Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Nepečený veľkonočný koláč, ktorý sa nepodobá žiadnemu inému. Hostia si z neho odnesú hneď dva veľké kusy

12.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marcel Kriegl). Jedným z najčastejších dezertov podávaných počas sviatkov je koláč. Na Veľkú noc vám odporúčame vyskúšať ho s lahodnou jablkovou náplňou. Poleje sa...

12.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marcel Kriegl).

Jedným z najčastejších dezertov podávaných počas sviatkov je koláč. Na Veľkú noc vám odporúčame vyskúšať ho s lahodnou jablkovou náplňou. Poleje sa dezertnou alebo mliečnou čokoládou a rozplýva sa v ústach. Tento recept si určite zamiluje každý.

Nepečený veľkonočný koláč, ktorý sa nepodobá žiadnemu inému. Tento recept si určite zamiluje každý.
Foto: shutterstock/Marcel Kriegl

Príprava dezertu je veľmi jednoduchá. Nevyžaduje si žiadne pečenie, pretože spodok koláča tvorí vrstva sušienok. Prelejú sa zmesou pudingu a jablkového želé a dezert sa zavŕši čokoládovou polevou. Koláč uchovávajte v chladničke a vyberte ho 10 minút pred podávaním, aby sa potom čokoláda pri krájaní nerozpadla.

Nepečený koláč so želé. Zostavte prísady potrebné na prípravu dna

Tento dezert sa vyznačuje skvelou chuťou a je pripravený len za pár okamihov. Dno nepečeného koláča s želé, jablkami a pudingom tvorí vrstva sušienok spojených s maslom. Musí byť dobre vychladená, takže prípravu dezertu začneme touto vrstvou.

Budete potrebovať tieto prísady:

  • 100 g rozpusteného a vychladnutého masla
  • 200 g maslových sušienok
Dno nepečeného koláča s želé, jablkami a pudingom tvorí vrstva sušienok spojených s maslom.
Foto: shutterstock/sebastianosecondi

Príprava:

  1. Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo ich roztlačíme napríklad valčekom.
  2. Roztopené maslo potom pridáme do misky so sušienkami a dôkladne spojíme ingrediencie.
  3. Formu na pečenie s rozmermi 24 x 24 cm vyložíme papierom na pečenie.
  4. Na dno formy potom položíme vrstvu sušienok a masla.
  5. Vložíme do chladničky, aby sa vychladila.

Koláč s želé a pudingom. Príprava pudingovej zmesi

Kým spodok vychladne, pustíme sa do prípravy prvej vrstvy dezertu. Koláč s želé a pudingom má niekoľko vrstiev. Ich chute sa navzájom dobre prelínajú a vytvárajú súdržný celok. Nižšie je uvedený zoznam prísad a návod na prípravu pudingovej zmesi.

Budete potrebovať:

  • 2 šálky mlieka
  • 2 smotanové pudingy
  • 200 g mäkkého masla
  • 5 polievkových lyžíc cukru

Tiež:

  • 100 g sušienok
Kým spodok vychladne, pustíme sa do prípravy prvej vrstvy dezertu.
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Príprava:

  1. V polovici šálky mlieka rozmiešame pudingový prášok.
  2. Zvyšok mlieka nalejeme potom do hrnca a privedieme do varu.
  3. Rozpustený prášok vlejeme do vriaceho mlieka a miešame, kým puding nezhustne.
  4. Mäkké maslo vymiešame mixérom do hladka.
  5. Postupne pridávame vychladnutý puding.
  6. Hotovú pudingovú zmes potom rozotrieme na vychladnutý tortový základ.
  7. Na vrch položíme vrstvu sušienok.
  8. Vložíme opäť do chladničky na dve hodiny.

Koláč s jablkami a želé. Ako pripravíte ovocnú zmes?

Potom sa pustíme do prípravy ďalšej vrstvy, vďaka ktorej bude náš koláč s jablkami a želé chutiť.

Na jej prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg jabĺk
  • 2 citrónové želé
  • 150 ml vriacej vody
Ako pripravíte ovocnú zmes?
Foto: shutterstock/New Africa

Príprava:

  1. Jablká ošúpeme, nakrájame a potom nastrúhame.
  2. Vložíme do hrnca a zohrejeme.
  3. Želé rozpustíme vo vriacej vode.
  4. Pridáme ho potom do hrnca spolu s jablkami a dôkladne premiešame.
  5. Odstavíme hrniec z ohňa.
  6. Keď zmes mierne stuhne, natrieme ju na vrch sušienok a vložíme opäť do chladničky.

Nakoniec pripravíme čokoládovú polevu na koláč.

Potrebujeme:

  • 1 tabuľku horkej čokolády
  • 100 ml 30 % smotany
  • 2 lyžice cukru
Nakoniec pripravíme čokoládovú polevu na koláč.
Foto: shutterstock/marinatakano

Príprava:

  1. Vložíme čokoládu, smotanu a cukor do hrnca.
  2. Zohrievame, kým sa čokoláda nerozpustí a prísady sa nespoja.
  3. Odstavíme z ohňa, rozotrieme potom na jablkovú zmes a vrátime do chladničky, aby stuhla.

Dezert najlepšie chutí deň po príprave, keď všetky vrstvy dobre stuhnú a aj vychladnú.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pekanový koláč – nový dezertový hit po pistáciách a dubajskej čokoláde!

Rýchly koláč, keď hostia zaklopú na dvere. Pripravíte ho z ingrediencií, ktoré určite máte v kuchyni


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nudia vás sladké palacinky? Túto verziu si zamiluje celá rodina

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chiyacat). Palacinky sú častým hosťom na našich stoloch. Ak si ich však tentoraz chcete pripraviť trochu inak, a to…

Takto si umývajú vlasy japonské ženy. Urobte to isté a vaše vlasy budú žiariť, akoby ste práve navštívili salón.

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Krystyna89). Ako často si máte umývať vlasy? Ukázalo sa, že vôbec nie je dôležitá kvantita, ale kvalita. V poslednom…

Nahrádza kávu a raňajky. Napite sa ráno a dodáte si energiu a množstvo vitamínov.

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/iPrach). Spomedzi mnohých variácií na tému kávy ste sa s týmto spôsobom jej prípravy pravdepodobne ešte nestretli. Tajomstvo spočíva…

Japonská manikúra dobýva salóny. Prirodzenosť je opäť v móde

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/adriaticfoto). Namiesto ďalšej vrstvy hybridu - perleťový lesk a starostlivosť z krajiny čerešňového kvetu. Japonské nechty sú novým must-have…

Nenápadné korenie so zázračnou mocou: Podpora trávenia je len jedným z jeho využití

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Michele Caldarisi. Tento bežný lístok, ktorý nájdete takmer v každej kuchyni, skrýva neuveriteľné liečivé vlastnosti. Bobkový list nie je…

Auto Trendy

Kombinácia cenovej dostupnosti a moderného dizajnu prichádza do Európy!

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čínska značka Leapmotor za podpory koncernu Stellantis rozširuje svoje pôsobenie v Európe a predstavuje svoju prvú elektrickú limuzínu, model B01. Tento cenovo dostupný elektromobil s…

Novinka v hybridných motoroch od Hyundai: Úspora paliva až o 45 %!

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Hyundai opäť prekonáva očakávania motoristov po celom svete. Nová generácia hybridných motorov ponúka nielen vyššiu efektivitu, ale aj špičkové technológie, ktoré menia pohľad na budúcnosť…

Trasúci sa brzdový pedál? Tento problém môže byť vážnejší, než si myslíte.

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový pedál je jedným z najdôležitejších prvkov bezpečnosti na cestách. Ak cítite vibrácie či trasenie pri jej stlačení, môže to signalizovať vážny problém. V tomto…

Yamaha MT-09 PHEV: Novinka na dvoch kolesách?

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Motocykle už nie sú výhradne záležitosťou benzínových motorov alebo elektrickej budúcnosti. Yamaha prináša revolúciu a predstavuje hybridný motocykel MT-09 PHEV, ktorý kombinuje najlepšie vlastnosti spaľovacích…

Mazda má pripravený nový Wankel motor, brzdí ju však ešte jeden problém

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Fanúšikovia rotačných motorov môžu po rokoch snívania opäť zbystriť pozornosť. Mazda oznámila, že jej nový dvojrotorový Wankel motor je pripravený na sériovú výrobu a spĺňa…

Kamenný les siahajúci k nebesám: Príbeh Sagrady Familie

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stavbu, na ktorej robotníci pracujú už 142 rokov a stále nie je hotová. Nie, nejde o diaľnicu D1, ale o najslávnejšiu nedokončenú katedrálu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov