Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Zvnútra sú vláčne a zvonka chrumkavé. Toto sú tie najlepšie cibuľové krúžky. Rozplývajú sa v ústach.

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadezhda Nesterova). Ako sa pripravujú cibuľové krúžky? Zlatisté, chrumkavé zvonka a mäkké aj šťavnaté vo vnútri – sú také chutné, že je ťažké im...

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadezhda Nesterova).

Ako sa pripravujú cibuľové krúžky? Zlatisté, chrumkavé zvonka a mäkké aj šťavnaté vo vnútri – sú také chutné, že je ťažké im odolať. Zistite, ktoré cibuľové krúžky budú najlepšie a aká poleva urobí toto slané občerstvenie hodné hriechu.

Cibuľové krúžky sú skutočným hitom na každej párty. Ale pozor – ľahko sa dajú pokaziť.
Foto: shutterstock/Nadezhda Nesterova

Cibuľové krúžky sú skutočným hitom na každej párty. Bez ohľadu na to, koľko ich pripravíte, vždy zmiznú v okamihu. Skvele sa hodia aj ako občerstvenie na filmový večer.

Ale pozor – ľahko sa dajú aj pokaziť. Príliš hrubá vrstva alebo nesprávna cibuľa a celý efekt sa stratí. Ak teda chcete na hostí pri večeri urobiť dojem, držte sa osvedčeného receptu.

Aký typ cibule je najlepší na cibuľové krúžky? Vyberte si konkrétnu odrodu

Základom chutných krúžkov je, samozrejme… cibuľa. Ale ktorú by ste si mali vybrať?

Základom chutných cibuľových krúžkov je cibuľa.
Foto: pexels.com/Karolina Grabowska
  • Ak túžite po jemnej chuti, vyberte si bielu cibuľu alebo sladkú cukrovú odrodu. Tento druh zeleniny dodáva cibuľovým krúžkom jemnú chuť a dokonale sa hodí ku chrumkavej oblohe.
  • Potom je čas na krájanie – tu sa oplatí zvoliť rovnomerné kolieska s dĺžkou približne pol centimetra. Tajomstvo dokonalej štruktúry spočíva práve v rovnomerných kolieskach, ktoré budú mať po usmažení mäkký vnútrajšok aj chrumkavú kôrku.

Keď je cibuľa hotová, je čas pustiť sa do cesta.

TIP! Ak sa chcete zbaviť štipľavej chuti cibule, ponorte ju na niekoľko minút do vody s kockami ľadu. Tento jednoduchý trik nielenže zjemní intenzitu cibule, ale zároveň jej dodá príjemnú šťavnatosť.

Ako pripraviť cibuľové krúžky? Tajomstvom je dokonalé cesto

Aby boli cibuľové krúžky nádherne chutné, cesto musí byť dobre pripravené. Najdôležitejšia je konzistencia – cesto by malo pripomínať hustú smotanu, ktorá rovnomerne obalí cibuľové krúžky.

Na ich prípravu budete potrebovať:

  • šálku celozrnnej hladkej múky
  • čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • pol čajovej lyžičky soli
  • 3/4 šálky studenej perlivej vody
  • pol šálky strúhanky
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu
  • korenie podľa chuti: korenie, paprika a granulovaný cesnak
  • olej na vyprážanie

Pri príprave cesta dbajte na jeho hustotu. Ak sa vám zmes zdá príliš riedka, pridajte trochu múky. Ak je príliš husté, pridajte trošku perlivej vody.

  1. V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva, soľou, paprikou korením a/alebo cesnakom.
  2. Za stáleho miešania potom pomaly prilievajte studenú perlivú vodu. Po jej pridaní bude cesto ľahké a nadýchané.
  3. Miešajte, kým nevznikne homogénna hmota, a na chvíľu odložte.
  4. Do panvice nalejte olej a zohrejte ho na približne 180 stupňov – príliš studený spôsobí, že disky nasiaknu tukom, a príliš horúci spôsobí, že sa cesto pripáli skôr, ako cibuľa zmäkne. Ak nemáte kuchynský teplomer, vhoďte do tuku malý kúsok chleba. Ak sa do 60 sekúnd začne smažiť a hnednúť, olej má správnu teplotu.
  5. Kúsky cibule potom namočte do cesta, obaľte v parmezáne a smažte 2-3 minúty z každej strany dozlatista.
  6. Po vybratí potom osušte na papierovej utierke. Vďaka tomu nebudú cibuľové krúžky nasiaknuté v oleji a budú aj príjemne chrumkavé. Podávajte napríklad s obľúbenými omáčkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento trik používam vždy. Zemiakové placky sú zvonka chrumkavé a vnútri jemné a nadýchané

Ako sa smaží cibuľa, aby bola mäkká a zlatistá? Stačí štipka výrobku, ktorý máte na pracovnej doske


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ročná hladovka ich nerozhádže. Po takej hostine švehly zmiznú

02.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jakub Sulko). Švehly obyčajné, známe aj ako rybenky, žijú približne štyri roky a dokonca ani ročná hladovka ich príliš…

Ako skladovať med? Včelárka vysvetľuje raz a navždy

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/almo Creative). Med nemá dátum spotreby, no jeho kvalita závisí od správneho skladovania. Odborníčka prezrádza, ako zabrániť kryštalizácii a…

Namiesto vyhadzovania, pokrčte a pretrite rošt. Bleskovo odstránite zaschnutý tuk a spálené zvyšky

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mouse family). Grilovanie je radosť, ale čistenie roštu po ňom už menej. Vyskúšajte tieto jednoduché triky, ktoré vám ušetria…

100 g bielkovín každý deň – je to veľa alebo málo? Zistite, čo sa stane s vaším telom po takom množstve

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lee Charlie). Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo sa stane s vaším telom, ak mu dodáte poriadnu porciu…

Ktorá strana hliníkovej fólie udržiava teplo? Vysvetlíme vám to raz a navždy

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Hliníková fólia je výrobok, ktorý sa nachádza v každej domácnosti. Široko sa používa v kuchyni. Okrem iného sa…

Auto Trendy

Volkswagen vyrobil milión elektromobilov, ale viac vyrába a menej zarába

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký automobilový gigant oslavuje výrobný míľnik, no finančné výsledky naznačujú, že prechod na elektromobilitu nie je vôbec jednoduchý. Zisk spoločnosti sa v prvom štvrťroku prepadol…

Šokujúci verdikt: Nemci porovnali elektrický Elroq a benzínový Karoq, výsledok vás prekvapí!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda Elroq mala byť výkladnou skriňou elektromobility, no aj napriek zjavnej snahe nemeckých testovačov ukázať ju v najlepšom svetle, prepadla takmer v každom porovnaní so…

Ferrari Daytona SP3: Nový klenot v exkluzívnej zbierke Țiriac Collection

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Jeden z najvzácnejších a najkrajších modelov Ferrari, Daytona SP3, sa stal súčasťou prestížnej automobilovej galérie Țiriac Collection. Tento unikátny automobil, inšpirovaný legendárnymi pretekárskymi vozidlami zo…

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov