Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Nudí vás obyčajné mleté ​​hovädzie mäso? Fašírky na japonský spôsob sú v móde

23.03.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NPDstock). Jedlá z mletého mäsa sú veľmi obľúbené pre jednoduchú prípravu a široké možnosti dosiahnutia zaujímavých efektov. Vhodne zvolené suroviny sa dajú ľahko kombinovať...

23.03.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NPDstock).

Jedlá z mletého mäsa sú veľmi obľúbené pre jednoduchú prípravu a široké možnosti dosiahnutia zaujímavých efektov. Vhodne zvolené suroviny sa dajú ľahko kombinovať s mäsovou hmotou a zvýrazniť chuť. Fanúšikov ázijskej kuchyne určite potešia japonské mäsové guľky tsukune.

Tsukune alebo japonské mäsové guľky.
Foto: shutterstock/NPDstock

Ingrediencie:

Na omáčku:

  • 50 ml sójovej omáčky
  • 20 ml saké
  • Lyžica trstinového cukru
  • 1 lyžička mirin

Na mäsové guľky:

  • 400 g mletého hydinového mäsa
  • Vajcia
  • Malá cibuľa
  • Kúsok zázvoru vo veľkosti vlašského orecha
  • Soľ, korenie, čili paprička podľa chuti
  • Lyžica sójovej omáčky
  • Lyžica mirinu
  • Múka na obaľovanie
  • Olej na vyprážanie
  • Sezamové semienka na posypanie

Ošúpte a nastrúhajte cibuľu a zázvor. Mäso dáme do misy, pridáme cibuľu, zázvor, soľ, korenie, papriku a rozšľaháme vajíčko. Pridajte mirin a sójovú omáčku. Suroviny vymiešame na hladkú hmotu, tvarujeme guľky veľkosti vlašského orecha a zľahka obalíme v múke. Vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Vyberte mäsové guľky z panvice a nechajte ich osušiť na papierovej utierke.

Do panvice nalejeme 50 ml sójovej omáčky, 20 ml saké, lyžičku mirinu, pridáme trstinový cukor. Keď omáčka mierne zhustne, vráťte fašírky do panvice a obaľte ich v omáčke. Podávame posypané sezamom. Výborne sa hodia k ryži alebo ryžovým rezancom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rýchly recept na fašírky. Pridajte k mäsu toto a budú chrumkavé a šťavnaté ako od babičky

Rýchla bábovka na víkend. Tento recept sa vždy podarí


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Grécky Karibik je hit, ale Slováci to nevedia. Sú tam božské pláže a vôbec žiadne davy

02.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/leoks). Vedeli ste, že v Európe existuje miesto s božskými piesočnatými plážami a priezračnou azúrovou vodou ako v exotickom…

Ročná hladovka ich nerozhádže. Po takej hostine švehly zmiznú

02.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jakub Sulko). Švehly obyčajné, známe aj ako rybenky, žijú približne štyri roky a dokonca ani ročná hladovka ich príliš…

Ako skladovať med? Včelárka vysvetľuje raz a navždy

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/almo Creative). Med nemá dátum spotreby, no jeho kvalita závisí od správneho skladovania. Odborníčka prezrádza, ako zabrániť kryštalizácii a…

Namiesto vyhadzovania, pokrčte a pretrite rošt. Bleskovo odstránite zaschnutý tuk a spálené zvyšky

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mouse family). Grilovanie je radosť, ale čistenie roštu po ňom už menej. Vyskúšajte tieto jednoduché triky, ktoré vám ušetria…

100 g bielkovín každý deň – je to veľa alebo málo? Zistite, čo sa stane s vaším telom po takom množstve

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lee Charlie). Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo sa stane s vaším telom, ak mu dodáte poriadnu porciu…

Auto Trendy

Volkswagen vyrobil milión elektromobilov, ale viac vyrába a menej zarába

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký automobilový gigant oslavuje výrobný míľnik, no finančné výsledky naznačujú, že prechod na elektromobilitu nie je vôbec jednoduchý. Zisk spoločnosti sa v prvom štvrťroku prepadol…

Šokujúci verdikt: Nemci porovnali elektrický Elroq a benzínový Karoq, výsledok vás prekvapí!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda Elroq mala byť výkladnou skriňou elektromobility, no aj napriek zjavnej snahe nemeckých testovačov ukázať ju v najlepšom svetle, prepadla takmer v každom porovnaní so…

Ferrari Daytona SP3: Nový klenot v exkluzívnej zbierke Țiriac Collection

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Jeden z najvzácnejších a najkrajších modelov Ferrari, Daytona SP3, sa stal súčasťou prestížnej automobilovej galérie Țiriac Collection. Tento unikátny automobil, inšpirovaný legendárnymi pretekárskymi vozidlami zo…

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov