo pusinkami. Vrchná časť je posypaná práškovým cukrom.
Recept na dokonalý krémeš. Vychádza perfektne
Odkedy som si urobila krémeš doma podľa receptu mojej budúcej svokry, už nikdy som nešla do cukrárne pre hotový. Vyšliel úplne dokonale. Použila som na neho hotové lístkové cesto, čo mi ušetrilo obrovské množstvo času, a pritom nestratil na kvalite ani chuti.
Na prípravu dokonalého kremeša budete potrebovať:
- 2 pláty lístkového cesta
- 3 šálky mlieka
- 1/2 šálky cukru
- 200 g masla
- 4 žĺtky
- 2 lyžice zemiakového škrobu
- 2 lyžice celozrnnej hladkej múky
Dokonalý krémeš – ako si ho pripravíte u Vás doma?
- Oba pláty lístkového cesta rozvaľkajte, preložte ich na plechy na pečenie a na niekoľkých miestach jemne popichajte vidličkou.
- Potom ich pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia, kým nezhnednú, približne 10 minút. Po upečení ich nechajte vychladnúť.
- Do hrnca nalejte 2,5 šálky mlieka a zvarte ho s cukrom a maslom.
- V samostatnej miske zmiešame zvyšok mlieka, žĺtky a múku.
- Zmes nalejte do vriacej zmesi a intenzívne miešajte, kým zmes nezačne hustnúť. Puding odložte bokom, aby vychladol.
- Po miernom vychladnutí rozotrite puding na jedno z upečených dna. Zmes prikryte druhým plátom lístkového cesta. Vložte kremeš na niekoľko hodín do chladničky, aby sa vychladil.

Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk
Dezert nakrájajte na stredne veľké štvorce a podávajte ho bohato posypaný práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchly víkendový dezert, ktorý sa vždy podarí. Ešte lepšie je urobiť dvojitú dávku
Tieto koláčiky sú ako z detstva. 30 minút na prípravu a celý plech dobrôt. Nemajú čas ani vychladnúť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.