10.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto).
Medzi jesenným pečivom je skutočnou klasikou aromatický mrkvový koláč. Je nielen chutný, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. Aby však bol tento dezert lahodný, musíme si pripraviť dokonalý krém, ktorým koláč polejeme. Stačí poznať tento recept a váš koláč bude vždy chutiť dokonale. Zistite, ako pripraviť krém na mrkvový koláč.

Foto: shutterstock/JeniFoto
Mrkvový koláč je mimoriadne jednoduchý na prípravu a jeho chuť dokáže potešiť aj tých najnáročnejších gurmánov. Jeho úspech však v tomto prípade závisí najmä od toho, ako pripravíte krém, ktorým koláč polejete. Máme spôsob, ako zabezpečiť, aby vždy chutil dokonale.
Ako pripraviť najlepší krém na mrkvový koláč?
Ak chcete dosiahnuť dokonalú chuť mrkvového koláča, musíte sa zamerať hlavne na krém. Mal by sa spojiť s dezertom a vytvoriť dokonalé chuťové duo. Na prípravu lahodného krému potrebujete len tri ingrediencie.
- Potrebujeme: 250 g smotanového syra, 2 lyžice práškového cukru a 500 g syra mascarpone.
Prvým krokom je vychladenie oboch syrov v chladničke. Potom, keď sú dostatočne vychladnuté, zmiešame ich spolu s práškovým cukrom, kým sa nespoja do homogénneho krému, ktorým potrieme vrch mrkvového koláča a ozdobíme vrch dezertu. Takto jednoducho si pripravíte dokonalý cukrársky krém, ktorý bude chutiť všetkým v domácnosti.
Čo potrebujeme na prípravu mrkvového koláča?
Na vytvorenie tohto lahodného dezertu však nestačí ani ten najlepší krém. Potrebujeme tiež vedieť, ako pripraviť mrkvový koláč. Našťastie je to celkom jednoduché a tento recept pozostáva z ľahko dostupných produktov, ktoré môžeme kúpiť po celý rok.
Ingrediencie potrebné na prípravu mrkvového koláča sú:
- 2 šálky pšeničnej múky,
- 1 šálka repkového oleja,
- 2/3 šálky trstinového cukru,
- 1/2 šálky bieleho cukru,
- 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov,
- 2 šálky strúhanej mrkvy,
- 1 lyžička perníkového korenia,
- 1 lyžička prášku do pečiva,
- 1 lyžička sódy bikarbóny,
- 5 vajec.

Foto: shutterstock.com/Nataliya Arzamasova
Ako pripraviť mrkvový koláč s krémom?
Samotná príprava tohto dezertu plného chuti a vône nie je zložitá a nevyžaduje si veľa hodín strávených v kuchyni. Ide o jednoduchý a veľmi rýchly recept na mrkvový koláč, ktorý je ideálnym nápadom na jesenné pohostenie.
Prvým krokom je zmiešať múku s práškom do pečiva, korením na pečenie a sódou bikarbónou. Potom do misky rozšľaháme vajcia a prisypeme trstinový a biely cukor. Šľahajte, kým nevznikne nadýchaná hmota. Potom znížte rýchlosť mixéra a pomaly prilievajte olej. Miešajte, kým sa ingrediencie dôkladne nespoja.
V ďalšom kroku postupne pridávajte suché prísady a miešajte, kým prísady nevytvoria hladké cesto. Pridajte nastrúhanú mrkvu a nasekané vlašské orechy. Dôkladne premiešajte a cesto preložte do formy vyloženej papierom na pečenie a zarovnajte vrch.
Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte 40 minút. Koláč nechajte vychladnúť a rozrežte ho na dva rovnaké pláty.
Pripravte krém podľa uvedeného receptu a polovicu z neho natrite na prvý plát koláča a prikryte ho druhým plátom koláča. Zvyšný krém rozotrite na vrch koláča a ozdobte podľa potreby.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Expresný tvarohový koláč. Jednoduchý, lacný a plný bielkovín
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.