Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Nielen deti ohŕňajú nos nad ružičkovým kelom. Ako ho pripraviť, aby bol chutný? Každý si ho zamiluje

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (). Ako pripraviť ružičkový kel na večeru? Ružičkový kel je veľmi známa, ale nie veľmi obľúbená zelenina. Ružičkový kel je to jedna z najzdravších druhov...

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe ().

Ako pripraviť ružičkový kel na večeru? Ružičkový kel je veľmi známa, ale nie veľmi obľúbená zelenina. Ružičkový kel je to jedna z najzdravších druhov zeleniny, preto sa oplatí zaradiť ju do jedálneho lístka. Ako odčarovať ružičkový kel? Odporúčame.

Foto: shutterstock/Drazen Zigic

Nebudeme si klamať, ružičkový kel nepatrí medzi obľúbené druhy zeleniny, ale to samozrejme neznamená, že sa ho môžeme tak ľahko vzdať. V žiadnom prípade. Ružičkový kel je zdravý a mal by byť pravidelne zaradený do nášho jedálneho lístka.

Okrem iného obsahuje:

  • Vitamín C, ktorý posilňuje imunitu organizmu.
  • Vitamín K, ktorý podporuje procesy zrážania krvi.
  • Vitamíny skupiny B, ktoré sú zodpovedné za správne fungovanie ľudského nervového systému.
  • Ružičkový kel je tiež cenným zdrojom vlákniny, ktorá podporuje tráviace procesy a je zodpovedná za pocit sýtosti.

Varenie ružičkového kelu v niekoľkých jednoduchých krokoch. Je to hračka

Varenie ružičkového kelu nie je zložité, ale aby ste si vychutnali tú najlepšiu chuť tejto zeleniny, je potrebné dodržiavať niekoľko dôležitých pravidiel. Začnime výberom zeleniny.

Je na varenie lepší čerstvý alebo mrazený ružičkový kel? Obe možnosti sú dobré.

  • Mrazený ružičkový kel je dostupný po celý rok, takže si ho môžeme dovoliť kedykoľvek máme chuť. Zachováva si väčšinu výživových hodnôt zeleniny, ale pri varení môže mať menej pevnú štruktúru.
  • Čerstvý ružičkový kel má zvyčajne intenzívnejšiu chuť a kompaktnejšiu štruktúru. Dá sa dlho skladovať v chladničke a nie je potrebné pripravovať pokrm z ružičkového kelu hneď po zakúpení.

Ako variť mrazený ružičkový kel? Je to jednoduchšie, ako si myslíte

Ako uvariť mrazený ružičkový kel? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, je to veľmi jednoduchá a rýchla operácia. Pred varením nie je potrebné zeleninu rozmrazovať. Ak ju rozmrazíte vopred, existuje vysoké riziko, že bude veľmi vodnatá a pokrm tak stratí na hodnote.

  • Ak chcete uvariť mrazený ružičkový kel, na začiatok jednoducho uvarte vodu v hrnci (množstvo vody upravte podľa množstva zeleniny, musí byť úplne ponorená).
  • Keď voda začne vrieť, pridajte trochu soli a prihoďte mrazenú zeleninu bez toho, aby ste hrniec zakryli.
  • Až po dvoch minútach varenia prikryte hrniec pokrievkou a varte ďalších 3-5 minút.

    Ružičkový kel by mal byť uvarený al dente. Ak sa varí príliš dlho, môže to mať negatívny vplyv na štruktúru a chuť zeleniny. Mäkkosť ružičkového kelu je najlepšie skontrolovať vidličkou. Keď je hotový, sceďte ho z vody a dochuťte alebo dochuťte trochou masla.

    Koľko variť čerstvý ružičkový kel? Odporúčame, ako pripraviť najlepší ružičkový kel

    Viete, koľko variť čerstvý ružičkový kel? Varenie čerstvej zeleniny je trochu časovo náročnejšie, ale stále naozaj jednoduché. Dôležité je, že najlepšie je vybrať si intenzívne zelené exempláre.

    Varenie čerstvej zeleniny je trochu časovo náročnejšie, ale stále naozaj jednoduché.
    Foto: shutterstock/Hanna Lepisto
    • Hlavičky ružičkového kelu dôkladne umyte pod tečúcou vodou a v prípade potreby odstráňte mierne zvädnuté listy.
    • Stonky opatrne odrežte.
    • V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ v pomere 1 čajová lyžička soli na 1 liter vody.
    • Do vriacej vody vložte ružičkový kel.
    • Prvé 2-3 minúty varte odkryté.

    Čas varenia čerstvého ružičkového kelu je o niečo dlhší ako pri mrazenom. V závislosti od veľkosti jednotlivých hláv môže trvať až 10 minút. Mäkkosť sa kontroluje aj vidličkou.

    Ružičkový kel – ako pripraviť zeleninu na pare? Zdravé jedlo pre celú rodinu

    Zaujíma vás, ako pripraviť ružičkový kel v pare? Táto príprava je spôsobom, ako zachovať mnohé cenné nutričné hodnoty tejto zeleniny.

    • V hrnci uvarte toľko vody, aby sa dotýkala dna parného hrnca.
    • Do hrnca vložte ružičkový kel a potom ho prikryte pokrievkou.

    Približný čas varenia čerstvého ružičkového kelu v pare je približne 5 minút, ale závisí od veľkosti jednotlivých hlávok. Mäkkosť ružičkového kelu skontrolujte vidličkou. Mal by byť mierne pevný, v takom prípade je jeho chuť najlepšia.

    Mrazený ružičkový kel sa môže tiež variť v pare. Čas varenia môže byť dlhší, až štvrť hodiny. Pri varení dbajte na to, aby bol ružičkový kel v miske rovnomerne rozložený. Tým sa zabezpečí, že para sa bez problémov dostane ku každej hlavičke.

    Redakcia Vášeň v tebe.

    Súvisiace články:

    Tento šalát mizne z tanierov rýchlejšie ako bravčová krkovička. Dokonale dopĺňa chuť grilovaných jedál

    Už nikdy nepoviete, že nemáte radi ružičkový kel. Stačí ho pripraviť takto


    Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


    Varovanie

    Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



    Odporúčame

    Nekupujte prostriedky na čistenie chladničky. Ten najlepší si vyrobíte sami z 2 lacných ingrediencií

    3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio). Vaša chladnička potrebuje osviežiť, ale nechcete míňať peniaze na drahé čistiace prostriedky? Vyskúšajte jednoduchý domáci odvar, ktorý naozaj…

    Pridajte ho do omáčky a tá bude mať perfektnú konzistenciu. Bude krémová a lahodná. Bez múky

    3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DoreenB Photography). Čo pridať do omáčky, aby bola hustá? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, múka nie…

    Táto pochúťka je najlepším zdrojom kolagénu. Stojí málo a zlepšuje vzhľad

    3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SATOSHI ONO). Spomínate si na farebné želé z detstva, ktoré bolo neoddeliteľnou súčasťou nedeľného obeda? Tento jednoduchý dezert z…

    Položte ju vedľa klobásy a bravčovej krkovičky. Hostia ju zjedia ako prvú

    3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ordasiphoto). Konečne je to tu! Vytúžená a netrpezlivo očakávaná špargľa. Keď sa začne sezóna, jej najzarytejší fanúšikovia ju môžu…

    Jedzte ho každý deň a pocítite rozdiel. Voľnejšie nohavice sú len začiatkom výhod

    3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanita_St). Môžete jesť tvaroh pri diéte? Nenápadný výrobok, ktorý nájdete prakticky v každom obchode, skrýva množstvo živín, o ktorých…

    Auto Trendy

    Diaľnica pokrytá mincami: Z prevráteného kamióna sa vysypalo 8 miliónov kusov desať-centoviek

    4.5.2025 Redakcia Auto trendy - Texaská cesta sa zmenila na "more striebra", keď sa z nákladiaku vysypalo 800 tisíc dolárov v drobných minciach. Dopravný kolaps trval 14 hodín.

    Automobilka v krízovej špirále: Tisíce ľudí príde o prácu, firma musí ušetriť 1,65 miliárd eur

    4.5.2025 Redakcia Auto trendy - Švédska automobilka, ktorá roky ignorovala preferencie zákazníkov, teraz čelí tvrdej realite. Nútené prepúšťanie je len začiatkom bolestivých opatrení.

    Autá na celý život: Tieto značky vás nikdy nesklamú

    3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Chcete vozidlo, ktoré vás bude sprevádzať desaťročia? Skúsení mechanici odhalili, ktorým značkám môžete dôverovať aj po rokoch používania.

    Dacia na vrchole: Nové auto každých 55 sekúnd, rumunský zázrak prepisuje históriu

    3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Kedysi podceňovaná značka dnes valcuje európsky trh. Výrobný závod v Mioveni dosiahol magický míľnik 8 miliónov vyrobených áut a tempo výroby sa stále zrýchľuje. Čím…

    Japonský dravec v novom šate prekvapí každého motoristu

    3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Obľúbené SUV značky Mazda sa chystá na svoju tretiu generáciu, ktorá vstúpi na trh v polovici budúceho roka. Nová CX-5 2026 prinesie nie len modernejší…

    Chystá BMW prekvapenie? Neubauer hovorí o aute z vašich snov

    3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká automobilka naznačuje príchod výnimočného modelu, ktorý by mohol byť duchovným nástupcom legendárneho BMW M1. Fanúšikovia značky sa majú na čo tešiť.

    Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

    Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
    Nemám nad 18 rokov