30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images).
Kuracie mäso v bylinkovej marináde je nielen jemné, ale aj aromatické. Výborne sa hodí ako klasická večera so zemiakmi. Alebo aj hranolkami a šalátom z čerstvej zeleniny.

Foto: shutterstock/RESTOCK images
Je to skvelý recept, najmä ak hľadáte jednoduchý a rýchly nápad na večeru. Stačí pripraviť bylinkovú marinádu a je to – toto kurča sa vždy podarí.
Kura v bylinkovej marináde – zoznam ingrediencií
- 600 g kuracích stehien alebo stehienok
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžica pikantnej horčice
- 1 lyžička medu
- 2 strúčiky cesnaku
- pol lyžičky sušeného rozmarínu
- pol lyžičky tymiánu
- pol lyžičky majoránky
- pol lyžičky sušenej petržlenovej vňate
- pol lyžičky mletej sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
Kuracie mäso v bylinkovej marináde – recept
- V miske zmiešame olivový olej, dijonskú horčicu, chrenovú horčicu a med.
- Prelisujeme potom cesnak a pridáme do marinády.
- Pridáme potom všetky koreniny – rozmarín, tymián, majorán, petržlenovú vňať a mleté korenie. Dôkladne premiešame.
- Kuracie mäso potom zo všetkých strán potrieme soľou a vložíme do marinády.
- Prikryte a nechajte v chladničke približne 40 minút.
- Rúru predhrejte na 190 °C (horný a dolný ohrev). Kuracie mäso v bylinkovej marináde preložte do pekáča na pečenie. Môžete priliať ešte trochu oleja, ale nie je to potrebné. Na vrch pekáča položte hliníkovú fóliu a poriadne ju utesnite okolo pekáča. Ostrým nožom do nej urobte malú zárezy.
- Pečte 40 – 50 minút, potom hliníkovú fóliu odstráňte a pečte ďalších 10 – 15 minút, aby kôrka zhnedla.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto je najjednoduchšia a najrýchlejšia pizza, akú môžete pripraviť. Nemusíte ani zapínať rúru
Je to najlepší chlieb ku grilovaným jedlám. Upečie ho aj začiatočník
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.