21.5.2024 Redakcia Vášeň tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina).
Máte radi koláče? My tiež, a preto sme sa rozhodli podeliť sa s vami o recept na tvarohový koláč, ktorý chutí každému. Je nadýchaný, hladký, nepraská a navyše chutí vynikajúco. Keď raz ochutnáte kúsok, sami sa presvedčíte, že je to ten najchutnejší tvarohový koláč na svete.

Foto: shutterstock/Oksana Mizina
Tvarohový koláč možno bezpochyby označiť za najobľúbenejší koláč Slovákov. Veľmi obľúbený je tradičný cheesecake, ktorý sa rozplýva v ústach. Jeho príprava nie je zložitá, ale mnohí ľudia sa obávajú, že koláč popraská a klesne.
Jednoduchý recept na tvarohový koláč z vedierka. Šálka tohto nápoja urobí svoju prácu
Snívate o koláči, ktorý ani po niekoľkých hodinách neklesne a je stále nadýchaný? Potom vyskúšajte náš jednoduchý recept na klasický tvarohový koláč na sušienkach. Pripravte si obdĺžnikovú formu s rozmermi 28×18 cm alebo tortovú formu s priemerom 24 cm. A tu sú potrebné ingrediencie:
- 1 kg tvarohu z vedierka,
- 3 vajcia,
- 2 balenia vanilkového pudingu,
- 1 šálka práškového cukru,
- sušienky na dno,
- 3 PL silného espressa.
Všetky výrobky by mali mať izbovú teplotu a je to dôležité. Inak tvarohový koláč klesne. Vajcia vyšľahajte s cukrom a pridajte k ním tvaroh z vedierka, pudingy a kávu. Ak nie ste fanúšikom espressa, môžete ho nahradiť tromi polievkovými lyžicami čierneho čaju. Zmes dôkladne premiešajte, potom nalejte do formy a vrch zarovnajte stierkou. Pečte pri 170 °C 60 minút. Rúru nastavte na dolný a horný ohrev. Ak chcete pripraviť tvarohový koláč s polevou, nechajte v šálke 3 polievkové lyžice kávy, pretože budete ich potrebovať neskôr.

Foto: shutterstock/FOOKPHOTO.COM
Jednoduchý recept na tradičný tvarohový koláč. Kvôli jednej chybe koláč klesne a praskne
Viete, prečo cheesecake praská? Veľa ľudí po upečení okamžite vytiahne formu z rúry. To je veľká chyba. Koláč by ste mali nechať v zatvorenej rúre 15 minút. Po tomto čase otvorte dvierka a počkajte pol hodiny. Tvarohový koláč vyberte až po úplnom vychladnutí. Počas čakania pripravte polevu. Rozpustite 50 g masla, pridajte 3 polievkové lyžice už spomínaného espressa a nastrúhanú čokoládu. Stačí jedna tabuľka alebo 100 g. Pripravenú zmes nalejte na cheesecake a nechajte vychladnúť. Ak ste kávu nahradili čiernym čajom, koláč bude chutiť lepšie bez kávovej polevy.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ak máte vajcia, múku, cukor a maslo, pripravíte chutný dezert. Je nadýchaný a mäkký
Rýchly koláč, ktorý nechutí ako klasické dezerty. Okrem múky pridajte aj túto ingredienciu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.