Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Nepečený jablkový koláč je absolútny fenomén. Ovocie prikryte nadýchanou šľahačkou a bude to vyzerať úžasne

12.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Každý pozná klasický jablkový koláč, ale čo keby sa tento kultový koláč premenil na nepečený jablkový koláč? Základom tohto jesenného fenoménu sú...

12.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Každý pozná klasický jablkový koláč, ale čo keby sa tento kultový koláč premenil na nepečený jablkový koláč? Základom tohto jesenného fenoménu sú tri chutné vrstvy. Základom je samozrejme ovocie, ale skutočnou čerešničkou na torte je ľahká a nadýchaná šľahačková pena, ktorá zvýrazní všetky chute.

jablkový koláč
Nepečený jablkový koláč
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Jeseň samozrejme znamená sezónne ovocie, a tu bezkonkurenčne vládnu jablká! S radosťou ich pridávame do sladkého pečiva – zvyčajne do jablkového koláča. V tejto sezóne sa však oplatí trochu experimentovať a pripraviť kultový nepečený koláč.

Tento jablkový koláč nevyžaduje žiadne pečenie a chutí lepšie ako koláč od babičky

Nič nezlepší náladu lepšie ako kúsok domáceho koláča. Na jeseň sa často rozhodujeme pre klasiku, ako sú koláče, babičkine koláče, banánový chlieb alebo pochúťky so sezónnym ovocím. Ale čo keby ste si pripravili jablkový koláč bez pečenia? Ako sa ukázalo, je to celkom možné, a navyše je chutný a lahodí oku. Stačí sa postarať o jablká dobrej veľkosti, piškótové dno a originálnu polevu, ktorá bude nielen spojivom, ale aj výbornou ozdobou. 

Príprava nepečeného jablkového koláča je triviálna – nemusíte miesiť cesto ani sa obávať, že sa bude lepiť. Stačí sa sústrediť na tri vrstvy. Prvou sú obyčajné piškóty, ktoré stačí rovnomerne poukladať do formy. Ďalším bodom sú pečené jablká s korením. Čerešničkou na torte je šľahačka, ktorá pripomína nadýchanú prikrývku ako obláčik. Nakoniec stačí všetko vložiť do chladničky a cukrárske dielo je hotové!

Recept na vynikajúci jablkový koláč bez pečenia

Spodná časť: 

  • 150 – 200 g podlhovastých piškót,
  • pohár mlieka alebo rastlinnej náhrady

Ingrediencie na ovocnú vrstvu:

  • 2 kg kyslých jabĺk
  • 2 želé
  • 500 ml vriacej vody

Nadýchaná pena na vrchu: 

  • 500 ml 30 % smotany
  • 50 g práškového cukru
  • lyžica želatíny v prášku
  • 70 ml vriacej vody
  • navyše: mandľové vločky na ozdobu

Spôsob prípravy: 

  1. Začnite ovocnou vrstvou. Jablká umyte a ošúpte, potom ich nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami. Hobliny vložte do hrnca (najlepšie s hrubým dnom). 
  2. Hrniec s ovocím postavte na horák, varte na nízky výkon a nezabudnite ovocie často miešať, aby sa nepripálilo. Po 15 – 20 minútach by malo byť ovocie mäkké a hotové. 
  3. Obe želé zalejte vriacou vodou – v pomere uvedenom na obale. Tip – vyberte si citrónovú alebo broskyňovú príchuť. Želé pridajte k jablkám, dôkladne premiešajte a nechajte mierne vychladnúť a stuhnúť. 
  4. Medzitým vyložte formu papierom na pečenie. Piškóty namočte do mlieka a poukladajte tesne vedľa seba. Tip – piškóty sa oplatí len namočiť do mlieka, príliš mokré by neboli chutné a rozpadli by sa. 
  5. Do tortovej formy s namočenými piškótami lyžicou ukladajte už stuhnutú zmes jabĺk a želé. Vrch opatrne zarovnajte a vložte do chladničky. 
  6. Teraz je čas na našu šľahačkovú prikrývku. Na začiatok rozpustite želatínu vo vriacej vode. Začneme šľahať dobre vychladenú mliečnu smotanu s pridaným cukrom. 
  7. Keď sa smotana pekne vyšľahá, postupne pridávajte želatínu
  8. Hotovú šľahačku navrstvite na vrstvu stuhnutých jabĺk, zarovnajte a máte hotovo. 
  9. Vrch koláča ozdobte mandľovými vločkami (môžete ich opražiť) a máte hotovo! Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept mi dala priateľka cukrárka. Keď pridáte túto ingredienciu, jesenné buchty budú šialene mäkké

Na jeseň musíte pripraviť tento koláč. Tekvicový cheesecake je taký krémový, že sa vám roztopí v ústach


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Obľúbená víkendová večera mojej rodiny. Tajomstvo je v marináde

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images). Kuracie mäso v bylinkovej marináde je nielen jemné, ale aj aromatické. Výborne sa hodí ako klasická večera…

Zdravé črevá, lepšia postava: Spoznajte silu inulíny

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shuttertock/sweet marshmallow). Hľadáte spôsob, ako zlepšiť trávenie, podporiť zdravie čriev a zároveň schudnúť? Odpoveďou môže byť inulína – prírodný…

Špargľová polievka vo verzii „dám si kúsok“. Trik s maslom ju vylepší

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko). Jar je milovaným obdobím všetkých milovníkov špargle, a keď sa v obchodoch a stánkoch začne objavovať zelená…

Lekár hovorí, že sú to najlepšie raňajky. Podporujú zdravé chudnutie a znižujú hladinu cholesterolu

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Odborníci zdôrazňujú, že správne zostavené raňajky sa môžu stať kľúčom k zdraviu. Britský lekár Karan Rajan, odborník,…

Môj svokor mal jednoduché pravidlo: kapusta, mrkva a niečo sladké. Jedna čajová lyžička zmenila chuť šalátu

29.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Caftor). Šalát k obedu nemusí byť nudný. Stačí jedna ingrediencia s charakterom, ktorá okorení celý tanier. Tento recept som…

Auto Trendy

Automobilka v kríze: Nové auto len na fotkách, masívne škrty v plánoch a prepúšťanie

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Švédska automobilka Volvo čelí najväčšej výzve za posledné roky. So 60-percentným poklesom ziskov, tvrdými clami v USA a dramatickým programom úsporných opatrení, ktorý zahŕňa redukciu…

Lada Niva vstupuje na trh v Dubaji

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Lada sa rozhodla vstúpiť na jeden z najbohatších trhov – do Dubaja, mesta, kde luxusné autá zdobia ulice ako šperky na módnej prehliadke. Napriek tomu,…

SUV, ktoré vás očarí dizajnom priamo z konceptu!

30.4.2025 Redakcia Auto trendy - Francúzska automobilka Citroën predstavila novú generáciu svojho obľúbeného SUV C5 Aircross, ktorá prináša viac priestoru, technológií a dynamického dizajnu, takmer identického s minuloročným konceptom. Tento…

Dacia oslavuje: Z Mioveni vyšlo 8 miliónov áut, jubilejný Bigster v jedinečnej farbe!

30.4.2025 Redakcia Auto trendy - Dacia dosiahla výnimočný míľnik vo svojej histórii – na linke závodu v Mioveni zišlo z výroby už 8 miliónov automobilov. Jubilejným modelom, ktorý korunuje tento…

Ako si vybrať auto, ktoré naozaj stačí a nezadlžiť sa?

30.4.2025 Redakcia Auto trendy - Výber auta je jedným z najdôležitejších finančných rozhodnutí, ktoré robíme. Príliš často sa nechávame uniesť reklamami a emóciami, čo nás vedie k vyšším výdavkom, než…

Ukryté tromfy vo vašom vozidle – Objavte ich a zjednodušte si život!

30.4.2025 Redakcia Auto trendy - Váš automobil je viac než len dopravný prostriedok. Skrýva množstvo funkcií, ktoré vám môžu uľahčiť každodenné situácie alebo vyriešiť nepríjemné problémy. Čítali ste niekedy manuál…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov