25.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/lunamarina).
Mexická polievka sa môže stať vaším reprezentačným jedlom a ľahko nahradí aj vývar alebo paradajkovú polievku. Recept je jednoduchý, neunaví vás, ale aby ste mali istotu, že všetko bude chutné, dajte si pozor na mäso. Hydina je asi najhoršou voľbou.
Mexická polievka je dokonalým nápadom na šťavnatú, sýtu a veľmi chutnú večeru. Recept na mexickú polievku je veľmi jednoduchý a nikomu nespôsobí žiadne problémy, ale musíte sa uistiť, že máte ten najlepší základ, a základom v tejto polievke je mäso. Odporúčam hovädzie mäso, najlepšie mierne tučné, aby vývar získal maximálnu chuť. S touto polievkou môžete hory prenášať.
Mexická polievka alebo večera na medaile – recept
Ingrediencie:
- 1,5 l horúceho vývaru (môže byť aj bujón),
- 500 g mletého hovädzieho mäsa, najlepšie mierne prevareného,
- 1 konzerva konzervovanej kukurice,
- 1 konzerva červenej fazule,
- 1 konzerva krájaných paradajok v slanom náleve,
- 1 veľká paprika,
- polovica chilli papričky,
- 2 malé cibule,
- 3 strúčiky cesnaku,
- korenie: soľ, korenie, sladká paprika, pálivá paprika, oregano, rasca,
- koriander na ozdobu.
Mexická polievka – ako ju pripraviť:
- Pripravte si väčší hrniec a zohrejte v ňom dve polievkové lyžice olivového oleja. Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a orestujte ju. K zosklovatenej cibuli pridajte prelisovaný cesnak a chvíľu smažte.
- Potom pridajte mleté mäso. Ochutíme ho korením a premiešame (pozor na množstvo pridanej štipľavej papriky). Potom prilejte šálku horúceho vývaru a mäso duste 20 minút na miernom ohni.
- Keď sa mäso dusí, pridajte paradajky z konzervy a papriky nakrájané na kocky alebo na pásiky a feferónky (je dobré vopred odstrániť semienka) a varte ďalších 10 minút, kým paradajky a papriky výrazne nezmäknú.
- Potom prilejte zvyšok vývaru. Pridajte kukuricu (scedenú) a červenú fazuľu. Podľa chuti dochuťte soľou a korením a prikryté varte ďalších 30 minút.
- Hotovú mexickú polievku podávajte posypanú koriandrom a na tanieri posypte lyžicou strúhaného syra.
Takáto polievka je nielen chutná, ale aj výborne zasýti a dodá energiu. Najdôležitejšie je nebáť sa nových chutí a neobmedzovať sa na to, čo je známe a bezpečné. Nemáme nič proti klasike slovenskej kuchyne, práve naopak – milujeme ju. Ale keď na rodinnej oslave naservírujete mexickú polievku, všetci budú veľmi ohromení.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Táto sezónna polievka chutí ako v reštaurácii. Pripravte si ju, kým je hlavná zložka lacná
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.