22.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait).
Každý milovník jahôd by si mal tento dezert pripraviť aspoň raz za sezónu. Nielenže je jednoduchý na prípravu, ale poteší celú rodinu – od najmladších až po najstarších členov. Objavte recept na ľahkú jahodovú penu z troch ingrediencií, ktorá je dokonalou jarnou a letnou sladkosťou.

Foto: shutterstock/Anastasia_Panait
Jahodová pena – prísady
V máji sa začína sezóna jahôd, preto využite tento okamih na prípravu obľúbených jedál s týmto ovocím. Ak vás však už nudia želé koláče alebo makrónky alebo chcete vyskúšať niečo nové, máme pre vás skvelý návrh pre celú rodinu.
Na prípravu jahodovej peny, ako sa jej hovorí, budete potrebovať:
- 150 g cukru
- 180 ml vody
- 25 g želatíny
- 500 g čerstvých jahôd
Ak chcete, aby bola vaša jahodová pena vegánska, stačí vymeniť želatínu za agar-agar.
Ako pripraviť ľahkú jahodovú penu?
- Jahody dôkladne umyte, aby ste ich zbavili všetkých pesticídov – ideálne metódou, o ktorej sme písali v tomto článku. Odrežte stopky a plody vložte do hrnca.
- Potom ich posypte cukrom a zalejte vodou. Hrniec postavte na horák a priveďte do varu.
- Medzitým rozpustite želatínu v šálke v troche vody a nechajte ju napučať.
- Želatínu pridajte k uvareným jahodám a rozmixujte.
- Ovocnú zmes pretlačte cez sito a potom začnite mixovať, aby sa prevzdušnila.
- Jahodovú penu nalejte do veľkej formy alebo malých pohárikov a cez noc vychlaďte v chladničke. Vychutnajte si!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vždy robím na špeciálne príležitosti. Milionársky koláč zaujme svojou sladkosťou.
Talianska pochúťka alebo panna cotta s čerstvým ovocím. Dezert ľahký ako obláčik (recept).
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.