19.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Candice Bell).
Ak hľadáte chutný nepečený veľkonočný koláč, určite vyskúšajte orechový dezert s pudingovou zmesou a sušienkovým základom. Koláč kombinuje kontrastné chute. Vlašské orechy karamelizované v mede príjemne kontrastujú so slaným dnom, čím sa tento dezert úplne odlišuje od ostatných.

Foto: shutterstock/Candice Bell
Príprava veľkonočných jedál zaberie veľa času, preto sa oplatí mať po ruke niekoľko rýchlych a jednoduchých receptov, ktoré sú ideálne na predveľkonočný zhon. Jedným z nich je tento recept na orechový koláč, ktorý je najlepšie pripraviť deň pred Veľkou nocou. To zaručí, že sa chute pekne prepoja a dezert zaujme každého.
Nepečený koláč s výrazným orechovým nádychom – pripravte si potrebné ingrediencie
Orechový koláč je dezert, ktorý sa výborne hodí ku káve.
Na prípravu tohto chutného nepečeného koláča si pripravte nasledujúce suroviny:
- 150 g slaných sušienok
- 140 g arašidového masla
- 2 krémové pudingy
- 500 ml mlieka
- 200 g masla
- 200 g vlašských orechov
- 3 PL tekutého medu
Nepečený veľkonočný koláč. Príprava dna je hračka
Prvým krokom je príprava dna nášho dezertu. Orechový nepečený veľkonočný koláč pripravíme so slanými sušienkami, ale ak ich nemáte po ruke, môžete použiť aj maslové sušienky.

Foto: shutterstock/sebastianosecondi
- Sušienky rozdrvte v kuchynskom robote alebo ich vložte do vrecka a rozdrvte ich potom pomocou valčeka na pečivo.
- Zmiešajte mleté sušienky s arašidovým maslom a miešajte, kým nevznikne homogénna hmota.
- Zmes potom rozotrite na dno formy na pečenie vyloženej potravinárskou fóliou.
- Dôkladne rozotrite (aj po stranách) a dajte do chladničky vychladiť.
Nepečený koláč na Veľkú noc. Pripravte si pudingovú zmes
Ďalším krokom je príprava pudingovej zmesi, ktorú dáme na dno nášho nepečeného koláča. Na Veľkú noc a po nej sa často obraciame na pudingovú zmes. Je jednoduchá na prípravu a chutí výborne v rôznych dezertoch.

Foto: shutterstock/Jan_Mach
Pripravíte ju podľa nasledujúcich pokynov:
- Odlejte polovicu šálky mlieka a rozpustite v ňom potom pudingový prášok.
- Zvyšok mlieka potom nalejte do hrnca a priveďte do varu.
- Mlieko s rozpusteným pudingom nalejte do hrnca a uvarte.
- Maslo vymiešajte do hladkej peny.
- Postupne potom pridávajte vychladnutý puding.
- Zmes nalejte na vychladnutý tortový základ
Nepečený orechový koláč na Veľkú noc. Vrch ozdobte karamelizovanými orechmi
Poslednou vrstvou nášho nepečeného veľkonočného koláča je orechová zmes.
Jej príprava trvá doslova chvíľu:
- V hrnci zohrejeme med.
- Keď začne peniť, pridáme orechy.
- Dôkladne premiešajte, aby boli orechy celé pokryté medom.
- Chvíľu smažte.
- Orechovú zmes potom rozotrite na vrch koláča.
- Dajte do chladničky vychladiť
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Namiesto tradičného koláča pripravte na sviatky tento. Vaši hostia budú nadšení.
Rýchla narodeninová torta, ktorá sa vždy podarí. Minimum práce, maximálny účinok
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.