6.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/exousia).
Ako pripraviť palacinky, aby boli nadpozemsky jemné, zamatové a pružné? Odpoveďou je náš dnešný recept na palacinky, ktorý sa pravdepodobne líši od toho, ktorý poznáte. Do cesta nepridávajte mlieko, nahraďte ho iným bielym nápojom. Vaše palacinky budú také chutné, že sa už nikdy nevrátite k starému receptu.
Recept na palacinky pozná každý, ale často sa stáva, že ich robíme od oka alebo ich trochu zľahčujeme, a potom sme prekvapení, že nám vyjdú popraskané, pri skladaní sa trhajú, alebo ešte horšie, chutia ako kus kartónu. Nič z toho sa vám s týmto receptom nestane, a to tým, že mlieko vymeníte za inú ingredienciu. Kefírové palacinkysú u nás doma najnovším kulinárskym zjavením, ale nejde len o kefír. Dôležité je aj maslo – pridajte ho do cesta namiesto oleja a na panvici sa začnú diať zázraky.
Najlepší recept na palacinky. Použite kefír namiesto mlieka a stane sa kúzlo
Ingrediencie:
- 1 šálka pšeničnej múky,
- 1 šálka kefíru,
- 3/4 šálky vody,
- 2 vajcia,
- štipka soli,
- 4 lyžice rozpusteného masla.
Palacinky na kefíre – ako na to:
- Do misky nalejte kefír, vodu, pridajte vajcia, cukor a soľ. Potom všetko spolu premiešajte.
- Pridáme preosiatu múku a opäť premiešame. Misku s cestom odstavíme na 10 minút, aby lepok v múke nabobtnal.
- Panvicu zľahka vymastite olejom alebo maslom a dôkladne ju rozohrejte. Lyžicou dávajte na palacinky porcie cesta a dôkladne ich rozotrite.
- Smažte z oboch strán dozlatista.
Ako podávať palacinky na kefíre? Akokoľvek. Ak ich chcete podávať na sladko, pridajte do cesta lyžičku cukru. Skvele budú chutiť s džemom alebo ovocím či čokoládovým krémom. Môžete ich podávať aj na slano, napríklad zapečené s mletým mäsom a syrom, alebo z nich urobiť chutné krokety.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Mäsové guľky budú vždy mäkké a jemné. Nahraďte múku touto zložkou
Perfektné občerstvenie v úžasnom obale. Už žiadne nugetky z reštaurácie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.