16.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MuhammadYu).
Ako olúpať zelenú uhorku? Horké uhorky často kazia chuť jedál. Existuje na to jednoduchý spôsob. Ak sa chcete zbaviť ich nepríjemnej chuti, venujte pozornosť tomu, na ktorom konci zeleniny bola stonka. Je tu ešte niekoľko ďalších detailov, ktoré musíte mať na pamäti.
Ako olúpať zelenú uhorku? Horký koniec uhorky je zvyčajne hrubší ako druhý. Počas rastu bol spojený so stonkou.
Za túto pachuť sú zodpovedné cucurbitacíny. Ide o chemické zlúčeniny, ktoré chránia zeleninu pred napadnutím živočíchmi a škodcami. Sú pre nich jedovaté a účinne ich odpudzujú.
Jeden jednoduchý trik
Ak uhorky olúpete z tmavej strany na svetlú, môžete zlúčeniny cucurbitacínu rozptýliť po celej zelenine. Tým sa úplne pokazí jej chuť. To platí najmä pre poľné uhorky.
Ak začnete lúpať od svetlej časti uhorky a odrežete tmavý koniec, účinne zabezpečíte, že vaša zelenina bude mať úžasnú, jemnú chuť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
V dôsledku toho sa nakladané uhorky stávajú plesnivými a mäkkými. Všetky poháre pôjdu do koša
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.