10.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nitr).
Nemáte nápad na výživné jedlo, ktoré by všetkých vašich hostí ohromilo svojou chuťou aj vzhľadom? Tento recept je ideálnou voľbou. Nepotrebujete naň suroviny, ktoré by ste nemali doma. Jeden produkt je tu však kľúčový. Vyhrabte ho zo špajze a pridajte ho.
Poháre s nakladanými hubami často stoja zabudnuté v pivnici a čakajú na svoju chvíľu slávy počas sviatkov alebo veľkých osláv. Málokto si však uvedomuje, akým skvelým doplnkom každodenných jedál môžu byť tieto jemné, aromatické exempláre. Marinované huby sa v správnej kombinácii s inými prísadami stanú takou kombináciou chutí, o akej sa vám ani nesnívalo. Sú ideálne do šalátov, kde zvýraznia ich chuť svojou intenzívnou, mierne kyslastou arómou.
Na prípravu skvelého marinovaného hubového šalátu nepotrebujete zložité ingrediencie ani dlhé hodiny v kuchyni. Stačí vám niekoľko druhov zeleniny, aromatický dresing a výsledkom je chuťovo výrazná kompozícia, ktorá sa hodí na každú príležitosť. Toto jedlo je ideálnym spôsobom, ako oživiť zásoby a vniesť do každodenných jedál trochu zaujímavých chutí. Po príprave potrebuje tento šalát chvíľku v chladničke, aby sa všetky chute spojili.
Recept na marinovaný hubový šalát
Ingrediencie:
- 250 g marinovaných húb,
- 4 väčšie varené zemiaky,
- 3 nakladané uhorky,
- 4 vajcia uvarené natvrdo,
- cibuľa,
- 4 lyžice majonézy,
- lyžica horčice,
- soľ a korenie podľa chuti.
Spôsob prípravy:
- Huby scedíme z marinády a nakrájame na menšie kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky, potom blanšírujeme.
- Zvyšné prísady nakrájajte na kocky a všetko zmiešajte v jednej väčšej miske.
- Majonézu dôkladne zmiešajte s horčicou a podľa chuti dochuťte soľou a korením. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte 1-2 polievkové lyžice prevarenej studenej vody a opäť premiešajte.
- Pripravenú omáčku nalejte na suroviny v mise, prihoďte aj huby a cibuľu. Všetko dôkladne premiešajte a odložte do chladničky asi na 30 minút.
- Po tomto čase sa ingrediencie zmiešajú a šalát bude pripravený na podávanie. Vychutnajte si ho!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zdá sa, že je to klasika, ale sadnete z nej na zadok. Budete ju jesť na raňajky každý druhý deň
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.